Stanik do karmienia - jaki rozmiar?
-
Proszę o pomoc. Obecnie noszę jeszcze swój zwykły stanik, który już lekko mnie uciska (jestem w 32 tygodniu). Przymierzam się do kupna przez internet stanika do karmienia i nie bardzo wiem jak rozumieć opinię, że należy kupować stanik o rozmiar większy. Mój obecny rozmiar to 75 F, czyli rozmiar większy to będzie 80 G? Jakiej firmy staniki polecacie?
-
Rozmiarówki są różne u różnych producentów mimo, że powinny być takie same. Ja mimo iż kupowałam niby rozmiar większy to raz były ok a raz za małe. Najlepiej jak się zdecydujesz na konkretny model to zmierzyć się i dopasować rozmiar w tabeli rozmiarów.
KlaudiaRbn lubi tę wiadomość
-
Po pierwsze najlepiej jak zostawisz zakup na chociaż 36 tydzień, bo piersi mogą ci jeszcze urosnąć. Po drugie - idzie do brafiterki, lub dobrego salonu z bielizną i zmierz sobie kilka staników, zobaczysz wtedy jaki rozmiar masz obecnie.
Ja kocham swoje piersi, chcę aby po ciąży były w super stanie więc zmieniam właśnie rozmiar stanika po raz 2. A w 9 miesiącu idę na kolejne przymiarki aby kupić idealnie dopasowany do karmienia.
Dbajmy o swój biust kochane.Gosiak, amarranta, Seli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa do dziś zmieniłam 2x rozmiar
Nie pozwalam sobie na za ciasny.
Stanik do karmienia będę kupować/dobierać dopiero w 32-34tc, choć teraz juz nosze stanik do karmienia, gdyż jest najwygodniejszy, mam strasznie wrażliwe brodawki a w nim nic mnie nie gryzie.
Mój wyjściowy to 70g, później był 70i, a teraz 75h, aż strach co będzie w 32 , ale myślę że zostanę przy 75
Dla mnie rozmiar większy to przy obwodzie ten sam a miska większa, ale wszystko zależy jak "rozrastasz się"
Są tabele, korzystaj z nich - wg tabel producenta.I moja mała uwaga, nie kupujcie stanika za dużego w obwodzie, bo to jest koszmar większości kobiet - piersi wypadają dołem, dół musi przylegać, a jak podniesie się ramiączka, to pierś dołem nie moze wystawać. -
Każdy sklep ma swoją rozmiarówkę i ciężko się połapać
Nowy stanik najlepiej zapiąć na drugie zapięcie,on z czasem się i tak rozciągnie więc te ostatnie będzie wtedy ok.
binka76 wrote:Ja do dziś zmieniłam 2x rozmiar
Nie pozwalam sobie na za ciasny.
Stanik do karmienia będę kupować/dobierać dopiero w 32-34tc, choć teraz juz nosze stanik do karmienia, gdyż jest najwygodniejszy, mam strasznie wrażliwe brodawki a w nim nic mnie nie gryzie.
Mój wyjściowy to 70g, później był 70i, a teraz 75h, aż strach co będzie w 32 , ale myślę że zostanę przy 75
Dla mnie rozmiar większy to przy obwodzie ten sam a miska większa, ale wszystko zależy jak "rozrastasz się"
Są tabele, korzystaj z nich - wg tabel producenta.I moja mała uwaga, nie kupujcie stanika za dużego w obwodzie, bo to jest koszmar większości kobiet - piersi wypadają dołem, dół musi przylegać, a jak podniesie się ramiączka, to pierś dołem nie moze wystawać.hakorośl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam u brafitterki, bo źle dobrałam stanik - kupiłam 80G a okazało się, że mam 70H/g, więc duża pomyłka I tak naprawdę pierwszy biustnosz kupiłam zły, ale i tak się nadał, bo miski były duże(ale przy nawale nic nie uciskało, uff)i był elastyczny.
Po miesiącu pojechałam do brafiterki i mam już dobre biustonosze.
-
Magdzia85F wrote:Byłam u brafitterki, bo źle dobrałam stanik - kupiłam 80G a okazało się, że mam 70H/g, więc duża pomyłka I tak naprawdę pierwszy biustnosz kupiłam zły, ale i tak się nadał, bo miski były duże(ale przy nawale nic nie uciskało, uff)i był elastyczny.
Po miesiącu pojechałam do brafiterki i mam już dobre biustonosze."Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️ -
Ja kupowałam w 35tc i poszłam do salonu Esotiq. Powiedziałam Pani, że nie wiem jaki rozmiar mam kupić, zmierzyła mnie, doradziła, że te miękkie staniki lepsze bez usztywnień i dobrała odpowiedni rozmiar, zmierzyłam pare i wybrałam co mi najbardziej odpowiadało, także polecam ten salon. Najlepiej stanik kupować na późniejszym etapie i osobiście, przez internet chyba bym się bała , tak samo mam z butami przez internet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 14:49
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualnyMalwas wrote:Ja kupowałam w 35tc i poszłam do salonu Esotiq. Powiedziałam Pani, że nie wiem jaki rozmiar mam kupić, zmierzyła mnie, doradziła, że te miękkie staniki lepsze bez usztywnień i dobrała odpowiedni rozmiar, zmierzyłam pare i wybrałam co mi najbardziej odpowiadało, także polecam ten salon. Najlepiej stanik kupować na późniejszym etapie i osobiście, przez internet chyba bym się bała , tak samo mam z butami przez internet.
a jak cenowo? w ogole nie wiedziałam, że w esotiq mają staniki do karmienia... -
Dobrym wyborem mogą być staniki z zapięciem na „klik”, przy których można jedną ręką otworzyć lub zamknąć miseczkę. Jest to wygodne ponieważ w jednej ręce trzyma się dziecko, tak więc druga ręką trzeba bezproblemowo odpiąc stanik i trudne odpinanie jak dla mnie dyskwalifikuje bieliznę. Bielizna powinna byc wygodna – dobrze jeśli stanik nie zsuwa się a, jego konstrukcja wzmacniająca gwarantuje doskonałe podtrzymanie piersi.
Wśród dobrych firm polecam lupoline https://www.biustonoszedokarmienia.pl/lupoline , specjalizują sie w szyciu koszulek oraz biustonoszy do karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 06:56
-
Ja kupiłam Alles Mama - nie dość że bardzo wygodny, to jeszcze są prześliczne. Ja kupiłam u brafitterki, ale są też w internecie: https://kusicielka.sklep.pl/kategoria-produktu/biustonosze/mama_karmiaca/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 15:35
-