X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina wrote:
    Jaka doborowa para...;)

Psinka super..;)

Te podobno AGresywne psy są lepszymi przyjaciółmi niż pospolity kundelek.
    Rino to Pitt bull Red Nose ma 7 lat i jest łagodny jak baranek w jego kojcu to kot sąsiada rządzi tak z niego agresor hihi Wszystko zależy od wychowania Rino nigdy nie był bity i może dlatego jest taki łagodny i nigdy nie był odganiany od małego. Brat mu dużo czasu poświęca wiec nie jest zazdrosny]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 11:22

bontbhr.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam czekamy na wieści, mam nadzieję że jesteś już po i że było szybko :)

Miriam lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    długo mnie nie było. My nadal nadajemy ze szpitala.

Przedstawiam Frania!

2d82bo1.jpg

W skrócie o porodzie:

W skrócie o porodzie:
    poszłam w poniedziałek na zwykłe USG, a tam szybka decyzja: małowodzie (2cm wód) i koniecznie muszę rodzić! Położna sprawdziła rozwarcie (miałam już 3 cm), przebiła pęcherz (właściwie to niewiele z niego wyleciało) i skurcze nagle zaczęły się pojawiać. Przygotowali mi łóżko, ja w świetnym nastroju (jeszcze nie wiedziałam co mnie czeka) a pani salowa do mnie mówi: "pani to chyba nie rodzi, bo taka roześmiana?" Mąż przyjechał z walizką. Zadecydowałam, że nie chcę znieczulenia.

Skurcze zaczęły się o godz.18.00, było już dość ciężko, ale ponieważ KTG było w porządku wysłali mnie pod ciepły prysznic na pół godziny. Co za ulga!
    II faza porodu - skurcze parte - zaczeły się już po godzinie, czyli o 19;00. Wydawało mi się, że tego nie zniosę:D Położne bardzo mi pomagały, uczyły jak przeć, jak oddychać, kiedy działać. Coraz bardziej traciłam siły. Wszystko nagle stanęło: kurcze zaczęły być coraz rzadsze i krótsze, nie zdążyłabym nawet przeć. Zadecydowali podać okssytocynę. I - o dziwo - cała akcja jeszcze bardziej się spowolniła! Skurcze odeszły, ja ze zmęczenia zasnęłam i mówiłam: "nie dam rady urodzić", położne złapały sie za głowę, że to wszystko dziwne, ale potem ruszyło. Wyłam z bólu, nie powiem, ale o 21:30 udało się namówić Franka do opuszczenia apartamentu!!!!
    Od razu go zobaczyłam, był wymęczony, siny, ale taki cieply!!! Położyli mi go na brzuchu pod koszulą w której rodziłam. Czułam jak oddycha i jaki jest przejęty. Od razu poczułam wielką ulgę.
    Położna kazała jeszcze raz przeć - urodziłam łożysko. Niestety niekompletne. Zabrano Franka - przekazali go dzielnemu Tacie, który cały czas mnie wspierał! - przyszedł anestazjolog, podpisałam zgodę na łyżeczkowanie pod narkozą. Obudziłam się cała obolała. Okazało się, że jestem w trakcie szycia krocza. Powiadomiono mnie, że mimo głębokiego nacięcia bardzo popękałam. Sytuacja się pogarszała, bo w trakcie szycia wszystko się rozchodziło i pękało dalej. Znieczulenie przestało działać. Podano mi kolejną dawkę. Całe szycie trwało ok.godziny a lekarka która to robiła miała łzy w oczach. Widziałam, że strasznie to przeżywa. (dziś swoją drogą mnie odwiedziła i z tymi samymi łzami w oczach pytała, czy ten ból jest teraz do zniesienia). Do 2:00 w nocy leżałam na obserwacji, potem przewieziono nas do jedynki z łazienką. Mąż został (potajemnie) z nami na noc. Dostałam silne leki przeciwbólowe, więc poszło w miarę lekko.Gorzej było następnego dnia. Nie mogłam wstać z łóżka, ledwo chodziłam, cały czas przychodzili lekarze na badania krocza (zostałam orzeczona ciężkim przypadkiem). Podają mi teraz antybiotyk i duuuużo przeciwbólowych.
    W niedzielę zdejmujemy szwy i wychodzimy do domku!!!

Tusia84, NataliaK, weronikabp, juicca, nutka, agata86, evas, Lalita2710, Kaja, Kamelaa, MariaAntonina, Kucyk, Miriam, monalisa, kotek27 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze taka jestem ciekawa co i jak u miriam:-)
    kochana potem odczytasz trzymam kciuki moze juz tulisz mala?

weronikabp, Miriam lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia śliczny Franek <3 Szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie :)

weronikabp, walabia lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Walabia śliczny Franek <3 Szybkiego powrotu do zdrowia dla Ciebie :)
    Znowu sie podpisuje pod Tusią :-))

Tusia84, walabia lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam rodzi ojejeje ;) trzymamy kciuki za szybki i w miare bezbolesny poród ;)

Zoja super datę sobie na wyjście wybrała ;)

Miriam lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam co chwilę i nie wierzę, że nie ma "na żywo" relacji z porodówki od Miriam.. która z forum się nie rozstawała.. najwyraźniej mocno boli i nie w głowie jej pisane lub może już ma parte i na porodówkę ją zabrali. hmm trzecie i ostatnie wyjście ma już mała obok siebie i muszą się sobą nacieszyć :)

Czekam na info :)

NataliaK, magdalena, Miriam lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny Franek!;) Namęczyłaś się, ale nagrodę masz przepiękną!;)

Muszę się pochwalić, no co.:P Moja paczka dotarła;)
    1f399dda09b792c0med.jpg

evas, Lalita2710, Kaja, Kamelaa, walabia, magdalena, Paulina1986, monalisa, Bea_tina lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala noc nieprzespana+ wczesniejsze noce tez niezbyt dobre= ja sie wcale jej nie dziwie :D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Zaglądam co chwilę i nie wierzę, że nie ma "na żywo" relacji z porodówki od Miriam.. która z forum się nie rozstawała..

O tym samym pomyślałam.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, nadal żadnych wieści? Ja tu jak na szpilkach siedzę, jakby to moja własna siostra rodziła.

NataliaK, weronikabp, Miriam lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ojej, nadal żadnych wieści? Ja tu jak na szpilkach siedzę, jakby to moja własna siostra rodziła.
    Niente, niente..ja też co chwila sprawdzam i u fryzjera i u kosmetyczki, teraz w drogę więc przez jakieś 45 min nie zajrzę i pewnie wtedy napisze Miriam ;))

NataliaK, magdalena, Miriam lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się skupić na sprzątaniu przez Miriam nie mogę :P co chwilę zaglądam :P tak czekałam jej porodu prawie jak swojego :D

Miriam lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Farnek przystojniak :-) gratuluje,

walabia lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no też czekam na info od Miriam ,ale cisza uniej sie nie odzywa ehhhh

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti w h&m :)

haybeauti lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z8os6.jpg

Przedstawiam Zoje przyszła na świat o 11:55 3900g 54 cm.
    Bolało jak cholera skrócony opis porodu w pamiętniku :)

karolina1990, NataliaK, Tusia84, magdalena, alexast, Galanea, natalinka, evas, kambel, monaaa, Niesforna, Paulina1986, weronikabp, monalisa, zozol, Matylda36, Martynika, haybeauti, kaaasiaczek_, Bea_tina, Kucyk, MariaAntonina, saszka, AISAK, szczessciara, excella, Kaja, asienka28, nutka, juicca, kotek27, Ewelina, maja2024, milola86, Ancia77, Nalka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    z8os6.jpg

Przedstawiam Zoje przyszła na świat o 11:55 3900g 54 cm.
    Bolało jak cholera skrócony opis porodu w pamiętniku :)

Jeeeeee!!!! :D Gratulacje mamuśka!!! :D:D:D :*

Miriam lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana !!!

Miriam lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ