Brzuch - czym smarujecie ?
-
WIADOMOŚĆ
-
na istniejące już roztępy jak i jeszcze przed nimi polecam bardzo olej migdałowy:) ja kupiłam w mydlarni u siebie w mieście ale jest również do nabycia na ufranciszka.pl konsystencja idealna.zresztą można poczytać, taki olejek jest 100% naturalny i można go potem używać dla dzidziusia od pierwszych dni życia zamiast tych wszystkich markowych kosmetyków:)
aaa i palmers do kupienia w rossmanie też jest super:) i konsystencją i składem i zapachem:)
używam obu na zmianęliloe lubi tę wiadomość
-
mnie piersi też popękały bardzo zwłaszcza od dołu..mimo że smaruję.,. a brzuszek smaruję rano balsamem z rossmana a wieczorem olejem kokosowym ..i póki co na brzuchu nie ma rozstępów..i oby tak zostało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 21:57
-
PALMERS COCOA Pielęgnacyjny balsam przeciw rozstępom i też brak jakichkolwiek rozstępów + zdrowa dieta + codzienne treningi dla kobiet w ciążyCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja od poczatku ciąży ( od 5-6tyg) uzywalam systematycznie oliwki dla ciężarnych babydream z rosmana (ok 10zl za opakowanie) smarowalam i brzuch i piersi, zuzylam dwa opakowania, od tygodnia stosuje oliwke hipp (jak zostanie to dla córki będzie), póki co żadnego rozstepu nie mam"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Ja od ok 3 miesiąca ciąży smaruję się oliwką babydream z rossmanna i też narazie póki co odpukać, nie mam rozstępów. Smaruję się tylko po wieczornej kąpieli bo oliwka zostawia tłuste ślady niestety, więc spisałam na straty dwie piżamy
-
Fakt jest taki że nie ma preparatu, który uchroni przed rozstępami. Zbyt szybki przyrost wagi i geny niestety zrobią swoje.
Ale warto o skórę dbać. Dobrze nawilżona, zadbana skóra jest mniej podatna.
I bardzo ważne!
Dziewczyny czytajcie składy. Bo czasami wsmarowujecie w siebie same konserwanty bez jakikolwiek składników aktywnych. Są też preparaty, które zawierają składniki niebezpieczne w ciąży.
Polecam serdecznie srokao.pl -
Tess - Ziaji nie polecam, sama chemia, w tum składniki zakazane w ciąży. Z tańszych specyfików lepiej kupić z Rossmanna - piękny skład. Można też stosować masła - np. kakaowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 12:16
Tess lubi tę wiadomość
-
No już drugiej butelki nie kupię, ale za to regularne stosowanie oleju migdałowego działa naprawdę cuda - widzę to nawet po istniejących rozstępach i że przestają się powiększać. Żałuję, że tak późno odkryłam, no i że nie smarowałam piersi od początku, jakoś tak skupiłam się tylko na brzuchu i przeoczyłam moment
-
ja w pierwszym trymestrze smarowałam się tylko po prysznicu, w drugim starałam się już 2 razy dziennie, teraz smaruję się i rano i przed snem i w ciągu dnia również. Na razie spoko chociaż o prawą stronę (ulubione miejsce do przesiadywania i kopania mojego maleństwa) trochę się boję, no ale będzie co będzie. Jeszcze tylko 3 miesiące
mam Palmers, Bepanthen i Oliwkę z Rossmana,
po prysznicu zawsze Palmers
na noc oliwka
w ciągu dnia Bepanten + w to miejsce po prawej stronie masło.
-
Na ostatnim USG lekarz powiedział mi coś dziwnego, coś o czym wcześniej nie słyszałam mimo iż wcześniej miałam już kilka razy robione USG i prawdę mówiąc nikt nie zwrócił mi na to uwagi. Jestem osobą szczupłą i w zasadzie w ciąży urósł mi tylko brzuch (przytyłam dopiero 7-8kg), lekarz robiąc mi USG zapytał się mnie czy czymś smaruję brzuch bo u szczupłej osoby obraz powinien być ostry jak żyleta, a był taki sobie, śnieżył, był mało wyraźny i przez to nieźle się facet musiał namęczyć żeby dokładnie obejrzeć narządy wewnętrzne dziecka. Ja smaruję się tylko oliwką i to raz dziennie - wieczorem. Lekarz powiedział mi że nie powinno się smarować brzucha przez tydzień przed badaniem USG bo to zaciemnia obraz, podobno głowica ślizga się po takim wyoliwkowanym i wybalsamowanym brzuchu Słyszałyście o tym???