Brzuch - czym smarujecie ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja smaruję olejkiem Tonic firmy Clarins - rewelacja!!!! A jak pięknie pachnie To jest olejek specjalnei przznaczony dla kobiet w ciąży. Nie ma parabenow (jak niektóre kremy dla kobiet w ciąży) i innych świństw chemicznych. Sama natura, a do tego super działa. Skóra jest jak jedwab
-
Ja szczerze polecam nieoczyszczane naturalne maslo shea bez zadnej chemii bez dodatkow sama natura. Jesli chodzi o konsystencje no jest dosc ciezka do wygrzebania z opakowana ja uzywam szpatulki drewnianej, na skorze po rozprowadzeniu zostawia nieciekawy troche klejacy film ale nie brudzi odziezy. Jednak wlasciwosci takiego masla wydaja mi sie duzo lepsze niz tych wszystkich drogich kremow. Bardzo polecam poczytanie na temat tego produktu bo pomimo kilku wad jest warty uzywania. A i nie dosc ze posluzy wam przeciwrozstepom to po urodzeniu mozna go rowniez uzywac u niemowlat. Dziwie sie ze jest to tak niedoceniany produkt. Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecene mamusie
mia6 lubi tę wiadomość
Paulinakrk -
Ja rowniez uzywam naturalnego masla shea, po kapieli wsmarowuje olejek dla mam a przed spaniem maslo. Skora jest nawilzona przez caly dzien, jeszcze nigdy nie poczulam swedzenia. Wiele preparatow dla kobiet w ciazy ma w skladzie parafine, jeden z najtanszych skladnikow i wcale nie skuteczny i zdrowy, albo inne rownie chemiczne skladniki. Te preparaty kosztuja nie malo bo przeciez sa specjalistyczne, ale w rezultacie malo roznia sie od zwyklego balsamu do ciala.
-
foliacti z pharmaceris od 2mca ciąży, rozstępów brak.Moje aniołki: 19.01.2009 (*) 7tc; 9.04.2010 (*) 7tc; 7.09.2012 (*) 7tc;
lekka niedoczynność tarczycy
oligoastenoteratozoospermia, hiperprolaktynemia i niewydolność II fazy
11.2011 AIM-nieudana; 03.2012 IVF-na 3 zarodkach-nieudane
Kariotypy-ok. Mtuacja MTHFR-> 5mg acifolid'u
-
Jeśli jeszcze nie kupiłaś, to polecam balsam z Babydream fur mama (z Rossmana) naturalne składniki i nie ma tego wrednego konserwantu co w foliacti. Szkoda że dowiedziałam sie o tym dopiero teraz pod sam koniec ciąży, trafiłam na bloog o składnikach i analizy produktów dla dzieci na stronie: Sroka o...
naprawdę szkoda, bo nie trułabym się chemią. Fakt faktem rozstępów nie mam, ale jak mam wybór to wybieram kosmetyki bez ciężkiej chemii. Poczytaj analizy na tej stronie, bo włosy się jeżą co producenci dodają do kosmetyków "dla dzieci od pierwszego dnia życia".
http://www.srokao.pl/2011/05/analiza-iii-biustowo-brodawkowo.html
mia6 lubi tę wiadomość
Moje aniołki: 19.01.2009 (*) 7tc; 9.04.2010 (*) 7tc; 7.09.2012 (*) 7tc;
lekka niedoczynność tarczycy
oligoastenoteratozoospermia, hiperprolaktynemia i niewydolność II fazy
11.2011 AIM-nieudana; 03.2012 IVF-na 3 zarodkach-nieudane
Kariotypy-ok. Mtuacja MTHFR-> 5mg acifolid'u
-
balsam z Babydream fur mama do kupienia w Rossmannie. Stosuję od 3 miesiąca, odpukać nie mam rozstępów na dzień dzisiejszy
mia6 lubi tę wiadomość
-
Tak zalezy tez od tego jak wcześniej dbałyśmy o nasze ciało i skórę.Ja po pierwszej ciązy mam 2 rozstepy na piersi....brzuch ,uda czysciutko.Smarowalam tylko oliwką.Teraz tez tak robie ale ja jestem z tych co uwielbiaja balsamy,olejki wiec zawsze duzo nawlilżałam swoje cialo,a dwa razy do roku jezdze na masaz calego ciala naturalnymi olejkami.Uzywam tez balsamu mixa do suchej skory,zobaczmy,jak na razie jest czysto:-)
beataa088 lubi tę wiadomość
-
julaa85 wrote:Tak zalezy tez od tego jak wcześniej dbałyśmy o nasze ciało i skórę.Ja po pierwszej ciązy mam 2 rozstepy na piersi....brzuch ,uda czysciutko.Smarowalam tylko oliwką.Teraz tez tak robie ale ja jestem z tych co uwielbiaja balsamy,olejki wiec zawsze duzo nawlilżałam swoje cialo,a dwa razy do roku jezdze na masaz calego ciala naturalnymi olejkami.Uzywam tez balsamu mixa do suchej skory,zobaczmy,jak na razie jest czysto:-)
No właśnie A ja leniuch i nie lubię się dużo smarować Bo potem tłusto itd A teraz w ciąży to już trochę za późno, chociaż rozstępów dużo nie mam. Raptem dwa na jednym boku i na drugim i kilka na piersiach