Badanie HBA, chromatyny , ROS
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi, a robiliście wymaz Mucha?
U nas powiedział, że stawia na jakąś pospolita e coli i że prawdopodobnie po wyleczeniu parametry wrócą do normy. i że HBA również powinno się podnieść, bo zazwyczaj spada wraz ze spadkiem morfologii. No zobaczymy.
Póki co mam nadzieję, ze wszystkie badania uda się szybko zrobić -
Malgonia wrote:Megi, a robiliście wymaz Mucha?
U nas powiedział, że stawia na jakąś pospolita e coli i że prawdopodobnie po wyleczeniu parametry wrócą do normy. i że HBA również powinno się podnieść, bo zazwyczaj spada wraz ze spadkiem morfologii. No zobaczymy.
Póki co mam nadzieję, ze wszystkie badania uda się szybko zrobić -
Cholera wie jak to jest
Trzeba miec nadzieje, ze leczenie przyniesie skutek.
Ale braliscie jakis antybiotyk, czy tylko suplementy?
Gdyby udalo mi sie zajsc bez in vitro to bylby cud nad cudy -
Maz nie bral antybiotyku, tylko suplementy, albo "az" w naszym przypadku Sprobuj mu suplementowac takie dawki i suplementy z mojej rozpiski - napisalam ja wczesniej, napewno nie zaszkodza, a moga DUZO pomoc.
Napewno bedziesz miala cud nad cudami, tylko swoje trzeba przejsc
Bardzo trzymam kciuki !!!!!!!!
Jak ja szukalam wiadomosci na temat HBA nic nie bylo, a my jestesmy zywym przykladem ze szybko sie podnosi !!!!
Polecam dr Lachowicza z Krakowa. -
Hi,
I am here first time, I am from Ukraine and looking for information about HBA. We have also 41%, but our result was 30% and half year 48 and after 1 year only 40%. Now we are using Fertilman plus and other vitamins. Please let me know
DrLachowicz z Krakowa to jest Naprotechnolog?I
I am thinking about inseminacja but i have doubts with so HBAWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 17:37
-
Megi'87 wrote:Maz nie bral antybiotyku, tylko suplementy, albo "az" w naszym przypadku Sprobuj mu suplementowac takie dawki i suplementy z mojej rozpiski - napisalam ja wczesniej, napewno nie zaszkodza, a moga DUZO pomoc.
Napewno bedziesz miala cud nad cudami, tylko swoje trzeba przejsc
Bardzo trzymam kciuki !!!!!!!!
Jak ja szukalam wiadomosci na temat HBA nic nie bylo, a my jestesmy zywym przykladem ze szybko sie podnosi !!!!
Polecam dr Lachowicza z Krakowa.
U nas Hba z 69% podniosło się na 74%, chromatyna plemnikowa DFI z 27% na 14%, tylko HDS się nie ruszył wg 27% mamy to taki słaby wynik.
Kurcze boję sie troche zamawiać z tej strony podkowa jak to suplementy dla koni...czy napewno mu to nie zaszkodzi?Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Dziewczyny czy Wasi partnerzy mieli wykonywane badanie ROS, czyli badanie stresu oksydacyjnego?
Przystępujemy do drugiej procedury ivf. Pierwsza zakończona niepowodzeniem.
I tak lekarz źle ił jeszcze to badanie ROS.
Otrzymaliśmy dziś wyniki 9. A norma do 1,38.
Czyli jak to szumnie napisali plemniki znajdują się w stresie oksydacyjnym.
Czy to przedłuży czas oczekiwania na procedura ?
Od września mieliśmy rozpocząć
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z tym ROS?Ja 39 l.
Mąż 41 l.
Czynnik męski
Kariotypy ☑️
Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
Ivf II - 09.23
brak zarodków do transferu 💔
Zmiana kliniki
Ivf III - 11.23
Trzy ❄️❄️❄️
Transfer I 01.24- 8 tc 💔
Transfer II 05.24 - beta 0
Tranafer III 06.24 - beta 0
Stymulacja 4 ? -
Nie mieliśmy badania ROS, wszystkie wyniki nasienia były w normie, ilość dużo powyżej normy itp, ale HBA wyszło nam bardzo niskie i uniemożliwiało zajście w ciążę. Włączyliśmy suplementację Astaksantyną 12 mg która jest najsilniejszą substancją antyoksydacyjną. Wg mnie był to kluczowy suplement który podniósł HBA.
Nas też kierowali tylko na ivf, a udało się naturalnie po długotrwałej suplementacji, nie wiem jakie macie wyniki innych badań, ale może warto to rozważyć.Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Nie mieliśmy badania ROS, wszystkie wyniki nasienia były w normie, ilość dużo powyżej normy itp, ale HBA wyszło nam bardzo niskie i uniemożliwiało zajście w ciążę. Włączyliśmy suplementację Astaksantyną 12 mg która jest najsilniejszą substancją antyoksydacyjną. Wg mnie był to kluczowy suplement który podniósł HBA.
Nas też kierowali tylko na ivf, a udało się naturalnie po długotrwałej suplementacji, nie wiem jakie macie wyniki innych badań, ale może warto to rozważyć.
Niestety u nas bardzo mało, prawie się nie ruszają ...
Tylko ivf wchodzi w gręJa 39 l.
Mąż 41 l.
Czynnik męski
Kariotypy ☑️
Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
Ivf II - 09.23
brak zarodków do transferu 💔
Zmiana kliniki
Ivf III - 11.23
Trzy ❄️❄️❄️
Transfer I 01.24- 8 tc 💔
Transfer II 05.24 - beta 0