Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bakterie w nasieniu
Odpowiedz

Bakterie w nasieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u męża stwierdzono dwie bakterie w nasieniu: Enterococcus faecalis + Escherichia coli, liczne kolonie +++

Dziś idzie do urologa, a ja po okresie też na wymazy (robiłam tylko MUCHA i były ok). Pozostałe wyniki badania nasienia są ok, tylko te bakterie...

Czy można oprócz antybiotykoterapii coś jeszcze zrobić? Jakieś dodatkowe leki/suplementy jaki urosept, D-mannoza, picie żurawiny?

Jakie macie z tym doświadczenia?

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Illuminati Znajoma

Wysłany: 3 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Raczej tylko antybiotyki i często dwa różne, przy sporej ilości może się skończyć na pełnym miesiącu na antybiotykach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 11:10

wiem więcej
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czytałam tu w starych wątkach że ktoś pisał, że ważne jest też oddawanie codziennie nasienia. Komuś się to sprawdziło?

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Marzena546 Nowa

Wysłany: 6 lutego, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U męża też wyszła bakteria ecoli, póki co musimy zrobić pozostałe badania żeby lekarz mógł przepisać leki

• Janina b Znajoma

Wysłany: 8 lutego, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do codziennego oddawania nasienia, to jest to dobry sposób, tylko to nie może być stosunek,ze względu na bakterie, jedynie codzienny onanizm i tu musisz uzgodnić z partnerem czy jemu to odpowiada, możesz też mu pomóc ręką

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ