X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Macie już imię dla dziecka na 100%?
Odpowiedz

Macie już imię dla dziecka na 100%?

Oceń ten wątek:
  • sysuncia Nowa

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć dziewczynkę - będzie Karolinka. Dla chłopczyka było przewidziane Dawid

sysuncia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które ładniejsze Marta czy Agata?

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas będzie NEL albo Wiktor.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • aneczka22 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon piękne imię :) u nas natomiast będzie Antoni, początkowo wahaliśmy się, ale teraz już nie wyobrażam sobie innego imienia. Więc będzie Antoś :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie drugi synek - Jaś ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AnnaL Nowa

Wysłany: 6 lutego 2016, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuszku jest Maya :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mamimienia :-(

mial byc Gabrys ale jest dziewczynka hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Butter Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Staś albo Jaś ;)

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Jeszcze nie wiem co urodzę bo to aktualnie 10 tydzień ciąży więc mamy jeszcze trochę czasu do zastanowienia się.
    Ja bym chciała nadać 2 imiona ale partner oraz rodzinka odradza nam tego(mówią ze 2 imiona czasami sprawiają trudności w sprawach urzędowych). Jakoś ja mam 2 imiona i niczego takiego nie stwierdziłam (mój nick to moje 2 imiona tylko w języku angielskim).
    Jeśli zdecydujemy się jednak na 2 imiona to pierwszym imieniem by były te co nam się podobają, a na drugie by odziedziczyli po dziadkach.
    Mi najbardziej podobają się imiona Maria oraz Marcin a z mojej strony jeśli chodzi o imię po dziadkach to wielkiego wyboru to nie mam (mam 2 babcie o imieniu Staśka - Stanisława oraz dziadka Stacha - Stanisław i Bolka - Bolesław)
    Partner chce nadać jedno imię to ma być po dziadkach czyli Kaśka- Katarzyna lub Franek - Franciszek (ja się nie zgadzam bo w najbliższej rodzinie te imiona wielokrotnie się powtarzają, zgadzam się tylko na żeńska formę imienia Franciszek czyli Franciszka- Frania)

• candela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu imię wybrane :)
    Już myślałam, że będziemy debatować między skurczami ;)
    Będzie Leoś.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • buba25 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 100% dziewczynka więc będzie Iga ;) od dawna nam się to imie podobało i tylko czekaliśmy na potwierdzenie płci

• gora Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Tonia lub Tola:) Blisko w zdrobnieniu ale rozwinięcia rożne...Antonina i Anatolia

relgjw4zajr5qyeh.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka - Alicja
    Imię wybrane jeszcze przed poznaniem płci a od 17tc już oficjalnie tak mówimy do brzuszka :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Martaaaa Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie będzie MAJA :-)

fbb4f6521a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na Natalkę. Nie wszystkim się podoba, raz wręcz od znajomej usłyszałam, że dziecko będzie miało przerąbane z takim beznadziejnym imieniem :) Na szczęście mamy to w głębokim poważaniu i już nie możemy się jej doczekać.

• julita25 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łodyszka wrote:
    My czekamy na Natalkę. Nie wszystkim się podoba, raz wręcz od znajomej usłyszałam, że dziecko będzie miało przerąbane z takim beznadziejnym imieniem :) Na szczęście mamy to w głębokim poważaniu i już nie możemy się jej doczekać.
    Natalia piekne imię, ale ostatnio dość popularne.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • buba25 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej popularne to Julia, tak mi się wydaje. a Natalia to ładne imie.

• Aga0805 Nowa

Wysłany: 22 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem od początku mówiliśmy Franek, nie znając jeszcze płci i już tak zostanie :-) chociaż niektórzy też dziwnie reagują, ale nam się podoba :-)

Aga0805
  • buba25 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem nie ma co patrzec czy sie komuś podoba, ważne aby Wam się podobało ;)

Agila_0506 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi czy rodzeństwo ponadawali różne imiona swoim dzieciom ale nawet przez myśl by mi nie przeszło, żeby komuś powiedzieć, że mi się nie podoba. To co ja i mąż wymyslilismy też nie musi się wszystkim podobać, bo to jest wręcz niemożliwe. Pozdrawiam!

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ