X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Waga płodu/dzidziusia
Odpowiedz

Waga płodu/dzidziusia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gipsi1991 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam w ciąży.
    Jestem 27+3.Wczoraj mialam wizytę u gin. Dzidziusia ważył 1400g ...
    Olbrzymi.Lekarz stwierdził, że zobaczymy badanie krzywej cukrowej,,
    które też wczoraj miałam.Ale wszystko w porządku,nie mam cukrzycy.Wszystkie badania w normie.Dzidzia ogólnie rozwija się dobrze i jest ok.Czy któraś z was tak miala?Bo muszę przyznać, że zaczęłam się bardzo denerwować.
    Dodam ,że 23+5 mój synek ważył 800g już. W każdym razie też- nie wiem,czy to ma w ogóle jakieś znaczenie-ginekolog wyliczył termin na podstawie ostatniej msc,mimo iż w ciążę zaszłam dzięki inseminacji i wg kliniki powinnam być wczoraj 28 +0..I tak ,jem slodkie i owoce,ale nie aż tak,bez przesady,która z nas nie je ,niech rzuci kamieniem..
    25 dni 600g. Denerwuję się a wizyta za 4 tygodnie dopiero.Brzuch mam wielki,przytyłam około 10-12kg.

Miłego dnia.
    A.

• Nina_02 Autorytet

Wysłany: 1 października 2024, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu masz duże dziecko 😊 wszystko jest w porządku, jeżeli rozwija się dobrze i nie masz cukrzycy to poprostu szykuj się na ok.4kg dzidziusia 😊
    U nas to samo, jesteśmy w góren granicy normy 😅 właśnie piorę ciuszki i zastanawiam się po co mi rozmiar 50 🤣

Gipsi1991 lubi tę wiadomość

👩34 ❤️🧔‍♂️35

Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze, że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Gipsi1991 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już dwa poprzednie badania wyszło, że synek będzie duży. Ja jestem niewysoka 162cm,ale klops (przy porodzie bylam maleńka i urodziłam się wcześniej, mama paliła chyba ).Mój mąż to kawał chłopa, bo 186cm albo w sumie więcej?waży koło 100 .
    I niektórzy,znając męża,zastanawiają się, co ja się dziwię jak tatuś wielki 🤣ale teraz między wizytami minęło 25 dni i 600 g to dość sporo..pytanie właśnie, jak to liczyć z tygodniem ciąży, skoro klinika mi wpisywała inny termin nijezeli obecny ginekolog.
    Nie mam cukrzycy. No ja się nastawiałam na 4kg plus.
    Mam 56 ubranka i 62. Rozmiar 50 nie brałam absolutnie pod uwagę .Postanowiłam, że zrezygnuję z cukrów,w sensie owoce raz w tygodniu a słodycze 0.
    Bo może to od cukru ?

Buziole.
    A

• Gipsi1991 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i unas górna norma to była na poprzedniej wizycie,teraz jest już ponad normę..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ