Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Skurcze nóg w 37 tygodniu
Odpowiedz

Skurcze nóg w 37 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    od razu zaznaczam, że skurcz pierwszy raz poczułam właśnie w ciąży - nigdy wcześniej, niestety od paru dni męczą mnie skurcze nóg i ud ale od strony wewnętrznej, jakby od strony pachwin. Czy to normalne? Wizytę mam dopiero w czwartek, ale skurcze chwilami się nasilają, muszę się czegoś przytrzymywać, żeby się nie przewrócić. Zaczęłam brać sam magnez i żelazo, może Malutka ze mnie wysysa? Macie podobnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie skurcze ud i łydek że ho ho, szczególnie w prawej nodze. Biorę magvit B6 i jest dużo lepiej. Czasem mnie jeszcze chwyci, ale dużo lżej.
    Ważne aby dobrać dobrze magnez, nie suplement a lek. Bo suplement nawet forte jest dużo słabszy niż lek. Farmaceuta powinien pomóc.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogło wypicie wapna+wit. B6 przed snem. Prócz magnezu właśnie wapń może pomóc :)

f2w3rjjgkoi890wn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ