Macie już imię dla dziecka na 100%?
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1234 wrote:Jak ja uwielbiam polskie imiona a nie tam jakieś wymyślone, np.moja zanjoma dała synowi na imię Brayan! oczwywiscie każdy daje jak chce ale jest tyle polskich pięknych imion że niewiem po co brać jakieś zagraniczne imiona no ale każdy ma wybór i swoje zdanie
Wg mnie zagraniczne imiona mają jedynie sens w przypadku związku mieszanego tzn. miedzynarodowego ( sama jestem właśnie w takiej sytuacji ). Ale jak rodzice którzy oboje są Polakami i wymyślają cuda na kiju wtedy to tak z deczka cudacznie wygląda no ale...justa1234, mi_lena lubią tę wiadomość
-
*Beacik* wrote:Wg mnie zagraniczne imiona mają jedynie sens w przypadku związku mieszanego tzn. miedzynarodowego ( sama jestem właśnie w takiej sytuacji ). Ale jak rodzice którzy oboje są Polakami i wymyślają cuda na kiju wtedy to tak z deczka cudacznie wygląda no ale...
-
justa1234 wrote:Jak ja uwielbiam polskie imiona a nie tam jakieś wymyślone, np.moja zanjoma dała synowi na imię Brayan! oczwywiscie każdy daje jak chce ale jest tyle polskich pięknych imion że niewiem po co brać jakieś zagraniczne imiona no ale każdy ma wybór i swoje zdanie
Mój synek 5 letni ma na imię Brajanek, ale imię spolszczone. Jest jedyny i nie wyobrażam sobie, że miałby inaczej na imię -
nick nieaktualnyLeon ostatnimi czasu stało się dość popularnym imieniem.
To imię to nie moja bajka co prawda ale to już rzecz gustu i nie ładne to co ładne tylko to co się podoba
Mój kuzyn tak nazwał swojego syna - nikomu się w rodzinie ten pomysł nie podobał. Teraz się wszyscy przyzwyczaili. I oni mieli w nosie co kto myśli - nadali takie imię jakie chcieli. Moja kuzynka poszła w ich ślady i mają Jeremiasza - też rzecz gustu ale nie oszukujmy się, że to rodziców decyzja w kwestii imienia i tylko my mamy prawo powiedzieć ostateczne Tak lub ostateczne Nie
Ale prawda jest taka, że choćby był Zygfryd czy Unisław i tak będziecie kochać najbardziej na świecie i będziecie wołać, żabko, synku, misiu, kropeczko etc.RudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny