Otarcie przy wejściu do pochwy
-
Witam po ostatnim stosunku zrobiła mi się ranka przy wejściu do pochwy. Strasznie szczypie i piecze zwłaszcza przy sikaniu. Proszę o pomoc co zrobić by to wygoic.
-
Cześć dziewczyny! Mam problem z bólem na podczas pierwszego zbliżenia przy stosunku (odczuwam ból przy pierwszych ruchach partnera, z kolejnymi ból mija) stosujemy lubrykant i czasami ten ból się pojawia a czasami nie, wydaje mi sie ze jest to kwestia odpowiedniej ilości lubrykantu💁🏻♀️ Ostatnio duzo razy pojawialam sie u ginekologa (rutynowe badania, infekcje) i nic nie wskazuje na to, aby powodem tego bolu było coś innego niż po prostu kwestia odpowiedniego nawilżenia. Dodam, ze stosuje plastry Evra od półtora roku. Po stosunku czasami pojawiają sie obtarcia a wiec tutaj moje pytanie. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby jak szybko wygoić takie urazy?
-
Dopóki się nie zagoi odpuść seks. Ja polecam smarować alantanem albo lanoliną. Przed penetracją poproś partnera aby cię „rozgrzał”. Coś co cię podnieca i dzięki temu się nawilżysz trochę sama. Plus oczywiście do tego odpowiedni lubrykant. Niektóre szybko wysychają i nic nie dają stąd otarcia. Ja z całego serca polecam ten z lactacyd. Ewentualnie inny, ale na bazie wody. Nie żadne smakowe.
-