Badanie nasienia - interpretacja wyników
-
Mam pytanie, skąd info, ze zaniża? Bo my robiliśmy 2 badania w bocianie, tylko Warszawa i nie wiem czy zmienić czy co👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Niczka20 wrote:Nasz androlog po zobaczeniu wyników poprosił o ich powtórzenie w innej klinice, bo mówił, że z doświadczenia wie, że Bocian jest nastawiona głównie na przeprowadzanie In vitro i wiele par do tego nakłania mimo, że można walczyć o naturalne poczęcie... stąd rzekome zaniżanie wyników.
Ale jestem w stanie w to uwierzyć, bo wydaje mi się, że mało prawdopodobne jest to, że w ciągu miesiąca od samego stosowania witamin parametry z 2 mln podskoczyły do 11 mln...
Jeśli mam dobrze poradzić to proszę spróbować gdzie indziej dla porównania. Być może będą się pokrywać. Akurat w naszym przypadku tak to wyglądało. Androlog wprost powiedział, że trafiają do niego pary z zaniżonymi wynikami z Bociana... ale my robiliśmy w Poznaniu. Nie wiem czy ma znaczenie gdzie 🤔
Ok, spróbujemy w innym miejscu jak tak. Dzięki za info!Niczka20 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Niczka20 wrote:Nasz androlog po zobaczeniu wyników poprosił o ich powtórzenie w innej klinice, bo mówił, że z doświadczenia wie, że Bocian jest nastawiona głównie na przeprowadzanie In vitro i wiele par do tego nakłania mimo, że można walczyć o naturalne poczęcie... stąd rzekome zaniżanie wyników.
Ale jestem w stanie w to uwierzyć, bo wydaje mi się, że mało prawdopodobne jest to, że w ciągu miesiąca od samego stosowania witamin parametry z 2 mln podskoczyły do 11 mln...
Jeśli mam dobrze poradzić to proszę spróbować gdzie indziej dla porównania. Być może będą się pokrywać. Akurat w naszym przypadku tak to wyglądało. Androlog wprost powiedział, że trafiają do niego pary z zaniżonymi wynikami z Bociana... ale my robiliśmy w Poznaniu. Nie wiem czy ma znaczenie gdzie 🤔
Czy mogę spytać do jakiego androloga chodzicie w Poznaniu?28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺