X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Zastrzyk rhophylac ?
Odpowiedz

Zastrzyk rhophylac ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • małamilenka Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie :) mam do was pytanie mianowicie na ostatniej wizycie u lekarza dowiedziałam się, że jest obowiązek przez nasz piękny rząd zrobienie zastrzyku do 29tygodnia rhophylac jeśli ma się grupę krwi BRH-. Wszystko ok lecz ten jeden zastrzyk kosztuję od 400 do nawet 460zł. :( Czy coś wam o tym wiadomo ??? Czy któraś z was miała robiony takowy zastrzyk ????

• Campari Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wiem o takim obowiązku. Zastrzyk dostaje się po porodzie jeśli noworodek będzie miał rh+. W 28tyg można go wziąć profilaktycznie, ale trzeba samemu kupić.

r9bzabd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ