X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Otarcie przy wejściu do pochwy
Odpowiedz

Otarcie przy wejściu do pochwy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natala30064 Nowa

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po ostatnim stosunku zrobiła mi się ranka przy wejściu do pochwy. Strasznie szczypie i piecze zwłaszcza przy sikaniu. Proszę o pomoc co zrobić by to wygoic.

bee1dd15f06746fab372754061c28f21.png[/url]
    http://ovufriend.pl/graph/bee1dd15f06746fab372754061c28f21
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam problem z bólem na podczas pierwszego zbliżenia przy stosunku (odczuwam ból przy pierwszych ruchach partnera, z kolejnymi ból mija) stosujemy lubrykant i czasami ten ból się pojawia a czasami nie, wydaje mi sie ze jest to kwestia odpowiedniej ilości lubrykantu💁🏻‍♀️ Ostatnio duzo razy pojawialam sie u ginekologa (rutynowe badania, infekcje) i nic nie wskazuje na to, aby powodem tego bolu było coś innego niż po prostu kwestia odpowiedniego nawilżenia. Dodam, ze stosuje plastry Evra od półtora roku. Po stosunku czasami pojawiają sie obtarcia a wiec tutaj moje pytanie. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby jak szybko wygoić takie urazy?

• sawak Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki się nie zagoi odpuść seks. Ja polecam smarować alantanem albo lanoliną. Przed penetracją poproś partnera aby cię „rozgrzał”. Coś co cię podnieca i dzięki temu się nawilżysz trochę sama. Plus oczywiście do tego odpowiedni lubrykant. Niektóre szybko wysychają i nic nie dają stąd otarcia. Ja z całego serca polecam ten z lactacyd. Ewentualnie inny, ale na bazie wody. Nie żadne smakowe.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ