Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bakterie w nasieniu
Odpowiedz

Bakterie w nasieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u męża stwierdzono dwie bakterie w nasieniu: Enterococcus faecalis + Escherichia coli, liczne kolonie +++

Dziś idzie do urologa, a ja po okresie też na wymazy (robiłam tylko MUCHA i były ok). Pozostałe wyniki badania nasienia są ok, tylko te bakterie...

Czy można oprócz antybiotykoterapii coś jeszcze zrobić? Jakieś dodatkowe leki/suplementy jaki urosept, D-mannoza, picie żurawiny?

Jakie macie z tym doświadczenia?

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Illuminati Znajoma

Wysłany: 3 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Raczej tylko antybiotyki i często dwa różne, przy sporej ilości może się skończyć na pełnym miesiącu na antybiotykach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 11:10

wiem więcej
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czytałam tu w starych wątkach że ktoś pisał, że ważne jest też oddawanie codziennie nasienia. Komuś się to sprawdziło?

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Marzena546 Nowa

Wysłany: 6 lutego, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U męża też wyszła bakteria ecoli, póki co musimy zrobić pozostałe badania żeby lekarz mógł przepisać leki

• Janina b Znajoma

Wysłany: 8 lutego, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do codziennego oddawania nasienia, to jest to dobry sposób, tylko to nie może być stosunek,ze względu na bakterie, jedynie codzienny onanizm i tu musisz uzgodnić z partnerem czy jemu to odpowiada, możesz też mu pomóc ręką

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ