Macie już imię dla dziecka na 100%?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym oscylowała pomiędzy Samantą, Oliwia bardzo mi się podoba...Ale nie wiem..Iga też ładne... moja mama oczywiście coś typu-Zuzia, Maja, Lenka no piękne ale nie chcemy powtarzalności ..Sama nie wiem..trochę się przekonałam do tej Ksenii ale tak naprawdę nie do konca..Ale jeszcze mamy czas więc spokojnie Tak naprawdę każde imię coś ze sobą niesie..Wykluczyliśmy miękkie imiona właśnie typu Lenka,Amelka z drugiej strony nie chcemy imienia na literę A..ani też z literką R .. i bądź tu człowieku mądry Ksenia jest ok moim zdaniem ale inaczej już nie powiesz ..Tylko jednorazowo odmieniasz..Nie będę wołać Kseniuniaanilewe90❤
-
Znałam jedną Ksenię jakieś 20 lat temu. To imię typowo prawosławne (Rosja, Ukraina, Białoruś itp.). Z twoich propozycji najbardziej podoba mi się Iga. Ale tak jak pisze edwarda20 - to Wasza córeczka, więc to nie mi się ma jej imię podobać
Anilewe90❤ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anilewe90❤ wrote:Ten mój się uparl na ruskie... Hehe
Iga też mu się nie podoba..
Czekam do rozwiązania może wtedy coś samo się nasunie
Może przejrzyjcie tutaj: http://www.gazetakrakowska.pl/strona-kobiet/a/imiona-dla-dziewczynek-2017-oryginalne-popularne-i-rzadkie-imiona-dla-dziewczynek-lista-imion,10723312/
To alfabetyczna lista imion dla dziewczynek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 16:24
Anilewe90❤ lubi tę wiadomość
-
MikroLena wrote:Może przejrzyjcie tutaj: http://www.gazetakrakowska.pl/strona-kobiet/a/imiona-dla-dziewczynek-2017-oryginalne-popularne-i-rzadkie-imiona-dla-dziewczynek-lista-imion,10723312/
To alfabetyczna lista imion dla dziewczynek.
-
Tu taki odpowiednik dla chłopców: http://www.gazetakrakowska.pl/strona-kobiet/a/imiona-dla-chlopcow-2017-jakie-imie-dac-chlopcu-oryginalne-rzadkie-popularne-lista-imion,10723372/
Można też przejrzeć kalendarz imienin albo ogólnie w google wpisać "lista imion dla chłopca / dziewczynki".edwarda20 lubi tę wiadomość
-
My tydzień temu wybraliśmy Laura już ostatecznie. Był dylemat nad Marceliną, ale po jakimś czasie nam się odwidziało
Z miesiąc temu rodzice Męża i jego siostra z mężem przy niedzielnym obiedzie zaczęli nas podpytywać o imię, czy już mamy. I Mąż spytał mnie czy może powiedzieć, odpowiedziałam, że ok (spodziewając się reakcji . No i oczywiście teść (jak na wszystko) zaczął kręcić nosem...że jak to Laura, jak to Marcelina. On chce Martynkę I później co go nie widziałam to się pytał "jak tam Martynka" Teściowa, że lepiej jakieś proste imię...Magda, Ania lub Kasia.
Byliśmy u nich w tą niedzielę i znowu się temat nawiązał...ale Mąż dumnie powiedział, że mamy Laurę i koniec
Aż jestem ciekawa reakcji moich rodzicówAnilewe90❤ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Od zawsze chciałam dać na imię córce Marianna po mojej praprababci, a jak się okazało że babcia męża miała tak na imię, to już w ogóle przeznaczenie ale w połowie ciąży się tatusiowi zmieniło i padło na Dobrusię. Oczywiście rodzina niezadowolona, bo co to za imię - ciotką z babcią stwierdziły że okaleczamy dziecko i pewnie moją córeczka będzie brzydka bo Dobrawa "była" brzydka ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:31
-
od zawsze- jeśli miałabym mieć syna- chciałam Wojciecha. Udało się, więc słowo się rzekło:-) od zawsze uwielbiałam to imię, a sympatyczni koledzy na studiach o tym imieniu tylko utwierdzili mnie w przekonaniu, że to dobry wybór.
Jeśli byłaby dziewczynka, może kiedyś, to planowałam Alicję- po babci.
Podobała mi się również Martyna, chociaż nie znam żadnej "normalnej"