Ból krocza w 35 tyg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Hachette wrote:Też tak mam. Mój lekarz mówi, że na tym etapie to normalne. Dziecko jest już spore i siłą grawitacji naciska nam na krocze.
Od paru dni chodzę jak kaczka i bardzo brzydko się wyrażam
ja też zaczęłam się brzydko wyrażać odkąd zaczęłam się czuć jak słoń i zaczęło brakować mi tchu. Az strach pomyśleć, co będzie za te kilka tygodni..Maracuja -
Hej dziewczyny, piszecie, że Was krocze bolało w okolicach 35 tyg ..a ja jestem 29 t.c i mnie zaczęło boleć krocze... martwię się .. dzidziuś już od dawna jest główką w dół ułożony ...niemniej jednak wczoraj cały dzień leżałam i odczuwałam ból.. nie jakiś rwący .. da się wytrzymać poprostu cały czas czuję że mnie ćmi...
czy któraś też miała takie bóle w okolicach 30tyg? -
Ja miałam bóle krocza (spojenia łonowego właściwie) też dość wcześnie - powiedziałam to mojej Gin i ona w trakcie robienia usg sprawdziła mi też spojenie czy się nie rozchodzi, ale było wszystko ok i mam się zgłaszać jakby się to mocno nasilało. Na razie nic wiecej się nie dzieje.
Na ćwiczeniach mówili, żeby przy wstawaniu lub obracaniu się na drugi bok trzymać razem kolana to nie będzie boleć. -
podzielę się z wami co dowiedziałam się u ginekologa, może komuś pomoże. mój ból krocza bierze się z tego, że dziecko fiknęło główką w dół i z racji tej , że jest dość nisko (szyjka 3cm) naciska mi na naczynia krwionośne i dlatego czuje taki ból. muszę dużo odpoczywać, a jak boli to najlepiej leżeć z poduszką pod pupą.
rozejście spojenia łonowego rozpoznaje się m.in. po tym , że nie da się chodzić po schodach, bo tak boli. także ja tego na szczęście nie mam. -
Ja mam ten problem od 12 tyg.ciąży obecnie jestem w 35 tyg.i ból jest już nie do wytrzymania , fisjoterapia nie pomaga. Czasami to przez 10 min nie mogę się ruszyć ani zmienić pozycji z bólu a już nie mówię o tym żeby można było stanąć na nogi,niczym jak starsza pani tylko łaski brak.Alina
-
nick nieaktualny