Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dziękuję Wam Kochane! Powiem Wam że już coraz gorzej przyjmuję te wiadomości. Wczoraj jak się wreszcie położyłam i tak myslałam o tym wszystkim, to tak mnie nagle z nerwów brzuch rozbolał, że normalnie musiałam lecieć do wc zwrócić wszystko co zjadłam :-( Ale muszę się wziąć w garść.
    Nie wiem dlaczego nam nie powiedzieli. Moj mąż twierdzi że oni są strasznie dzicy i się wstydzili, bo ona jest bardzo nieśmiała, ale on znowu nie. A dziwne to jest. Myślę że nie chcieli robić tajemnicy tylko faktycznie nie wiedzieli jak powiedzieć. Nie jestem na nich zła, tylko jak zwykle, jak każdą informację o ciąży odbieram jak nokałt którego się nie spodziewałam, a bardzo boli.
    tumblr_mznf1dS1An1rgi7odo1_400.gif

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Moje Kochane :*

Ania, przytulam :* glowa do gory.. Zaraz bedziesz miala piekny brzuszek i te wszystkie negatywne emocje znikna i bedziesz najszczesliwsza na swiecie :) problem w tym, ze te wszystkie negatywne odczucia, nerwy nie pomagaja.. Wrecz odwortnie.. tylko jak sie nie denerwowac.. Moze joga troche je wyciszy?

Paczek i bardzo dobra decyzja! Jesli to dla Ciebie szansa i Cie uszczesliwi- ja bym sie nie zastanawiala! Twarda z Ciebie babka, dasz rade! Troche stresu a potem to sie oplaci :) co do groszka.. Mysle, ze jesli nowy szef jest tak wporzadku jak mowisz, zrozumie :) i do tego jeszcze pewnie bedzie sie cieszyl!

Moje Kochane Testujace na dniach <3 licze na wspaniale dwie kreski :)

Kim, trzymam kciuki! Choc na pewno wszystko bedzie dobrze :) w ktorym tc slyszy sie serduszko?

Pietruszka :) ciesz sie z testow i <3 ! Nie stresuj sie :) jaw zeszlym pieknie zareagowalam na Aromek i owu mialam w 13 dc a teraz cisza... Nic nie czuje.. Sluz jakis lipny, dzis dopiero sie pojawil.. Zobaczymy ale tym razem nie wroze sobie owulacji :/

Buziaki i milej niedzieli :*

Jesli kogos pominelam, przepraszam :(

Violet146, Parsleyek, Pączek, AniaŁ123, pola89 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Aj noł Aj noł
    Jak jutro tempa pojdzie w dol to juz dupa nawet nie bede sikac bo szkoda testu
    Jak sie podniesie to sikam :D

Kochana a twój spadek to taki malutki spadek... Może na zagnieżdżenie...?
    A kiedy powinnaś testować?

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Moje Kochane :*

Ania, przytulam :* glowa do gory.. Zaraz bedziesz miala piekny brzuszek i te wszystkie negatywne emocje znikna i bedziesz najszczesliwsza na swiecie :) problem w tym, ze te wszystkie negatywne odczucia, nerwy nie pomagaja.. Wrecz odwortnie.. tylko jak sie nie denerwowac.. Moze joga troche je wyciszy?

Paczek i bardzo dobra decyzja! Jesli to dla Ciebie szansa i Cie uszczesliwi- ja bym sie nie zastanawiala! Twarda z Ciebie babka, dasz rade! Troche stresu a potem to sie oplaci :) co do groszka.. Mysle, ze jesli nowy szef jest tak wporzadku jak mowisz, zrozumie :) i do tego jeszcze pewnie bedzie sie cieszyl!

Moje Kochane Testujace na dniach <3 licze na wspaniale dwie kreski :)

Kim, trzymam kciuki! Choc na pewno wszystko bedzie dobrze :) w ktorym tc slyszy sie serduszko?

Pietruszka :) ciesz sie z testow i <3 ! Nie stresuj sie :) jaw zeszlym pieknie zareagowalam na Aromek i owu mialam w 13 dc a teraz cisza... Nic nie czuje.. Sluz jakis lipny, dzis dopiero sie pojawil.. Zobaczymy ale tym razem nie wroze sobie owulacji :/

Buziaki i milej niedzieli :*

Jesli kogos pominelam, przepraszam :(
    Kochanie według belly jutro powinno być widać na usg serce . Słychać po 8 chyba. Ale to może być różnie bo wydaje mi się ze ciąża jest starsza niż wynika z om.

Lubię_czekoladę, pola89 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie widzę Twojego wykresu :(

Kochana udostępniłam już wykres w stopce, bo tu na belly nie widać naszych wykresów jak na ovu ;) :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa <3 <3 <3

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka ja byłam pewna że u mnie owulacja będzie wcześniej bo brałam aromek od 3 do 7dc a clo od 5 do 9dc. A z tego co się dzieje wynika że nic to nie zmieniło... Czasem już tego wszystkiego nie ogarniam.

Mam nadzieję, że u Ciebie w tym miesiącu owulacja będzie po prostu troszkę później niż w tamtym, ale będzie!! <3

l22nkrhmpu973w26.png

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochanie według belly jutro powinno być widać na usg serce . Słychać po 8 chyba. Ale to może być różnie bo wydaje mi się ze ciąża jest starsza niż wynika z om.
    <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

W takim razie czekamy jutro razem z Tobą na to malutkie serduszko <3 <3 <3

Kim87 lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Kochana a twój spadek to taki malutki spadek... Może na zagnieżdżenie...?
    A kiedy powinnaś testować?
    No chciała testować jutro bo @ mam miec we wtorek
    Spadek z 36,88 na 36,72 wiec nie taki mały ten spadek

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Czekoladowa <3 <3 <3
    :*****

Pączek lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Kochana udostępniłam już wykres w stopce, bo tu na belly nie widać naszych wykresów jak na ovu ;) :*

Nie pomyślałam o tym :D Już widzę :) Jest skok, jest owu <3

Parsleyek lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Czekoladka ja byłam pewna że u mnie owulacja będzie wcześniej bo brałam aromek od 3 do 7dc a clo od 5 do 9dc. A z tego co się dzieje wynika że nic to nie zmieniło... Czasem już tego wszystkiego nie ogarniam.

Mam nadzieję, że u Ciebie w tym miesiącu owulacja będzie po prostu troszkę później niż w tamtym, ale będzie!! <3
    Pisalam z dziewczynami na watku o stymulacji letrozolem i nie wszystkim te leki przyspieszaly owulacje.. Niektore mialy pozno, niektore normalnie ale mialy :) to jest wazne :) ze masz owulke :) w ogole sie nie przejmuj terminem tylko ciesz sie, ze owulacja jest, byla albo bedzie i ze Aromek nie zepsuje Ci endo :)

Tez mam taka nadzieje, powiem szczerze :D ale zobaczymy, na razie nie potrafie nic z tego mojego wykresu odczytac :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38d4688efb9.jpg
    <3 <3 Testujące Gospodynie <3 <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/639aa17baa25.png
    17.01 Violet146
    18.01 Pola89
    19.01 Ewi28
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d3d2844fc35.jpg
    06.02 Bella_Bella
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da8692300b3a.jpg
    <3 <3 Fasolki Na Gospodarce <3 <3
    10.12 -MMadziula- test ciążowy= ++
    23.12 -Kim87- test ciążowy =++

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Pisalam z dziewczynami na watku o stymulacji letrozolem i nie wszystkim te leki przyspieszaly owulacje.. Niektore mialy pozno, niektore normalnie ale mialy :) to jest wazne :) ze masz owulke :) w ogole sie nie przejmuj terminem tylko ciesz sie, ze owulacja jest, byla albo bedzie i ze Aromek nie zepsuje Ci endo :)

Tez mam taka nadzieje, powiem szczerze :D ale zobaczymy, na razie nie potrafie nic z tego mojego wykresu odczytac :D

Tobie na razie testy owu nic nie pokazują, a u mnie pokazywały za dużo ;) i to mnie trochę zmartwiło, że coś nie tak jest z hormonami.. Endometrium w 11dc nie było zbyt piękne, no ale może podrosło do tego czasu. Jutro jeśli tempka nadal pójdzie w górę to chyba odetchnę, ale wiadomo że to nie jest potwierdzeniem owulacji. Zastanawiam się czy iść jutro do gina, ale z drugiej strony tylko stracę kasę a tak na prawdę niczego to nie zmieni :/ i już sama nie wiem ;) Ty nie zdecydowałaś się na monitoring?

l22nkrhmpu973w26.png

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Tobie na razie testy owu nic nie pokazują, a u mnie pokazywały za dużo ;) i to mnie trochę zmartwiło, że coś nie tak jest z hormonami.. Endometrium w 11dc nie było zbyt piękne, no ale może podrosło do tego czasu. Jutro jeśli tempka nadal pójdzie w górę to chyba odetchnę, ale wiadomo że to nie jest potwierdzeniem owulacji. Zastanawiam się czy iść jutro do gina, ale z drugiej strony tylko stracę kasę a tak na prawdę niczego to nie zmieni :/ i już sama nie wiem ;) Ty nie zdecydowałaś się na monitoring?
    Tak ale moj gin ma urlop i nie robie monitlringu.. Zrobie proga :)

To czekamy na wzrost temperatury :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Tak ale moj gin ma urlop i nie robie monitlringu.. Zrobie proga :)

To czekamy na wzrost temperatury :)

Możemy sobie przybić piątkę: lekarze na urlopach ;)

mam nadzieję, że u Ciebie za chwilę jajo też się namyśli :*

l22nkrhmpu973w26.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dzis rano po śniadaniu wypowiedziałam na głos: zmieniam prace
    Moj mowi do mnie: zmieniaj - dobrze - mialas dojść do jakis wniosków i jezeli tak chcesz to do dzieła
    Powiem wam ze jak powiedziałam to na głos to dostałam jakiegos powera - jakas taka wewnętrzna energia mnie zaczela rozpierać - taka wewnętrzna ekscytacja na cos nowego
    Czuje sie jakos tak pozytywnie nastawiona do tego wszystkiego
    Jakis wewnętrzny spokoj we mnie powoli wstępuje
    Dobrze sie czuje z ta decyzja i czuje ze bedzie dobrze

A teraz Krystyna idzie marynować łososia na obiad i robic do niego pesto :D a pozniej wszystko zawinie i ciasto francuskie i upiecze na złoto :D

Pączuś kibicuję zmianie pracy ;-) Uważam że mając przed sobą ciekawą propozycję, która pod wieloma względami wydaje się lepsza, to bierz, nie zastanawiaj się. Nie będziesz od razu w 9 m-cu ciąży, więc nawet jeśli teraz już coś będzie, to przez ponad pół roku już ich tam sobie zjednasz i pokażesz się z najlepszej strony. Starając się o dziecko masz być przede wszystkim szczęśliwa, bez poczucia, że coś cię ogranicza.
    Gdybym miała teraz taką okazję, nawet za 100zl więcej lub tyle samo, ale za to z innymi, lepszymi aspektami, to nie zastanawiałabym się :-)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka dziękuje <3 jak to życie się zmienia, całe lata walczyłam aby nie było brzucha, bo koleżanki szczuplejsze, a teraz znowu wyję bo nie mam, a inne mają ;-)
    Trochę mi przeszło :-) pojeździłam, później nadrobiłam kcal w Mc'ku, a później znowu spalanie przez <3 :-P

Pietruszka i Czekoladka trzymam kciuki za Wasze owulki. Ja dołączam do Waszych rozkmin, bo w czwartek pierwszy monitoring po chyba 4-5 miesiącach przerwy ;-)

Parsleyek, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje kochane babusie :)
    wiem, wiem... zaniedbuję forum :( ale, ale... wczoraj miałam dzień w biegu, najpierw sprzątanie, później meble skręcałam (taaa ja, mój Pan za takie "skomplikowane" rzeczy się nie zabiera :) ) no i na koniec szykowanie sie na szybko i wieczór u znajomych, 2miesiecznego bąbla mają... a po butelce wina po powrocie nad ranem do domu zaczęłam czytać ale nooo nie byłam w stanie DOczytać :) :)

Aniuuuu wczoraj patrzyłam na kumpele jak trzyma swojego synka i miałam ochotę sobie żyły powypruwać... Takie już jesteśmy, nikt kto nie ma o tym wszystkim pojęcia nas nie zrozumie :/ wiesz przy "nastej" wiadomości o ciąży wokół boli mniej, ale kłuje serducho niewiarygodnie. Każda z nas tytaj Cię doskonale rozumie <3 <3 <3 może i mamy inne spojrzenie na te sprawy ale to nie oznacza że jesteśmy złe, czy nieczułe. Mamy prawo zazdrościć, nie mamy tego na czym najbardziej na świecie nam zależy.

Pietrusiu kochana we wtorek lecę na usg ale już właściwie wiem co będzie, ale nie wiem co dalej. Pregnyl brałam w piątek wieczorem i do dzisiaj nie czuję zupełnie nic. Nic tylko trafił mi się pęcherzyk z z zeszłego cyklu. Cudnej Pani ginekolog nie chciało się zrobić badania tylko skasować miliony monet za receptę... kochana ja ci radzę żebyś jednak zobaczyła co i jak, będziesz miała pewność że pękło i nie zmarnujesz w razie czego kolejnego cyklu tak jak kolejny raz mam ja

Krysiu no i wreszcie męska decyzja :) uważam tak jak dziewczyny. Każda zmiana jest dobra, choć się ich boimy, w końcu dostrzegamy plusy. a z resztą sama widzisz, sama sobie odpowiedziałaś na pytanie... jesteś spokojna? zadowolona? spragniona wyzwań? noooo właśnie :) realizuj wszystkie plany, przynajmniej na niektóre mamy jakiś wpływ. A jeśli będziesz miała malucha pod sercem to wtedy będziesz myślała co dalej. jednego jestem pewna, nie dadzą Ci zginąć :) strach ma tylko wielkie oczy :*

Kimiiii :) co to za głubie myśli tytaj co? jak to tak to? Bedzie serdusio jak dzwon!!!!!!! Nie ma innej opcji, tylko piękne zakończenia już u nas będą! Wszystkie cyber-ciotki zaciskają kciuki i kibicują grosiowi żeby pokazał się z jak najlepszej strony :)my też go chcemy zobaczyć i już! :D :D

AniaŁ123, Parsleyek lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ