X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Macie już imię dla dziecka na 100%?
Odpowiedz

Macie już imię dla dziecka na 100%?

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe90❤ wrote:
    U nas Ksenia co myślicie?

Dla malej, slodkiej dziewuszki ok, ale dla dorosłej srednio wedlug mnie.

Ale innych nie ma sie co sluchac, najwazniejsze ze Wam się podoba.

Anilewe90❤ lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Anilewe90❤ Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym oscylowała pomiędzy Samantą, Oliwia bardzo mi się podoba...Ale nie wiem..Iga też ładne... moja mama oczywiście coś typu-Zuzia, Maja, Lenka no piękne ale nie chcemy powtarzalności ..Sama nie wiem..trochę się przekonałam do tej Ksenii ale tak naprawdę nie do konca..Ale jeszcze mamy czas więc spokojnie :) Tak naprawdę każde imię coś ze sobą niesie..Wykluczyliśmy miękkie imiona właśnie typu Lenka,Amelka z drugiej strony nie chcemy imienia na literę A..ani też z literką R .. i bądź tu człowieku mądry :) Ksenia jest ok moim zdaniem ale inaczej już nie powiesz ..Tylko jednorazowo odmieniasz..Nie będę wołać Kseniunia :)

anilewe90❤
  • MikroLena Koleżanka

Wysłany: 13 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znałam jedną Ksenię jakieś 20 lat temu. To imię typowo prawosławne (Rosja, Ukraina, Białoruś itp.). Z twoich propozycji najbardziej podoba mi się Iga. Ale tak jak pisze edwarda20 - to Wasza córeczka, więc to nie mi się ma jej imię podobać :)

dqpranliwnrweqx3.png
  • Anilewe90❤ Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój się uparl na ruskie... Hehe
    Iga też mu się nie podoba..
    Czekam do rozwiązania może wtedy coś samo się nasunie :-)

anilewe90❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Antonina. Odkąd pamiętam chciałam nadać takie imię córce, a mężowi bardzo się spodobało, więc nie było kłótni :)

• Oublier Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie raczej Julianna, po babci męża. Na początku miała być Dorotka, ale jak rozważaliśmy imiona po dziadkach to mój ukochany nie dopuszcza innej opcji :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • MikroLena Koleżanka

Wysłany: 15 października 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe90❤ wrote:
    Ten mój się uparl na ruskie... Hehe
    Iga też mu się nie podoba..
    Czekam do rozwiązania może wtedy coś samo się nasunie :-)

Może przejrzyjcie tutaj: http://www.gazetakrakowska.pl/strona-kobiet/a/imiona-dla-dziewczynek-2017-oryginalne-popularne-i-rzadkie-imiona-dla-dziewczynek-lista-imion,10723312/

To alfabetyczna lista imion dla dziewczynek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 16:24

dqpranliwnrweqx3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MikroLena wrote:
    Może przejrzyjcie tutaj: http://www.gazetakrakowska.pl/strona-kobiet/a/imiona-dla-dziewczynek-2017-oryginalne-popularne-i-rzadkie-imiona-dla-dziewczynek-lista-imion,10723312/

To alfabetyczna lista imion dla dziewczynek.
    Jest cos takiego dla chlopca?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MikroLena Koleżanka

Wysłany: 15 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu taki odpowiednik dla chłopców: http://www.gazetakrakowska.pl/strona-kobiet/a/imiona-dla-chlopcow-2017-jakie-imie-dac-chlopcu-oryginalne-rzadkie-popularne-lista-imion,10723372/

Można też przejrzeć kalendarz imienin albo ogólnie w google wpisać "lista imion dla chłopca / dziewczynki".

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqpranliwnrweqx3.png
  • mi_lena Debiutantka

Wysłany: 23 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tydzień temu wybraliśmy Laura już ostatecznie. Był dylemat nad Marceliną, ale po jakimś czasie nam się odwidziało :)
    Z miesiąc temu rodzice Męża i jego siostra z mężem przy niedzielnym obiedzie zaczęli nas podpytywać o imię, czy już mamy. I Mąż spytał mnie czy może powiedzieć, odpowiedziałam, że ok (spodziewając się reakcji :). No i oczywiście teść (jak na wszystko) zaczął kręcić nosem...że jak to Laura, jak to Marcelina. On chce Martynkę :/ I później co go nie widziałam to się pytał "jak tam Martynka" :/ Teściowa, że lepiej jakieś proste imię...Magda, Ania lub Kasia.
    Byliśmy u nich w tą niedzielę i znowu się temat nawiązał...ale Mąż dumnie powiedział, że mamy Laurę i koniec :D
    Aż jestem ciekawa reakcji moich rodziców ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo podoba imię Aurora, mąż i reszta rodziny nie jest zachwycona. W grę wchodzi jeszcze Matylda i Helenka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa albo Karol :)

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już imię wybrane od paru ładnych miesięcy - Jakub.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Morrigan Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zawsze chciałam dać na imię córce Marianna po mojej praprababci, a jak się okazało że babcia męża miała tak na imię, to już w ogóle przeznaczenie ale w połowie ciąży się tatusiowi zmieniło i padło na Dobrusię. Oczywiście rodzina niezadowolona, bo co to za imię - ciotką z babcią stwierdziły że okaleczamy dziecko i pewnie moją córeczka będzie brzydka bo Dobrawa "była" brzydka ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:31

• igusia Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też będzie Dobrusia, ale od Dobrochny...nie znam brzydkiej Dobrochny ...może to przekona ciotki i babcie ;)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcie i ciotki niech sie nie wpierdzielają w wybor imienia ;p Rodzic nazywa swoje dziecko jak chce ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Szaraczek Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od zawsze- jeśli miałabym mieć syna- chciałam Wojciecha. Udało się, więc słowo się rzekło:-) od zawsze uwielbiałam to imię, a sympatyczni koledzy na studiach o tym imieniu tylko utwierdzili mnie w przekonaniu, że to dobry wybór.
    Jeśli byłaby dziewczynka, może kiedyś, to planowałam Alicję- po babci.
    Podobała mi się również Martyna, chociaż nie znam żadnej "normalnej" :-)

svchdqk3411hzxfd.png
  • pati2704 Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) u nas mąż wybrał Laura :) a gdyby okazało się że jednak będzie chłopczyk to po dziadku będzie Jan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 18:30

2fwaflw1kp9ib3jj.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wybrane Marek i Dominika :) nie sprawdzamy płci wiec będzie niespodzianka :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwia :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ