Skrócona szyjka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:No a u mnie szyjka miękka może lekkie rozwarcie a brzuch codziennie czuje i jakieś skurcze też, główka już nisko z tego co powiedziała doktor i we wtorek lecę na ktg
może coś z tego będzie bo jak nie to cc
-
ailatan wrote:ale przeciez masz jeszcze czas- do terminu 3 tygodnie- a niektore rodza po terminie- wiec czemu cc? Mi lekarka powiedziala ze jakby co beda wywolywac porod oxy.. ale ja uwazam, ze moj maly ma po prostu jeszcze czas i wcale mu sie nie chce wychodzic i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 11:34
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:Mam wskazanie do cc z powodu wcześniejszych operacji ale chce spróbować sn może się uda chociaż nie wiem czy podjęłam odpowiednią decyzję.W sumie nie wiadomo w tym wypadku co lepsze
no w takim przypadku musisz wiedziec co bedzie najlepsze
ale wierze ze sie uda, mocno zaciskam kciuki
pewnie na dniach nas dorwie
-
ailatan wrote:aaaa
no w takim przypadku musisz wiedziec co bedzie najlepsze
ale wierze ze sie uda, mocno zaciskam kciuki
pewnie na dniach nas dorwie
a miałaś już ktg?
W sumie porodu ja się nie boje bardziej połogu i tego zszywania -
nick nieaktualnyAga23 wrote:Między nami tydzień różnicy
a miałaś już ktg?
W sumie porodu ja się nie boje bardziej połogu i tego zszywaniajak nie wiecej.. ja lezala przez kilka dni w szpitalu bo podawali dziecku zastrzyk na rozwoj pluc, tam ciagle mi ktg robili, wtedy bylam jeszcze na luteinie i nospie i pisaly sie skurcze
ale odkad ostawilam wszytsko skurcze zanikly.. teraz tez kontrolowalam ktg czynnosc serca dziecka bo mialam infekcje i trzeba bylo sprawdzic czy Maly nie ma za szybkiego pulsu..
co do zszywania.. spotkalam na swej drodze dwie cudowne osoby, ktore daly mi nadzieje ze monz aurodzic bez naciecia.. ale duza role ogrywaja dwie rzeczy : fizjologia nasza i dobra polozna i to czy jej sluchamy.. pozycje wertykalne , w przysiadzie i na stolku porodowym zmniejszaja ryzyko pekniecia.. ale jak bedzie ? zycie pokaze)) trzeba myslec poytywnie i nastawic sie na duzy wysilek fizyczny i bedzie boleć
-
W sumie całą ciąże było w miarę ok i wszystko w porządku to dlaczego zakładać najgorsze
Dzieciaki niedługo będą z nami i trochę odsapniemy
mi już tatuś malucha zapowiedział tygodniowy taki totalny odpoczynek i w zasadzie mam dużo szczęścia że mam takiego mężczyznę który pomoże.
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:W sumie całą ciąże było w miarę ok i wszystko w porządku to dlaczego zakładać najgorsze
Dzieciaki niedługo będą z nami i trochę odsapniemy
mi już tatuś malucha zapowiedział tygodniowy taki totalny odpoczynek i w zasadzie mam dużo szczęścia że mam takiego mężczyznę który pomoże.
ale ale oby chociaz troche
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:He nie no ja mam pewność że odpocznę
tatuś i babcia będą w domu więc jakoś trochę czasu będę mieć dla siebieale zycze duzooo wypoczynku Tobie i sobie... hihi
-
ailatan wrote:heh u mnie ma byc podobnie.. ale jak dziecko bedzie plakac to nie dasz rady odpoczywac:) uwierz.. a ze niestety zna tylko Twoj zapach i przy Tobie bedzie sie czulo bezpiecznie
ale zycze duzooo wypoczynku Tobie i sobie... hihi
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:A to pewnie tak ale chyba dla mnie to będzie większym odpoczynkiem niż końcówka ciąży gdzie prawie nic nie jestem w stanie sama zrobić.A akurat moja koleżanka urodziła w czerwcu i mówi że miała tak samo i faktycznie odpoczęła dopiero jak mały się urodził
skarpetki jeszcze zaloze i buty tez.. ale maz ma ze mna ubaw ;P no takie uroki.. na szczescie koncowka- damy rade
-
ailatan wrote:dla mnie tez jest juz strasznie.. ale starsznie jest od jakiegos tygodnia.. ja mam wrazenie ze dziecko tam juz nie ma miejsca i wyjdzie przez skore, w nocy nie moge spac bo bardzo zachodzi mi na zebra i watrobe
skarpetki jeszcze zaloze i buty tez.. ale maz ma ze mna ubaw ;P no takie uroki.. na szczescie koncowka- damy rade
?
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:Jak tam się czujecie
?
udalo sie na jakoms godzine- dostalam silnych skurczy, ale minely .. i dzis juz nie czuje nic.. jutro jade na ktg, ktore pewnie nic nie wykaze.. a Wy jak tam?
-
ailatan wrote:bez zmian... nic nie ruszylo.. wczoraj z mezem kombinowalismy sami wywowalc porod
udalo sie na jakoms godzine- dostalam silnych skurczy, ale minely .. i dzis juz nie czuje nic.. jutro jade na ktg, ktore pewnie nic nie wykaze.. a Wy jak tam?
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:A ja też jutro mam umówione ktg coś tam czasem pobolewa ale tak to cisza.Odstawiłam magnez i czekam.Nie mam pojęcia jak nakłonić małego sadystę do wyjścia
-
nick nieaktualny
-
ailatan wrote:Hm ale ta macica strasznie Ci pracuje czy tak się krecilas? Ja mam tak ze linia prosta i jak idzie skurcz to się podnosi i opada..
-
nick nieaktualny
-