waga dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
Maracuja a może troche zwolni przed porodem z tą wagą? wiesz różnę są rzeczy, np. jak łózysko zestarzeje się wcześniej to dziecko już tak nie rośnie ale pocieszę Was kochane, belladonna ma rację, kiedyś kobiety rodziły dzieci i nie było cc a moja mama moja starszą siostre rodziła...POŚLADKOWO i to sn także zyje obie mają się bardzo dobrze urodzimy nasze dzieciaczki jakie by nie były mnie moja gin trochę wkurzyła, bo powiedziała, że nie wie czy urodzę naturalnie.. a ja sie wzbraniam przed cc. Miałam operację i mam bliznę więc wiem jak się czułam i jak długo dochodziłam do siebie i powtarzam, że choćbym miała zesrać się na złoto to urodzę sn wiadomo jak nie będzie wyjścia to przecież dziecie musi wyjść
Głowy do góry i rozciągamy kroki!
Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:13
belladonna, KotMisia, MisiaMonisia lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Oj Magic obyś miała rację. Marzę o tym żeby troszkę zwolnił, chociaż też nie podchodzę jakoś mocno restrykcyjnie do diety, bo pozawalam sobie od czasu do czasu na coś słodkiego, tyle, że nie codziennie. To jest oczywiście prawda, że kiedyś kobiety rodziły nie znając wagi i były dzięki temu zdrowsze. Dla mnie to teraz stres, bo nie wiem jak szybko dziecko przybiera na wadze. To moja pierwsza ciąża. Ja sama, raczej zaliczam się do drobnych kobiet, więc obawiam się przebiegu porodu, no ale, tak jak piszecie, trzeba myśleć pozytywnie.
Co do Twojej lekarki, to też się aż tak bardzo nie martw, bo decyzja pozostanie pewnie w rękach lekarzy i położnych szpitalnych. Jeśli będziesz chciała, a nie będzie uzasadnionych przeciwskazań do sn, to nikt Cię do cesarki nie ma prawa zmuszaćMagic, KotMisia lubią tę wiadomość
Maracuja -
Maracuja no i tu sie zgodze. Lepiej czasami pewnych rzeczy nie wiedzieć zwolni na pewno. Ja do slodyczy mam mega slabosc )) jak mam cos zjesc słodkiegk to do sniadania a swoja waga sie nie przejmuj. Ja mam juz dwucyfrowa liczbe. Ale wiem ze po porodzie mi zejdzie a przynajmniej zrobie wszystko by tak bylo. Maz zapowiedzial wsparcie
Glowa do gory, ciesz sie stanem ciazy bo tak szybko mija :*Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Maracuja no i tu sie zgodze. Lepiej czasami pewnych rzeczy nie wiedzieć zwolni na pewno. Ja do slodyczy mam mega slabosc )) jak mam cos zjesc słodkiegk to do sniadania a swoja waga sie nie przejmuj. Ja mam juz dwucyfrowa liczbe. Ale wiem ze po porodzie mi zejdzie a przynajmniej zrobie wszystko by tak bylo. Maz zapowiedzial wsparcie
Glowa do gory, ciesz sie stanem ciazy bo tak szybko mija :*
Magic jak mogę się wtrącić to słodycz lepszy na II śniadanko Przy pierwszym za duży skok cukru. Co nawet u Ciebie (czyli zrowej osóbki) może powodować zbyt dużą ilość insuliny Także słodkie tak ale nie na śniadankoMaracuja, Magic lubią tę wiadomość
-
Magic wrote:Maracuja no i tu sie zgodze. Lepiej czasami pewnych rzeczy nie wiedzieć zwolni na pewno. Ja do slodyczy mam mega slabosc )) jak mam cos zjesc słodkiegk to do sniadania a swoja waga sie nie przejmuj. Ja mam juz dwucyfrowa liczbe. Ale wiem ze po porodzie mi zejdzie a przynajmniej zrobie wszystko by tak bylo. Maz zapowiedzial wsparcie
Glowa do gory, ciesz sie stanem ciazy bo tak szybko mija :*
Oj czy tak na pewno on zwolni to nie wiem. Jeśli chodzi o moją wagę to się specjalnie nie przejmuję, bo ja jakoś mocno nie przybrałam. Bardziej chodzi mi o Malucha, żeby z nim było wszystko dobrze i żeby starczyło mi sił na Jego wypchnięcie;)Maracuja -
hej ja mam dziś równo 29.0 tyg, 2 dni temu miałam USG i wyszło 1233g i lekarz też powiedział, że duże dziecko. A na siatce pokazuje że jest oki. Więc to olewam, ważne że wszystko inne jest oki.
A szczerze to podobno przez przyjmowanie witamin dzieci rodzą się teraz większe, ogólnie już nie ma zazwyczaj poniżej 56 cm dzieciaczków.
A tak przy okazji to słodycze tak jak napisane wyżej na 2 śniadanko jeśli ktoś ma ochotę i ogólnie owoce do obiadu max, a potem warzywka, dzięki temu się tak bardzo nie odkłada w boczki
Jak tam z waszą wagą dziewczyny - ja mam +7kg. Jak na początek 30 tyg to myślę że spoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:39
-
dziks u mnie 36 tc skończony i moja waga to +11 kg.....myślę ze nie tak źle jak na ten tydzień ciąży
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualny
-
U mnie w 28 tyg. mała waży trochę ponad 1400, też mi lekarz powiedział, że to dużo, ale z tego co tu piszą dziewczyny to ta waga jednak bardzo różnie się kształtuje w czasie ciąży. Też jem sporo słodyczy, nie pomyślałam nawet, że to ma wpływ na wagę dziecka, sama przybrałam póki co tylko 4 kg. Jedno co mnie martwi, że małą ciągle główką do góry, no ale ma niby czas jeszcze...
-
Mój mały w 25 tyg ważył 976g Ciekawe ile będzie przy wizycie za tydzień na USG
-
nick nieaktualny