X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wysokie ciśnienie
Odpowiedz

Wysokie ciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia0109 Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jeśli już taki temat był to przepraszam, że powtarzam. Jestem w 28 tygodniu ciąży . Na początku ciąży i w sumie do początku tego tygodnia miałam bardzo niskie ciśnienie maksymalnie dochodziło do 120-70. Teraz są duże skoki od około 125-140/75-85. Lekarz uważa, że to za niskie ciśnienie, żeby przepisać leki. Bardzo się martwię. Kazał mi mierzyć ciśnienie 4 razy dziennie. Wiem, że wysokie ciśnienie nie jest dobre w ciąży a to co ja mam to jest graniczne. Sama na własną odpowiedzialność boję się brać lek.Przy jakich wartościach ciśnienia u Was lekarze dawali Wam leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, to nie jest wysokie ciśnienie. Na pewno nie kwalifikuje się do podawania leków. Pomierz przez kilka dni i zapisuj, też tak robiłam, bo na wizytach potrafiło mi porządnie skoczyć i lekarz chciał się przyjrzeć jak to wygląda w domu.

golonat lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ