waga dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hey dziewczyny, byc może to o co zapytam sie juz gdzieś tu przewinęło więc z góry przepraszam za powtarzanie się
Otóż w piątek na wizycie moja córcia ważyła 1800g był to dokładnie skończony 33tc. Czy to aby nie za mało? trochę mnie to martwi mam koleżankę która jest na tym samym etapie ciąży co ja ( mamy 1 dzień różnicy w terminie ) i jej maluch waży 2200g. a 400 g różnicy na takim małym dziecku to chyba sporo? -
A lekarz powiedział Ci czy to dobra waga czy że za mało lub cokolwiek?? Moja mała na początku 34 tc ważyła 2070g. Także sądzę że ten przedział wagowy jest dobry, każde dziecko indywidualnie mniej lub więcej przybiera na wadze, to nie jest powiedziane że każde musi ważyć tyle samo ale ja też miałam wcześniej wrażenie że moje dziecko jest za malutkie, jednak lekarz powiedział ze wszystko jest w porządku, ja mam wyniki badań dobre, także myślę że nie ma się czym przejmować jeśli wszystko jest ok i lekarz nie ma zastrzeżeń
-
Gin powiedział że jest mała ale mieści się w normie. Ale nie wiem czy nie powiedział tak żebym się nie martwila. Wyniki jak do tej pory też mam dobre. Teraz dziecko przybiera ok 200G tygodniowo więc w 34tc będzie miało zbliżona wagę do Twojego maleństwa Magdalena321 więc może faktycznie nie mam się czym przejmować.
-
Aniiusiaaa5 wrote:Hey dziewczyny, byc może to o co zapytam sie juz gdzieś tu przewinęło więc z góry przepraszam za powtarzanie się
Otóż w piątek na wizycie moja córcia ważyła 1800g był to dokładnie skończony 33tc. Czy to aby nie za mało? trochę mnie to martwi mam koleżankę która jest na tym samym etapie ciąży co ja ( mamy 1 dzień różnicy w terminie ) i jej maluch waży 2200g. a 400 g różnicy na takim małym dziecku to chyba sporo? -
nick nieaktualny