Jakie kosmetyki dla maluszka?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od urodzenia dla synka stosowałam kosmetyki ziaja te od pierwszego dnia i jestem bardzo zadowolona stosuję nadal. Są tanie i naprawde dobre, ziajka
maść pośladkowa przeciw odparzeniom i płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający. Płyn miałam przez 3 miesiące bo jest go duzo i jest wydajny a krem mam jeszcze do tej pory i na odparzenia pupy jest rewelacyjny a kosztował cos ok 5-6 zł -
nick nieaktualnyja uzywam oliwke linmag a do kąpieli emolienty. Do twarzy na móz uzywałam dermedic. Co dopłynu do prania to polecam lovele bo ładnie pachnie a jesli chodzi o pranie to bez róznicy - biały jelen, dzidziuś
pampersy uzywam dady - wg mnie najlepsze. Cienkie,nie smierdzą chemia, nie uczulaja i tanie. Chusteczki do najpier kupowałam pampers sensitive a terazz babydream z rossmanna no i linomag do dupki
im mniej składników w kosmetykach tym lepiej -
nick nieaktualnyA ja polecam poczytać tego bloga Chemiczka porównuje składy wszystkich kosmetyków dla dzieci i pisze, których nie używać i z tego wynika, że np Nivea ma zły skład, johnson też i ogólnie większość kosmetyków wydawałoby się dobrych i znanych firm proponuję poczytać zanim się kupi po co dziecko traktować samą chemią
http://www.srokao.pl/p/blog-page.htmlagnes175, uska31 lubią tę wiadomość
-
Ja polecam płyn do kąpieli i oliwkę z Hippa. Z córcią jak najbardziej się sprawdziły-bez świństw, ładny zapach, oliwka w porównaniu do bambino, nivea czy Johnsona o niebo lepsza. Poza tym w czasie ciąży stosowalam wlasnie oliwke z Hippa do ciała i tam gdzie jej używałam nie miałam żadnych rozstępów.
agi88 lubi tę wiadomość
Andzia84 -
Dokładnie tak Agaciak Też polecam ten świetny blog:
www.srokao.pl
Nawet czlowiek sobie nie zdaje sprawy czym producenci faszerują kosmetyki i jak to jest szkodliwe dla nas.To samo dotyczy zresztą jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:05
agi88, Anja89 lubią tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Jednak płyn do kąpieli Nivea okazał się porażką,krem do buzi też. Wyskoczyła wysypka skończyło się wizytą u pediatry
Od jakiegoś czasu Bartek kąpie się w emolium i po kąpieli stosuję balsam do ciała też emolium i jest duża poprawa.
Do twarzy przypasował mu krem BAMBINO
Martika87 wrote:Ja też słyszałam,że Jonhson uczulają. Kupiłam z Nivea żel do mycia,oliwkę i krem do buzi na każdą pogodę. Kupiłam też zwykłą oliwkę Bambino i na razie starczy. Zobaczę jak skóra będzie reagować. Nie ma sensu kupować nie wiadomo ile kosmetyków na pierwszy raz bo może się okazać,że będą niedobre.
-
nick nieaktualnyagnes175 wrote:Dokładnie tak Agaciak Też polecam ten świetny blog:
www.srokao.pl
Nawet czlowiek sobie nie zdaje sprawy czym producenci faszerują kosmetyki i jak to jest szkodliwe dla nas.To samo dotyczy zresztą jedzenia
No przeciez wszędzie jest jakas chemia-w takich czasach żyjemy
Nasłuchałam się jaki to balsam Palmers jest ZŁY...a jakos szkody mi nie zrobił,a wręcz przeciwnie-mam zero rozstępów i skórę ujędrnioną i nawilżoną. Pachnie cudownie,nie zamierzam siać w swojej głowie paranoi na punkcie tego co jest ładowane w kosmetyki-ważne,ze pomagają i jestem zadowolona:-)
No chyba,ze o maluszki chodzi,to zdecydowanie trzeba uważać.justa1234 lubi tę wiadomość
-
dddodiii wrote:Ło Matko! To smarujcie się oliwą z oliwek,albo masłem I jedzcie trawę i liście
No przeciez wszędzie jest jakas chemia-w takich czasach żyjemy
Nasłuchałam się jaki to balsam Palmers jest ZŁY...a jakos szkody mi nie zrobił,a wręcz przeciwnie-mam zero rozstępów i skórę ujędrnioną i nawilżoną. Pachnie cudownie,nie zamierzam siać w swojej głowie paranoi na punkcie tego co jest ładowane w kosmetyki-ważne,ze pomagają i jestem zadowolona:-)
No chyba,ze o maluszki chodzi,to zdecydowanie trzeba uważać.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam linię Oillan, sama jej używam i jestem zadowolona, mam azs i wolę od razu używać emolientów żeby zminimalizować ryzyko jego wystąpienia u dziecka.
Do prania wybrałam linię Lovela a na odparzenia Sudocream i Bepanthen. -
Hej Dziewczyny Od kiedy zaczełyście kompletowac wlasnie kosmetyki dla maluchow? Ja juz pomalu kompletuje wyprawke to moj juz prawie 33 tydzien , zamawiam duzo rzeczy z apteki internetowej i zastanawiam sie czy kosmetyki tez juz jest sens zamawiac tj plyn do kapieli czy kremy,maści czy jeszzce jest za wczesnie i bez sensu zeby lezalo w domu?Anna25
-
loki-koki wrote:Ja od urodzenia dla synka stosowałam kosmetyki ziaja te od pierwszego dnia i jestem bardzo zadowolona stosuję nadal. Są tanie i naprawde dobre, ziajka
maść pośladkowa przeciw odparzeniom i płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający. Płyn miałam przez 3 miesiące bo jest go duzo i jest wydajny a krem mam jeszcze do tej pory i na odparzenia pupy jest rewelacyjny a kosztował cos ok 5-6 zł
O właśnie tak chcę zrobić