Rożek dla noworodka
-
Enii wrote:Zawiazywany lepszy gdyż stabilniejszy jest zapięcie. Natomiast rzepy są wygodniejsze.
Enii gratuluję ciąży Cieszę się,że się udało i już tak daleko jesteś Byłyśmy razem na wrześniówkach 2018
Co do rożków to właśnie się sama zastanawiam jaki kupić i czy w ogóle kupić? Może dziecko w ogóle spać w różku?Enii lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Enii gratuluję ciąży Cieszę się,że się udało i już tak daleko jesteś Byłyśmy razem na wrześniówkach 2018
Co do rożków to właśnie się sama zastanawiam jaki kupić i czy w ogóle kupić? Może dziecko w ogóle spać w różku?Lady_Dior lubi tę wiadomość
💗5 💗
-
Moim zdaniem warto jest się jednak nad rożkiem zastanowić. Można go prać, nawet w najwyższej temperaturze, co gwarantuje nieskazitelną czystość ( o ile będzie wykonany z dobrej tkaniny). oraz posiada zapięcie uniemożliwiające – przynajmniej na początku – rozkopanie się dziecka. Wygodniejsze są moim zdaniem rzepy. Poza tym rożek pozwala owinąć dziecko tak, że ma ono poczucie bezpieczeństwa.
https://www.trilli.pl/jaki-wybrac-rozek-niemowlecy-usztywniany-czy-miekki-n-12.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 09:01
-
Ja miałam bawełniany rożek firmy Motherhood. Był fantastyczny. Bardzo mięciutki i przyjemnie otulał dziecko jednocześnie go nie krępując. Kołderki nie chciałam używać, bo bałam się, że dziecko się nią przykryje i poddusi lub zrzuci ją z siebie w nocy i zmarznie. Gdy syn wyrosnął z rożka to zaczęliśmy używać śpiworków. Rożek służył nam koło sześciu tygodni.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Kaj wrote:Szczerze? zwykły bawełniany rożek, w ładnych kolorach. Poużywacie tego może tydzień? A będzie milion ważniejszych i fajniejszych wydatków dla malucha, więc akurat za rożek nie ma co przepłacać
Lepszy zdecydowanie jest wiązany. Na rzepy ma zwykle za małą regulację i przy drobnym dziecku zostaje zbyt dużo luzu przy zapięciu. Kupiłam tym razem bawełniany.Promyk89 lubi tę wiadomość
-
A czy któraś z Was zabierała ze sobą rożek do szpitala?
Ja kupiłam dwa, jeden lepszy bawełniany z DotsMyLove, a drugi tani z pepco, który w razie potrzeby bedzie mozna wziąć do szpitala i potem uprać w 90stopniach.
Słyszałam opinię, że rożki są wygodne do trzymania noworodków przez niedoświadczone osoby, np. odwiedzających członków rodziny, bo to im ułatwia trzymanie dziecka, które jeszcze samo nie trzyma główki. -
Moim zdaniem różek jest bardzo przydatny ale to zależy od preferencji mamy i pewnie dziecka. U nas był w użyciu przez 3 miesiące, dopóki córka nie wyrosła a jeden teraz służy jej jako podkładka pod mate na podłodze. Łatwiej z rozkiem trzymać dziecko i nie musi ono spać pod kołderką /kocykiem więc jest bezpiecznie. https://szumisie.pl/wyprawka-dla-maluszka/rozek-niemowlecy/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 08:50
-
-