X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bakterie w nasieniu
Odpowiedz

Bakterie w nasieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u męża stwierdzono dwie bakterie w nasieniu: Enterococcus faecalis + Escherichia coli, liczne kolonie +++

Dziś idzie do urologa, a ja po okresie też na wymazy (robiłam tylko MUCHA i były ok). Pozostałe wyniki badania nasienia są ok, tylko te bakterie...

Czy można oprócz antybiotykoterapii coś jeszcze zrobić? Jakieś dodatkowe leki/suplementy jaki urosept, D-mannoza, picie żurawiny?

Jakie macie z tym doświadczenia?

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Illuminati Znajoma

Wysłany: 3 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Raczej tylko antybiotyki i często dwa różne, przy sporej ilości może się skończyć na pełnym miesiącu na antybiotykach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 11:10

wiem więcej
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czytałam tu w starych wątkach że ktoś pisał, że ważne jest też oddawanie codziennie nasienia. Komuś się to sprawdziło?

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Marzena546 Nowa

Wysłany: 6 lutego, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U męża też wyszła bakteria ecoli, póki co musimy zrobić pozostałe badania żeby lekarz mógł przepisać leki

• Janina b Znajoma

Wysłany: 8 lutego, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do codziennego oddawania nasienia, to jest to dobry sposób, tylko to nie może być stosunek,ze względu na bakterie, jedynie codzienny onanizm i tu musisz uzgodnić z partnerem czy jemu to odpowiada, możesz też mu pomóc ręką

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię update bo ktoś może będzie kiedyś szukał :) 10 dni antybiotykoterapii u męża, różne probiotyki - jako tabletki, do picia, ale też jogurt, kiszonki, kefiry, dwie wizyty u urologa i po problemie. Mąż kontynuował też wcześniejszą suplementację.

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

IO -> Siofor 500
  • Astraa Znajoma

Wysłany: 24 marca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Robię update bo ktoś może będzie kiedyś szukał :) 10 dni antybiotykoterapii u męża, różne probiotyki - jako tabletki, do picia, ale też jogurt, kiszonki, kefiry, dwie wizyty u urologa i po problemie. Mąż kontynuował też wcześniejszą suplementację.

Hej 😊 A mogłabyś napisać jaki mąż miał antybiotyk i jakie probiotyki stosował? U nas Biseptol na 10 dni nie pomógł i teraz mąż ma inny na 20 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 09:39

👩🏻96’ 🧔🏻‍♂️91’ + 🐈

Starania od 05.2025
    Z pomocą medyczną 💉od 09.2025

🆘 IO, PCOS?
    MTHFR C677T hetero, MTHFR A1298C hetero
  • Bonnielena Nowa

Wysłany: 2 kwietnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:

Hej podalabys jakie probiotyki maż brał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 08:22

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ