wyniki testu pappa a płeć
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdzieś w necie wyczytałam, że wysokie wolne beta hcg świadczy o dziewczynce a niższe wyniki zarówno beta hcg jak i białka pappa świadczą o chłopcu.
Jakie miałyście wyniki w MoM, a jakiej płci dzieciątko nosicie pod sercem. Jestem ciekawa, czy ta teoria ma jakiś sens.
Mi wyszło beta hcg 2084 MoM, a pappa 1356 MoM, lekarz stwierdził na prenetalnych, że nic nie wskazuje na chłopca, czyżby ta teoria była słuszna? -
aria40 wrote:Gdzieś w necie wyczytałam, że wysokie wolne beta hcg świadczy o dziewczynce a niższe wyniki zarówno beta hcg jak i białka pappa świadczą o chłopcu.
Jakie miałyście wyniki w MoM, a jakiej płci dzieciątko nosicie pod sercem. Jestem ciekawa, czy ta teoria ma jakiś sens.
Mi wyszło beta hcg 2084 MoM, a pappa 1356 MoM, lekarz stwierdził na prenetalnych, że nic nie wskazuje na chłopca, czyżby ta teoria była słuszna?
U mnie ta teoria się sprawdziła. Na teście PAPP-A ( który notabene napsuł mi krwi że hej) wskazało mi zawyżony poziom bhcg co poskutkowało tym,że zamiast cieszyć się niskim prawdopodobieństwem ZD ( a takie wyszło po samym USG) wpadłam w histerię, bo prawdopodobieństwo zmieniło się na pośrednie. Urodziłam zdrową córkę.
To był mój ostatni test PAPPA w życiu. Teraz jestem w kolejnej ciąży i od razu robię NIFTY.
-
Nie słyszłam aby Pappa wskazywał na płeć, raczej usg genetyczne, tak było u mnie
usg genetyczne w 12 tc wskazuje na dziewczynkę, nie widac co prawda susiaka lub jego braku, ale lekarz ocenił to po budowie narządów wewnętrznych, potwierdzenie bedzie ok 20 tc -
W 12 tc wróżą chłopca wolna bhcg 0,991 MoM, a pappa 1,101 MoM. Czekam na potwierdzenie płci, może w przyszłym tygodniu06.2016 Aniołek 6tc
11.2016 laparoskopia, diagnoza endometrioza 1/2st.
08.03.2018 pozytywny test 33dc beta 4488
28.10.2018 Wojtek 2860g i 52cm szczęścia
-
nick nieaktualnyHej u mnie w teście papp-a
Bhcg 3,617 MoM
papp-a 0,788 MoM
w obrazie usg chłopiec-obraz usg ok, ale wysoka beta zepsuła wynik pappy w przypadku trisomii 21 więc zalecono NIPT
w badaniu NIPT- prena test- the score no evidence of fetal trisomy 21 i fetal sex male
czyli przy mojej becie chłpiec -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny