Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Wysokie ciśnienie
Odpowiedz

Wysokie ciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia0109 Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jeśli już taki temat był to przepraszam, że powtarzam. Jestem w 28 tygodniu ciąży . Na początku ciąży i w sumie do początku tego tygodnia miałam bardzo niskie ciśnienie maksymalnie dochodziło do 120-70. Teraz są duże skoki od około 125-140/75-85. Lekarz uważa, że to za niskie ciśnienie, żeby przepisać leki. Bardzo się martwię. Kazał mi mierzyć ciśnienie 4 razy dziennie. Wiem, że wysokie ciśnienie nie jest dobre w ciąży a to co ja mam to jest graniczne. Sama na własną odpowiedzialność boję się brać lek.Przy jakich wartościach ciśnienia u Was lekarze dawali Wam leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, to nie jest wysokie ciśnienie. Na pewno nie kwalifikuje się do podawania leków. Pomierz przez kilka dni i zapisuj, też tak robiłam, bo na wizytach potrafiło mi porządnie skoczyć i lekarz chciał się przyjrzeć jak to wygląda w domu.

golonat lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ