X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane <3
    Bardzo Was przepraszam, ale mam strasznie dużo pracy i nie mam czasu na przyjemniści :-(
    W pracy jak na razie lepiej, ale zobaczymy co będzie później ;-)
    Wieczorem idę do koleżanki na mini baby shower (oł jeeee) więc też mnie nie będzie. Ale będę podglądać :-)

Chciałam tylko zapytać jak długo odczuwacie kłucie po owulacji? Bo ja juz czuję 6 dzień. co prawda słabiej, ale cały czas gdzieś w tym miejscu. Boję się że coś poszło nie tak i zrobiło się jakieś paskudztwo w tym miejscu :-( Mierze temperatury, ale nic mi z nich nie wychodzi, bo mierząc kilka razy pod rząd wahają się nawet o 0,2 st, więc niemiarodajne, ale i tak niskie. Ahh a taką mam mimo wszystko nadzieję, pierwszy raz taką konkretną ;-)

Miłego dnia!!! <3

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Jaaa? Ale jaka szydera :( ja Ci tutaj komplementy wale a Ty o takie rzeczy mnie oskarzasz... bendem płakuniała i kto mnie psytuliii?
    Zła Czekolada :( Praszam :( Odwołuję :P Tulisiam Tulisia :D :D :D <3 <3

Tuliska lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dzień dobry Kochane <3
    Bardzo Was przepraszam, ale mam strasznie dużo pracy i nie mam czasu na przyjemniści :-(
    Wieczorem idę do koleżanki na mini baby shower (oł jeeee) więc też mnie nie będzie. Ale będę podglądać :-)

Chciałam tylko zapytać jak długo odczuwacie kłucie po owulacji? Bo ja juz czuję 6 dzień. co prawda słabiej, ale cały czas gdzieś w tym miejscu. Boję się że coś poszło nie tak i zrobiło się jakieś paskudztwo w tym miejscu :-( Mierze temperatury, ale nic mi z nich nie wychodzi, bo mierząc kilka razy pod rząd wahają się nawet o 0,2 st, więc niemiarodajne, ale i tak niskie. Ahh a taką mam mimo wszystko nadzieję, pierwszy raz taką konkretną ;-)

Miłego dnia!!! <3
    Cześć Anulek :)

Dobrze, że Panie się uspokoiły :)

Co do owulacji to ja nie umiem odpowiedzieć jednoznacznie.. kiedyś mnie kłuło kilka dni a teraz dwa cykle miałam mega ból owulacyjny i potem cisza.. Z tego co pamiętam, oczywiście.. Każda kobieta jest inna, więc pewnie ciężko będzie porównać.. Ale Misiu, miałaś potwierdzoną owulację, więc na pewno wszystko poszło tak :* :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniu,
    ja też nie bardzo potrafię pomóc bo wiesz jak to u mnie jest. Ale jeśli to zupełna nowość to tylko o pozytywnych objawach świadczy ;) mnie ciągło może ze dwa dni, a wczoraj dopiero rano tak konkretnie. Od wczorajszego południa cisza... A co to oznacza, dowiem się jutro :) ale u Ciebie przecież po usg więc co miałoby być nie tak? Ale wiemy wiemy, kobiety w 3cim tygodniu ciąży są nerwowe ;) :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:34

AniaŁ123, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wydaje mi się ze skoro nie miała owu jakiś czas to możesz się spodziewać dyskoteki. Mnie na przemian czasem pykaly do okresu samego.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja wiem ja wiem!!!

Bo to trzeba uaktualniać miniaturkę :) Pod wykresem: udostępnij wykres -> miniatura -> ok :)

Mam tak zrobione i jak klikam jest Okej.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chciałam iść do lekarza ale jak zwykle nie ma miejsca...

Więc zapytam was czy to normalne że mam fazę luteaną 11? Kiedyś miałam 13-14 dni a ostatnio miałam 11 dni czy to nie jest za krótko?
    Jeszcze mam plamienia przed @ i po a moje @ są skąpsze od tych z przed pół roku...
    I jeszcze mniej teraz tak wysypalo jak nigdy - szlak mnie trafia :(

Nie wiem czy coś jest nie tak czy ja sobie wynajduje... :/

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dzień dobry Kochane <3

Miłego dnia!!! <3

Kochana też tak miałam, ale nie umiem Ci doradzić, bo u mnie wszystko się zmienia, dlatego chciałam iść do lekarza, jak w końcu się uda zapisać na wizytę to dam znać, ale myślę że nie ma się co martwić na zapas...

Miłego dnia Tobie też:)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki chciałam iść do lekarza ale jak zwykle nie ma miejsca...

Więc zapytam was czy to normalne że mam fazę luteaną 11? Kiedyś miałam 13-14 dni a ostatnio miałam 11 dni czy to nie jest za krótko?
    Jeszcze mam plamienia przed @ i po a moje @ są skąpsze od tych z przed pół roku...
    I jeszcze mniej teraz tak wysypalo jak nigdy - szlak mnie trafia :(

Nie wiem czy coś jest nie tak czy ja sobie wynajduje... :/

Niby między 11 a 16 jest ok ale może rzeczywiście tu leży problem. Może jajo nie może się zagniezdzic bo okres za szynka przychodzi. Może jakby dali ci progesteron to by zaskoczyło.
    Wiesz ja u siebie to podejrzewałam i dlatego w grudniu brałam proga aby zobaczyć. No i widzisz pyknelo

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Niby między 11 a 16 jest ok ale może rzeczywiście tu leży problem. Może jajo nie może się zagniezdzic bo okres za szynka przychodzi. Może jakby dali ci progesteron to by zaskoczyło.
    Wiesz ja u siebie to podejrzewałam i dlatego w grudniu brałam proga aby zobaczyć. No i widzisz pyknelo

Kurcze Dzięki Kimi, ja czytałam że powinno być 12-16 a miałam ostatnio 11 nie wiem czemu mi tak się zmniejszyło... :/
    Chciałam iść dzisiaj do lekarza ale tu wiecznie problemy z wolnym miejscem...
    Szkoda że nie mogę se kupić sama tego proga bez recepty... No nic...jutro będę się dalej wkurzać przy telefonie... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    też mam zapiernicz w pracy, w księgowości pracuję i początek roku to jest masakra jakaś ;)

Ania
    co cykl to inaczej, więc ja już nauczyłam się olewać wszelkie objawy , ukłucia, bo bym na głowę dostała heh

Violet
    ponoć minimum to 10 dni FL, więc 11 chyba ok... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim i jakiego miałas proga?

ja miałam dobrego, a i tak dostałam duphaston, bo plamiłam przed @ i bez dupka tempka mi spadała juz od 8-9 dpo
    teraz ładnie się trzyma aż do @

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Kim i jakiego miałas proga?

ja miałam dobrego, a i tak dostałam duphaston, bo plamiłam przed @ i bez dupka tempka mi spadała juz od 8-9 dpo
    teraz ładnie się trzyma aż do @
    Nie mam pojęcia bo mi nie udostępnili wyników jednak zaryzykowalam i sama sobie zaaplikowalam tabsy. Woesz ja miałam w tamtej ciąży z nim problem na pewno wiec dlatego wzięłam. Nie wiem czy to było do końca przyczyną poronienia

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Kurcze Dzięki Kimi, ja czytałam że powinno być 12-16 a miałam ostatnio 11 nie wiem czemu mi tak się zmniejszyło... :/
    Chciałam iść dzisiaj do lekarza ale tu wiecznie problemy z wolnym miejscem...
    Szkoda że nie mogę se kupić sama tego proga bez recepty... No nic...jutro będę się dalej wkurzać przy telefonie... :(
    Idź do lekarza i mu to powiedz. Wiem wiem terminy ale nie ma co. Nawet jak długi termin bedzie

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zapracowane że hej;) proszę się tak nie przemęczać :D

Violet146 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Idź do lekarza i mu to powiedz. Wiem wiem terminy ale nie ma co. Nawet jak długi termin bedzie

Kochana nie ze długie terminy tylko dzwonisz z rana i albo się uda albo nie dziś dzwoniłam o równej ósmej (bo wtedy otwierają ), byłam 7 na linii w kolejce żeby mnie połączyć z recepcjonistką wyczekalam 10 minut aż w końcu odezwała się pani i powiedziała że już nie ma wolnych miejsc .... I tak często :(

• Pączek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze w kolejce do Endo
    Myslalam ze sie spóźnie bo korki na miescie takie ze hej
    Zobaczymy czego dzis sie dowiem o sobie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 15:11

• czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczek trzymam kciuki a pozatym zjadlam wlasnie dwa paczki w ramach obiadu hehe ;)
    kurde cos sie ze mna dzieje
    jestem oaza spokoju. nawet kotekta w pracy mnie nie ruszyla.. bardzo dziwne zazwyczaj juz dawno bym przezywala.... hmm ciekawe skad takie cuda :)

6sutskjolve431gm.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc
    Mam odstawić leki i za miesiąc kontrola
    i zobaczymy
    Tyle o mnie :D

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No więc
    Mam odstawić leki i za miesiąc kontrola
    i zobaczymy
    Tyle o mnie :D

Czyli wszystko ok Pączuś?

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ