X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Uczucie zimna
Odpowiedz

Uczucie zimna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, czy któraś też tak miała, że cały dzień było jej mega zimno? Od rana normalnie nie mogę. Ubrana jestem jak na Sybir, kaloryfery rozkręcone, a mi zimno dalej. Mierzyłam temperaturę - ok. Ciśnienie ok. Nie wiem. Może to od diety cukrzycowej, że mam za mało energii? Miała któraś coś takiego? W domu jest 19 stopni.

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja tak miałam prawie od samego początku ciąży. Mało tego po porodzie niewiele się zmieniło. Po karmieniu piersią robi mi się mega zimno. W pokoju 24 stopnie, a ja mam wełniany sweterek :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na odwrót, 24 stopni, to norma minimum była, obecnie za gorąco, 23-22 wystarczy, ale pamiętam, że niskokaloryczna dieta lub głód wspomaga odczucie zimna, pełny pęcherz też

• Czytaczka Znajoma

Wysłany: 1 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat, może komuś pomoże :-)
    U mnie wyznacznikiem zimna była niedoczynność tarczycy - jak TSH rosło ciągle mi było zimno... To na pewno nie reguła ale tak było u mnie.

ug37bd3mkmoju9wr.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na odwrót. Jest mi ciągle gorąco,ale pamiętam,że na początku ciąży narzekałam na zimno.

zrz69vvj69ave0jf.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ