Skrócona szyjka
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy zauważyłyście u siebie jakieś zmiany w związku właśnie ze skracającą się szyjką macicy lub ze zbliżającym się porodem?
Zauważyłam na wkładce kilka kropel jasno brązowego czegoś i tak się zastanawiam czy to może świadczyć o zbliżającym się porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:52
-
Nie no wizytę mam w środę, nie dzieją się jakieś sensacje więc czekam zwłaszcza że ostatnio szyjka była już troszkę krótsza a teraz ból pleców ból w okolicach miednicy, jajników jakby rozciąganie więc chyba maluch spada a słyszałam że pod koniec ciąży śluz się zmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 16:10
-
Ja też miałam skurcze. Od 7 miesiąca,ale nie było w sumie źle tylko w głowie zapala się czerwona lampka i myśl "czy to już" Na szczęście no-spa dawała radę
Anja89 wrote:U mnie jak szyjka się mocno skróciła i Mała jeszcze bardziej opadła w dół to pojawiły się jeszcze częstsze skurcze (u mnie bolesne) i mocny ból spojenia- ledwo chodziłam.
-
Martika87 wrote:Ja też miałam skurcze. Od 7 miesiąca,ale nie było w sumie źle tylko w głowie zapala się czerwona lampka i myśl "czy to już" Na szczęście no-spa dawała radę
Za dwa tygodnie będę miała ściągany pessar i odstawiane wszystkie leki -
Bezpieczny etap to 38 tydzien a nie 36. Radzę nie spieszyć się na twoim miejscu z urodzeniem dziecka chyba że chcesz wcześniaka. Ze skracającą się szyjką nie ma śmiechu ja miałam skróconą dośc dobrze i wiem że gdyby mi wody płodowe odeszły nie urodziłabym w szpitalu a w drodze do szpitala.
-
pakima wrote:Bezpieczny etap to 38 tydzien a nie 36. Radzę nie spieszyć się na twoim miejscu z urodzeniem dziecka chyba że chcesz wcześniaka. Ze skracającą się szyjką nie ma śmiechu ja miałam skróconą dośc dobrze i wiem że gdyby mi wody płodowe odeszły nie urodziłabym w szpitalu a w drodze do szpitala.
A no i nawet 36 tydzień dziecko nie jest wcześniakiem tylko przedwcześnie urodzone
Niektóre maluchy urodzone w 36 tygodniu nie mają ani jednej cechy wcześniaka a inne urodzone w 40 takie cechy posiadają -
jestem w 35 tygodniu i 6 dniu i też pojawiło się u mnie więcej śluzu i na dodatek z domieszką krwi, ale dzwoniłam do lekarza się upewnić czy tak może być, po rozmowie z lekarzem jestem już spokojniejsza. Dwa dni temu byłam na wizycie, szyjka skrócona praktycznie jej nie ma, ale wewnątrz jest zamknięta a ta wydzielina z domieszką krwi może świadczyć powolnym rozwieraniu"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:Ciąża donoszona to równy 37 tydzień czyli w zasadzie jak to bell liczy koniec 37 i początek 38 więc wypada u mnie w sobotę z om a z usg było to we wtorek więc nie mam co się stresować zwłaszcza że maluch waży już 3000-3200
A no i nawet 36 tydzień dziecko nie jest wcześniakiem tylko przedwcześnie urodzone
Niektóre maluchy urodzone w 36 tygodniu nie mają ani jednej cechy wcześniaka a inne urodzone w 40 takie cechy posiadają -
No a u mnie szyjka miękka może lekkie rozwarcie a brzuch codziennie czuje i jakieś skurcze też, główka już nisko z tego co powiedziała doktor i we wtorek lecę na ktg może coś z tego będzie bo jak nie to cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 09:13
-
kurcze bo dla mnie końcówka ciąży to kalectwo zawsze byłam bardzo aktywna a teraz mam problem z założeniem skarpetek.Jutro przyjeżdża teściowa a ja nawet posprzątać nie mogę.Teraz umyłam wannę, umywalkę i już brzuch boli pierdziele
-
natalka0887 wrote:Pewnie czop odchodzi i stad te brudzenia. Moze byc brunatne lub krwiste. Bylam teraz tyfzien w szpitalu i jedna dziewczyna tak miala. Lekarz mowi ze czop moze miesoac przed terminem zaczac odchodzic.
A co tu się zastanawiać zaczną się skurcze to będzie wiadomo