Ułożenie dziecka USG a badanie u położnej w UK
-
Mam problem ponieważ moja położna twierdzi że dziecko jest ułożone główka w dół a kiedy idę na usg prywatnie do polskiego lekarza to on twierdzi że jest głową w górę i też widze ze na usg że główkę ma u góry. Co ja mam w takim razie zrobić? Położna angielska jest pewna swoich metod i twierdzi że dziecko dobrze już jest ulozone do porodu a prawda jest zupełnie inna... co w takiej sytuacji mogę zrobić?
-
klaudia382 wrote:Mam problem ponieważ moja położna twierdzi że dziecko jest ułożone główka w dół a kiedy idę na usg prywatnie do polskiego lekarza to on twierdzi że jest głową w górę i też widze ze na usg że główkę ma u góry. Co ja mam w takim razie zrobić? Położna angielska jest pewna swoich metod i twierdzi że dziecko dobrze już jest ulozone do porodu a prawda jest zupełnie inna... co w takiej sytuacji mogę zrobić?
Hej dziecko może przybierać różne pozycje do 36 tygodnia ciąży:)
Niektóre dzieci ten obrót robią szybciej a niektóre ciut później . Nie wiem w którym jesteś tygodniu ale jeśli masz jeszcze kilka tygodni do porodu to Twój maluch może dokonać obrotu później:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 08:55
-
klaudia382 wrote:Jestem w 31 tygodniu. Mam nadzieję że się jeszcze obróci Ale najgorsze jest to że położna angielska twierdzi że jest głową w dół i to mnie martwi że błędnie prowadzi moja ciążę
To spokojnie maluch jest jeszcze mały i ma dużo miejsca:)
A położna używała usg ? Czy tylko obadala ci brzuch ? -
Jeśli używała usg to dziwne bo raczej ciężko pomylic dupke z główką Więc raczej maluch się obrócił.
Ale kazda ciąża jest inna . Ciężko powiedzieć czy położna popełniła błąd czy maluch rzeczywiście się obrócił.
To wszystko zależy ile masz wód plodowych wagid dziecka jego aktywności:)
Od tego ile ma miejsca . Ja tam nigdy nie czulam obrotu dziecka ani też jakoś nie mogłam się poznać czy to nóżki czy rączki:) nie martw się.
Jeśli takie odchylenia w opinii były by bliżej terminu porodu to wtedy bym interweniowala:)klaudia382 lubi tę wiadomość
-
klaudia382 wrote:Nie w anglii robią tylko 2 usg. Położne po dotyku stwierdzają jak ulozone jest dziecko. Usg robiłam prywatnie u polskiego giekologa.
Łee to spoko . Na tym etapie mogła się pomylić A w sumie pozycja dziecka w tym tygodniu jest mało ważna:) -