WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Uczucie zimna
Odpowiedz

Uczucie zimna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, czy któraś też tak miała, że cały dzień było jej mega zimno? Od rana normalnie nie mogę. Ubrana jestem jak na Sybir, kaloryfery rozkręcone, a mi zimno dalej. Mierzyłam temperaturę - ok. Ciśnienie ok. Nie wiem. Może to od diety cukrzycowej, że mam za mało energii? Miała któraś coś takiego? W domu jest 19 stopni.

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja tak miałam prawie od samego początku ciąży. Mało tego po porodzie niewiele się zmieniło. Po karmieniu piersią robi mi się mega zimno. W pokoju 24 stopnie, a ja mam wełniany sweterek :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na odwrót, 24 stopni, to norma minimum była, obecnie za gorąco, 23-22 wystarczy, ale pamiętam, że niskokaloryczna dieta lub głód wspomaga odczucie zimna, pełny pęcherz też

• Czytaczka Znajoma

Wysłany: 1 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat, może komuś pomoże :-)
    U mnie wyznacznikiem zimna była niedoczynność tarczycy - jak TSH rosło ciągle mi było zimno... To na pewno nie reguła ale tak było u mnie.

ug37bd3mkmoju9wr.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na odwrót. Jest mi ciągle gorąco,ale pamiętam,że na początku ciąży narzekałam na zimno.

zrz69vvj69ave0jf.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ