Macie już imię dla dziecka na 100%?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć
Jeszcze nie wiem co urodzę bo to aktualnie 10 tydzień ciąży więc mamy jeszcze trochę czasu do zastanowienia się.
Ja bym chciała nadać 2 imiona ale partner oraz rodzinka odradza nam tego(mówią ze 2 imiona czasami sprawiają trudności w sprawach urzędowych). Jakoś ja mam 2 imiona i niczego takiego nie stwierdziłam (mój nick to moje 2 imiona tylko w języku angielskim).
Jeśli zdecydujemy się jednak na 2 imiona to pierwszym imieniem by były te co nam się podobają, a na drugie by odziedziczyli po dziadkach.
Mi najbardziej podobają się imiona Maria oraz Marcin a z mojej strony jeśli chodzi o imię po dziadkach to wielkiego wyboru to nie mam (mam 2 babcie o imieniu Staśka - Stanisława oraz dziadka Stacha - Stanisław i Bolka - Bolesław)
Partner chce nadać jedno imię to ma być po dziadkach czyli Kaśka- Katarzyna lub Franek - Franciszek (ja się nie zgadzam bo w najbliższej rodzinie te imiona wielokrotnie się powtarzają, zgadzam się tylko na żeńska formę imienia Franciszek czyli Franciszka- Frania)
-
nick nieaktualny
-
Łodyszka wrote:My czekamy na Natalkę. Nie wszystkim się podoba, raz wręcz od znajomej usłyszałam, że dziecko będzie miało przerąbane z takim beznadziejnym imieniem Na szczęście mamy to w głębokim poważaniu i już nie możemy się jej doczekać.
-
nick nieaktualnyMoi znajomi czy rodzeństwo ponadawali różne imiona swoim dzieciom ale nawet przez myśl by mi nie przeszło, żeby komuś powiedzieć, że mi się nie podoba. To co ja i mąż wymyslilismy też nie musi się wszystkim podobać, bo to jest wręcz niemożliwe. Pozdrawiam!