choroba bostońska,bostonka,coxackie
-
Spotkalyscie sie z tym w ciazy ?Jestem w 28 tyg ciazy blizniaczej.. Moj 5 letni synek przyniosl z przedszkola Bostonke-choroba rak i nog i jamy ustnej. Ma krostki na dloniach, stopach i tyle..Brak goraczki i objawwo w jamie ustnej. Mocz, crp i ASO w normie. Moje CRP tez w normie- 4.
Odizolowalam go( do dziadkow pojechal), zdezynfekowalam mieszkanie ale i tak sie boje. Roznie pisza o Caxackie bo to ten wirus wywoluje te choroba..
Poki co nie mam zadnych objaowow…Zrobie tez IGM IgG na Coxackie za pare dni..
Jakies mialyscie z tym doswiadczenia ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 21:04
magdula83
2011-zdrowy syn ,ciaza bez problemow
2013,2014-poronienia w 10 tyg , puste jaja plodowe
2015-juz na lekach, poronienie w 10 tyg, bilo serce tym razem
Leiden, Mthfr heterozygota, maloplytkowosc, hashimoto, ANA dodatnie w niskim mianie -
Przechodziłam dwa tygodnie temu. Córka 1.5r zaraziła się niewiadomo skąd i od kogo. Niestety jest za mała,żebym mogła ją do kogoś wysłać i zaraziłam się po 5 dniach. Miałam wysypkę i pęcherze na dłoniach i stopach. Po 2 tygodniach nadal mam ślady bo schodzi skóra w miejscu pęcherzy. Córka przeszła o wiele łagodniej mimo ran w buzi. Wysypka zeszła jej po 7 dniach. Ja niestety przeszłam ją gorzej. Lekarz rodzinny ani ginekolog nie przejęli się tą chorobą kompletnie - ot,przejdzie samo i tyle, nie jest groźna dla dziecka na tym etapie na pewno
[/url] -