Waga płodu/dzidziusia
-
Pytanie do mam w ciąży.
Jestem 27+3.Wczoraj mialam wizytę u gin. Dzidziusia ważył 1400g ...
Olbrzymi.Lekarz stwierdził, że zobaczymy badanie krzywej cukrowej,,
które też wczoraj miałam.Ale wszystko w porządku,nie mam cukrzycy.Wszystkie badania w normie.Dzidzia ogólnie rozwija się dobrze i jest ok.Czy któraś z was tak miala?Bo muszę przyznać, że zaczęłam się bardzo denerwować.
Dodam ,że 23+5 mój synek ważył 800g już. W każdym razie też- nie wiem,czy to ma w ogóle jakieś znaczenie-ginekolog wyliczył termin na podstawie ostatniej msc,mimo iż w ciążę zaszłam dzięki inseminacji i wg kliniki powinnam być wczoraj 28 +0..I tak ,jem slodkie i owoce,ale nie aż tak,bez przesady,która z nas nie je ,niech rzuci kamieniem..
25 dni 600g. Denerwuję się a wizyta za 4 tygodnie dopiero.Brzuch mam wielki,przytyłam około 10-12kg.
Miłego dnia.
A. -
Poprostu masz duże dziecko 😊 wszystko jest w porządku, jeżeli rozwija się dobrze i nie masz cukrzycy to poprostu szykuj się na ok.4kg dzidziusia 😊
U nas to samo, jesteśmy w góren granicy normy 😅 właśnie piorę ciuszki i zastanawiam się po co mi rozmiar 50 🤣Gipsi1991 lubi tę wiadomość
-
No już dwa poprzednie badania wyszło, że synek będzie duży. Ja jestem niewysoka 162cm,ale klops (przy porodzie bylam maleńka i urodziłam się wcześniej, mama paliła chyba ).Mój mąż to kawał chłopa, bo 186cm albo w sumie więcej?waży koło 100 .
I niektórzy,znając męża,zastanawiają się, co ja się dziwię jak tatuś wielki 🤣ale teraz między wizytami minęło 25 dni i 600 g to dość sporo..pytanie właśnie, jak to liczyć z tygodniem ciąży, skoro klinika mi wpisywała inny termin nijezeli obecny ginekolog.
Nie mam cukrzycy. No ja się nastawiałam na 4kg plus.
Mam 56 ubranka i 62. Rozmiar 50 nie brałam absolutnie pod uwagę .Postanowiłam, że zrezygnuję z cukrów,w sensie owoce raz w tygodniu a słodycze 0.
Bo może to od cukru ?
Buziole.
A -