X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Mama przy porodzie
Odpowiedz

Mama przy porodzie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawy watek,tyle czasu na forum,a ja dopiero na niego trafilam,no wiec ja jestem mama ktora byla z corka przy porodzie i powiem wam jak to z mojej strony wyglada.To bylo przezycie prawie tak poruszajace jak moj wlasny porod gdy ja rodzilam 20 lat temu.Byl jeszcze jej narzeczony,polozne sie smialy ze dobry TEAM z nas,bo porod trwal 20 godzin i wymienialismy sie co jakis czas zeby ja wspierac,chcociaz ja sama bylam juz wtedy w ciazy 12 tyg,ciezko troche bylo cala noc i caly dzien,ale warto,wiem ze moja obecnosc jej pomogla,ciagle mi powtarza ze niedalaby razy bez nas.Moze fakt ze mieszkamy teraz w UK,moze ze wszystko sie pozmienialo przez te 20 lat,ale warunki i opieka naprawde swietne,pokoj prywatny gdzie bylo 5 roznych "stanowisk " do rodzenia w roznych pozycjach i w fazie koncowej dwie polozne caly czas z nami,ja rodze za 3 miesiace,oczywiscie mojej cory ze mna nie bedzie,to troche inna relacja niz w duga strone ;)tylko partner,ale chce zeby byla z nami zaraz po porodzie,napewno bedzie mi razniej.no i chcialabym ten sam pokoj ,hehe,mamy bardzo dobre relacje od lat i jesli ktoras jest blisko z mama zwiazana to szczerze polecam wspolny porod ,pozdrawiam :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała moją mamę przy porodzie jest mega wsparciem :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podejrzewam, że moja mama bardziej denerwowałaby mnie przy porodzie. kocham ją, ale jesteśmy inne i często mnie wkurza ;)

polkosia lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, u mnie dokładnie to samo :)

Fatim lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ