Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wysokie ciśnienie
Odpowiedz

Wysokie ciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia0109 Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jeśli już taki temat był to przepraszam, że powtarzam. Jestem w 28 tygodniu ciąży . Na początku ciąży i w sumie do początku tego tygodnia miałam bardzo niskie ciśnienie maksymalnie dochodziło do 120-70. Teraz są duże skoki od około 125-140/75-85. Lekarz uważa, że to za niskie ciśnienie, żeby przepisać leki. Bardzo się martwię. Kazał mi mierzyć ciśnienie 4 razy dziennie. Wiem, że wysokie ciśnienie nie jest dobre w ciąży a to co ja mam to jest graniczne. Sama na własną odpowiedzialność boję się brać lek.Przy jakich wartościach ciśnienia u Was lekarze dawali Wam leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, to nie jest wysokie ciśnienie. Na pewno nie kwalifikuje się do podawania leków. Pomierz przez kilka dni i zapisuj, też tak robiłam, bo na wizytach potrafiło mi porządnie skoczyć i lekarz chciał się przyjrzeć jak to wygląda w domu.

golonat lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ