X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Mama przy porodzie
Odpowiedz

Mama przy porodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawy watek,tyle czasu na forum,a ja dopiero na niego trafilam,no wiec ja jestem mama ktora byla z corka przy porodzie i powiem wam jak to z mojej strony wyglada.To bylo przezycie prawie tak poruszajace jak moj wlasny porod gdy ja rodzilam 20 lat temu.Byl jeszcze jej narzeczony,polozne sie smialy ze dobry TEAM z nas,bo porod trwal 20 godzin i wymienialismy sie co jakis czas zeby ja wspierac,chcociaz ja sama bylam juz wtedy w ciazy 12 tyg,ciezko troche bylo cala noc i caly dzien,ale warto,wiem ze moja obecnosc jej pomogla,ciagle mi powtarza ze niedalaby razy bez nas.Moze fakt ze mieszkamy teraz w UK,moze ze wszystko sie pozmienialo przez te 20 lat,ale warunki i opieka naprawde swietne,pokoj prywatny gdzie bylo 5 roznych "stanowisk " do rodzenia w roznych pozycjach i w fazie koncowej dwie polozne caly czas z nami,ja rodze za 3 miesiace,oczywiscie mojej cory ze mna nie bedzie,to troche inna relacja niz w duga strone ;)tylko partner,ale chce zeby byla z nami zaraz po porodzie,napewno bedzie mi razniej.no i chcialabym ten sam pokoj ,hehe,mamy bardzo dobre relacje od lat i jesli ktoras jest blisko z mama zwiazana to szczerze polecam wspolny porod ,pozdrawiam :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała moją mamę przy porodzie jest mega wsparciem :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podejrzewam, że moja mama bardziej denerwowałaby mnie przy porodzie. kocham ją, ale jesteśmy inne i często mnie wkurza ;)

polkosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, u mnie dokładnie to samo :)

Fatim lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ