X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia - interpretacja wyników
Odpowiedz

Badanie nasienia - interpretacja wyników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie za pierwszym razem robiliście badania?

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, skąd info, ze zaniża? Bo my robiliśmy 2 badania w bocianie, tylko Warszawa i nie wiem czy zmienić czy co

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 7dpt: 248,1. 9dpt 735,4 🥰
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczka20 wrote:
    Nasz androlog po zobaczeniu wyników poprosił o ich powtórzenie w innej klinice, bo mówił, że z doświadczenia wie, że Bocian jest nastawiona głównie na przeprowadzanie In vitro i wiele par do tego nakłania mimo, że można walczyć o naturalne poczęcie... stąd rzekome zaniżanie wyników.

Ale jestem w stanie w to uwierzyć, bo wydaje mi się, że mało prawdopodobne jest to, że w ciągu miesiąca od samego stosowania witamin parametry z 2 mln podskoczyły do 11 mln...

Jeśli mam dobrze poradzić to proszę spróbować gdzie indziej dla porównania. Być może będą się pokrywać. Akurat w naszym przypadku tak to wyglądało. Androlog wprost powiedział, że trafiają do niego pary z zaniżonymi wynikami z Bociana... ale my robiliśmy w Poznaniu. Nie wiem czy ma znaczenie gdzie 🤔

Ok, spróbujemy w innym miejscu jak tak. Dzięki za info!

Niczka20 lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 7dpt: 248,1. 9dpt 735,4 🥰
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczka20 wrote:
    Nasz androlog po zobaczeniu wyników poprosił o ich powtórzenie w innej klinice, bo mówił, że z doświadczenia wie, że Bocian jest nastawiona głównie na przeprowadzanie In vitro i wiele par do tego nakłania mimo, że można walczyć o naturalne poczęcie... stąd rzekome zaniżanie wyników.

Ale jestem w stanie w to uwierzyć, bo wydaje mi się, że mało prawdopodobne jest to, że w ciągu miesiąca od samego stosowania witamin parametry z 2 mln podskoczyły do 11 mln...

Jeśli mam dobrze poradzić to proszę spróbować gdzie indziej dla porównania. Być może będą się pokrywać. Akurat w naszym przypadku tak to wyglądało. Androlog wprost powiedział, że trafiają do niego pary z zaniżonymi wynikami z Bociana... ale my robiliśmy w Poznaniu. Nie wiem czy ma znaczenie gdzie 🤔
    Dzięki za informacje. U nas na odwrót - najpierw Invimed, a później Bocian. Wyniki w Bocianie po 3 miesiącach leczenia były trochę lepsze. Mimo wszystko androlog również polecił, żeby następnym razem wrócić do Invimedu.
    Czy mogę spytać do jakiego androloga chodzicie w Poznaniu?

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o jaką lokalizację chodzi? Jeśli chodzi o Warszawę to polecam laboratorium BAD-BAK.

starania od 01.2023

24.04.2024 beta 99,93, progesteron 61,5 ng/ml
    26.04.2024 beta 214,38
    06.05.2024 poronienie samoistne

pod opieka dietetyka klinicznego od 01.2024
    04.2025 histeroskopia, wycięcie 2 polipów endometrialnych
    04.2025 zapalenie endometrium
    09.2025 HSG z lipiodolem
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ