X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Jakie kosmetyki dla maluszka?
Odpowiedz

Jakie kosmetyki dla maluszka?

Oceń ten wątek:
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od urodzenia dla synka stosowałam kosmetyki ziaja te od pierwszego dnia i jestem bardzo zadowolona stosuję nadal. Są tanie i naprawde dobre, ziajka
    maść pośladkowa przeciw odparzeniom i płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający. Płyn miałam przez 3 miesiące bo jest go duzo i jest wydajny a krem mam jeszcze do tej pory i na odparzenia pupy jest rewelacyjny a kosztował cos ok 5-6 zł

dqpranli4dnq2fwj.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio czytałam dużo recenzji o kosmetykach dla dzieci i ich składach i wybrałam serię HIPP

agi88 lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do prania polecam płyn bobini i lovela

dqpranli4dnq2fwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam oliwke linmag a do kąpieli emolienty. Do twarzy na móz uzywałam dermedic. Co dopłynu do prania to polecam lovele bo ładnie pachnie a jesli chodzi o pranie to bez róznicy - biały jelen, dzidziuś
    pampersy uzywam dady - wg mnie najlepsze. Cienkie,nie smierdzą chemia, nie uczulaja i tanie. Chusteczki do najpier kupowałam pampers sensitive a terazz babydream z rossmanna no i linomag do dupki

im mniej składników w kosmetykach tym lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam poczytać tego bloga ;) Chemiczka porównuje składy wszystkich kosmetyków dla dzieci i pisze, których nie używać i z tego wynika, że np Nivea ma zły skład, johnson też i ogólnie większość kosmetyków wydawałoby się dobrych i znanych firm :) proponuję poczytać zanim się kupi :) po co dziecko traktować samą chemią ;)

http://www.srokao.pl/p/blog-page.html

agnes175, uska31 lubią tę wiadomość

• Andzia84 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam płyn do kąpieli i oliwkę z Hippa. Z córcią jak najbardziej się sprawdziły-bez świństw, ładny zapach, oliwka w porównaniu do bambino, nivea czy Johnsona o niebo lepsza. Poza tym w czasie ciąży stosowalam wlasnie oliwke z Hippa do ciała i tam gdzie jej używałam nie miałam żadnych rozstępów.

agi88 lubi tę wiadomość

Andzia84
  • Agacik Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja kupilam teraz nivea sensitive olejek do kąpieli. Krem do pupy linimag zielony a do ogolnego kremowania od wysypki odparzen i na pogode -sprawdzony i niezastąpiony krem F18 z apteki 10 zl.

1usa3e5eb7e7nr4j.png
    bl9cdf9hqj7i612z.png
  • Agacik Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Nie chce stosowac enolientow jesli nue ma potrzeby. Tak mi doradzila polozna za 1 razem. Km mniej tym lepiej.

1usa3e5eb7e7nr4j.png
    bl9cdf9hqj7i612z.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak Agaciak :) Też polecam ten świetny blog:

www.srokao.pl

Nawet czlowiek sobie nie zdaje sprawy czym producenci faszerują kosmetyki i jak to jest szkodliwe dla nas.To samo dotyczy zresztą jedzenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:05

agi88, Anja89 lubią tę wiadomość

f2wli09kno5rlzcx.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak płyn do kąpieli Nivea okazał się porażką,krem do buzi też. Wyskoczyła wysypka :/ skończyło się wizytą u pediatry :/
    Od jakiegoś czasu Bartek kąpie się w emolium i po kąpieli stosuję balsam do ciała też emolium i jest duża poprawa.
    Do twarzy przypasował mu krem BAMBINO ;)

Martika87 wrote:
    Ja też słyszałam,że Jonhson uczulają. Kupiłam z Nivea żel do mycia,oliwkę i krem do buzi na każdą pogodę. Kupiłam też zwykłą oliwkę Bambino i na razie starczy. Zobaczę jak skóra będzie reagować. Nie ma sensu kupować nie wiadomo ile kosmetyków na pierwszy raz bo może się okazać,że będą niedobre.

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Dokładnie tak Agaciak :) Też polecam ten świetny blog:

www.srokao.pl

Nawet czlowiek sobie nie zdaje sprawy czym producenci faszerują kosmetyki i jak to jest szkodliwe dla nas.To samo dotyczy zresztą jedzenia :/
    Ło Matko! To smarujcie się oliwą z oliwek,albo masłem :D I jedzcie trawę i liście :D
    No przeciez wszędzie jest jakas chemia-w takich czasach żyjemy :-)
    Nasłuchałam się jaki to balsam Palmers jest ZŁY...a jakos szkody mi nie zrobił,a wręcz przeciwnie-mam zero rozstępów i skórę ujędrnioną i nawilżoną. Pachnie cudownie,nie zamierzam siać w swojej głowie paranoi na punkcie tego co jest ładowane w kosmetyki-ważne,ze pomagają i jestem zadowolona:-)
    No chyba,ze o maluszki chodzi,to zdecydowanie trzeba uważać.

justa1234 lubi tę wiadomość

• Nytusia84 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny może adres tego bloga Wam się przyda (polecam) :

http://www.srokao.pl/

agnes175, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Ło Matko! To smarujcie się oliwą z oliwek,albo masłem :D I jedzcie trawę i liście :D
    No przeciez wszędzie jest jakas chemia-w takich czasach żyjemy :-)
    Nasłuchałam się jaki to balsam Palmers jest ZŁY...a jakos szkody mi nie zrobił,a wręcz przeciwnie-mam zero rozstępów i skórę ujędrnioną i nawilżoną. Pachnie cudownie,nie zamierzam siać w swojej głowie paranoi na punkcie tego co jest ładowane w kosmetyki-ważne,ze pomagają i jestem zadowolona:-)
    No chyba,ze o maluszki chodzi,to zdecydowanie trzeba uważać.
    Czytając ten blog bym się bała czegokolwiek używać :-P :-)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 17 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z początku prałam w proszku "dzidziuś"
    A jeżeli chodzi o kosmetyki mojego malca to przez pierwsze 3 miesiące oilatum.
    Do pupy linomag tern zielony polecam;)

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam linię Oillan, sama jej używam i jestem zadowolona, mam azs i wolę od razu używać emolientów żeby zminimalizować ryzyko jego wystąpienia u dziecka.
    Do prania wybrałam linię Lovela a na odparzenia Sudocream i Bepanthen.

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;) Od kiedy zaczełyście kompletowac wlasnie kosmetyki dla maluchow? Ja juz pomalu kompletuje wyprawke to moj juz prawie 33 tydzien , zamawiam duzo rzeczy z apteki internetowej i zastanawiam sie czy kosmetyki tez juz jest sens zamawiac tj plyn do kapieli czy kremy,maści czy jeszzce jest za wczesnie i bez sensu zeby lezalo w domu?

Anna25
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie polecić jakiś krem do twarzy na te zimne dni ? Byle nie nivea.

zrz69vvj69ave0jf.png

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie Babydream z Rossmanna, ewentualnie Hipp. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • mareczkowa Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loki-koki wrote:
    Ja od urodzenia dla synka stosowałam kosmetyki ziaja te od pierwszego dnia i jestem bardzo zadowolona stosuję nadal. Są tanie i naprawde dobre, ziajka
    maść pośladkowa przeciw odparzeniom i płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający. Płyn miałam przez 3 miesiące bo jest go duzo i jest wydajny a krem mam jeszcze do tej pory i na odparzenia pupy jest rewelacyjny a kosztował cos ok 5-6 zł

O właśnie tak chcę zrobić :)

p19u3e3keqh6k6fi.png
    3jvzanlilcl7l3tn.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też postawiłam na Ziajkę.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ