X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Skurcze nóg w 37 tygodniu
Odpowiedz

Skurcze nóg w 37 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    od razu zaznaczam, że skurcz pierwszy raz poczułam właśnie w ciąży - nigdy wcześniej, niestety od paru dni męczą mnie skurcze nóg i ud ale od strony wewnętrznej, jakby od strony pachwin. Czy to normalne? Wizytę mam dopiero w czwartek, ale skurcze chwilami się nasilają, muszę się czegoś przytrzymywać, żeby się nie przewrócić. Zaczęłam brać sam magnez i żelazo, może Malutka ze mnie wysysa? Macie podobnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie skurcze ud i łydek że ho ho, szczególnie w prawej nodze. Biorę magvit B6 i jest dużo lepiej. Czasem mnie jeszcze chwyci, ale dużo lżej.
    Ważne aby dobrać dobrze magnez, nie suplement a lek. Bo suplement nawet forte jest dużo słabszy niż lek. Farmaceuta powinien pomóc.

zuzka.mom lubi tę wiadomość

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogło wypicie wapna+wit. B6 przed snem. Prócz magnezu właśnie wapń może pomóc :)

f2w3rjjgkoi890wn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ