waga dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie łam się, jest błąd pomiarowy. U mojej gin i u mojego gina to około +/- 200g ale mają oboje nowy sprzęt wysokiej klasy, na niektórych to nawet pół kilo! Twój synek może więc ważyć nawet 2100g. Poza tym, jeżeli lekarz nie ma zastrzeżeń, to może takie geny, że mniejszy, dzieciaczki rosną różnie, a będzie Ci łatwiej do porodu. Z resztą ma jeszcze czas urosnąć spokojnie. Mój za to duży i już się boję, że do porodu to z czwórkę złapie :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 19:13
-
plkasia wrote:to ja jestem załamana ... 31 i 5 dzien synek 1650 ... nie wiem co moge zrobic, zeby zaczął przybierac na wadze[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
dzieki dziewczyny !
załamałam sie jak zaczełam czytac posty o wagach waszych maluszków. Waga mojego Frania przy nich wypada niziutko, ale jestem dobrej mysli. Od poczatku marzyłam o tym, aby urodzic zdrowe, blisko 4 kilowe dziecko. No ale, bedzie jak bedzie -
nick nieaktualnyplkasia wrote:to ja jestem załamana ... 31 i 5 dzien synek 1650 ... nie wiem co moge zrobic, zeby zaczął przybierac na wadze
-
magdalena321 wrote:Oj powiem Wam dziewczyny, że moja córka miała ważyć do porodu od 3300 do 3500, a rodząc ją, ważyła 3910.. i żaden lekarz robiąc mi usg nie wiedział niby że będzie taka duża
Mój gin mówi, że trzeba zawsze wziąć pod uwagę błąd pomiaru i też podawał przykłady pomyłek na szpitalnym sprzęcie tuż przed porodem.
A dziś córeczka miała 1465 g (29t1d) : )[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka wrote:Mój gin mówi, że trzeba zawsze wziąć pod uwagę błąd pomiaru i też podawał przykłady pomyłek na szpitalnym sprzęcie tuż przed porodem.
A dziś córeczka miała 1465 g (29t1d) : )
No tak, ale bez przesady o tyle?? Przez to też rodziłam ponad 40h naturalnie, a i tak bym nie urodziła bo lekarz stwierdził że jestem za drobna a dziecko za duże i była do tego źle wstawiona główką i musieli szybko robić cięcie bo mała by się udusiła..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:21