waga dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem przed usg połówkowym, więc pewnie dopiero teraz lekarz będzie patrzył na wielkość dzidzi. Dowiem się też jaka płeć.
Chciałam tylko dodać, że u mnie lekarz kilka dni przed porodem pomylił się z wagą prawie pół kilo, powiedział, że synek ma 3500 (zaokrąglam), a urodził się mając równe 3 kg. Byłam bardzo zdziwiona. Także teraz chyba będę patrzyła na wagę z przymróżeniem oka, albo po prostu trafiłam na takiego lekarza. Teraz chodzę do ginekologa, który podobno bardzo dokładnie robi usg. Znajoma pielęgniarka powiedziała mi, że dzieci rodzą się z taką wagą jaką ocenia na usg (pracuje z nim na oddziale). -
Mój syn w 29t miał 1300g a w 31t juz 1750g, ale ja jestem wysoka wiec przypuszczam ze moje dziecko przy porodzie będzie miało ok 4kg. Na lll prenatalych wg wykresów powinien ważyć przy porodzie 3500-3700 ale ma bardzo długie nogi wiec nie mam co kupować ubranek na 56cm
-
Córka 31tc -1770g
Po 3 poronieniach
2021- 1 procedura IVF
-30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
-Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
-zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
- 01.06 kriotransfer❤️
-11.06 beta 415
-14.06 beta 1656
-29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Trzeba dziewczyny pamiętać że usg ma swój błąd, jest to około 500 gramów w jedną albo drugą stronę, ...pytałam o to ostatnio pod kątem wykresów ovu, lekarka powiedziała że trend jest ważny, bo jeśli dziecko co usg wychodzi że jest mniejsze to pewnie tak jest, i podobnie jeśli wychodzi duże to pewnie jest większe. czyli widać po kilku badaniach mniej więcej czy dziecko małe jest czy duże. po jednym pomiarze to może być mało wiarygodne.
As ieńka lubi tę wiadomość