SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Alina Malina Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak bardzo się nakręcam. Dlatego tak bardzo jestem zła na przerwe świąteczną w terapii. W sensie no wolne to wolne, ale ja nie mogę zapanować nad tym czarnowidztwem i naprawdę wymagam konsultacji psychologicznych bo to źle znoszę. Czekam chyba na kolejną sesję bardziej niż na spotkanie w klinice leczenia niepłodności bo w przerwie między jedna sesja a druga przeszliśmy rozczarowujące IUI, nowe kiepskie wyniki badań, decyzję o IVF i wypełnienie dokumentów do procedury. Więc emocje się ze mnie wylewają

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 androlog i urolog odc. 12345… wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
    IUI: 👎🏻 nie wyszło

Dzieci: 0️⃣
    Ciążę na koncie: 0️⃣

🚀 IVF styczeń 26, start 💉
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    A przed stymulacja kiedyś miałaś problemy z endometrium? Bo ja właśnie nigdy i no po prostu teraz panicznie jeszcze szukam problemów w sobie
    Nigdy nie miałam z niczym problemów. U mnie np wiadomym jest, że też komórki nie są najlepszej jakości ze względu na wiek, ale robię co mogę żeby je podkoksować suplami bo na wiek nie mam wpływu 😉nie ma co szukać na siłę problemów w sobie. Tak jak Yahu pisze: myśl o tym, że macie teraz realną szansę na zostanie rodzicami dzięki IVF. My jak się dowiedzieliśmy o diagnozie to myśleliśmy że to już koniec, teraz staramy się cieszyć tym że mamy szansę.

Alina Malina, Yahu, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏻
    AMH 0,69

👨🏻
    Azoospermia
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
    I IVF
    23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
    28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
    6dpt⏸ beta 21
    8dpt beta 71
    11dpt beta 200 prog. 53,35
    13 dpt beta 416 prog. 52,72
    18 dpt beta 2646
    27dpt beta 25 904 prog.81,80
    35dpt (7+5) 💔

Wysłany: 3 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Nigdy nie miałam z niczym problemów. U mnie np wiadomym jest, że też komórki nie są najlepszej jakości ze względu na wiek, ale robię co mogę żeby je podkoksować suplami bo na wiek nie mam wpływu 😉nie ma co szukać na siłę problemów w sobie. Tak jak Yahu pisze: myśl o tym, że macie teraz realną szansę na zostanie rodzicami dzięki IVF. My jak się dowiedzieliśmy o diagnozie to myśleliśmy że to już koniec, teraz staramy się cieszyć tym że mamy szansę.

Właśnie u nas jeszcze były jakieś ostatnie podrygi IUI, w zasadzie przeszliśmy jedno ale to jak wszystkie wyniki pod kreską i tak pospadały, to było po prostu rozczarowujące. Ilość suplementów jakie bierze mąż bla blablabla- ktoś mi pisał że miał podobnie.

Nie wiem jestem po prostu strasznie tym zestresowana i to już w taki niezdrowy sposób że realnie źle to wpływa na mnie. Ale szczerze nie mogę się doczekać stymulacji mam Zamiar wziąć wolne, to będzie mój mentalny urlop i zdrowotny urlop, potrzebuje psychicznie odpocząć obciążającej pracy i może zrobię dla siebie coś miłego.

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 androlog i urolog odc. 12345… wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

• Yahu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, te wszystkie emocje są bardzo ciężkie. Niektóre z nas przeżywają mocniej, inne słabiej. Ja na przykład przez pierwszą procedurę i dwa transfery się trzymałam psychicznie. A przy drugiej procedurze i niepowodzeniu coś głęboko we mnie pękło i przez 4 miesiące walczyłam o swój dobrostan psychiczny. Teraz jest lepiej, ale przede mną transfer i też nie wiem czy kolejne niepowodzenie mnie nie rozsypie

👩🏼33🧔🏻‍♂️36
    AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23)→1,8 (05.25)→2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / alloMLR 0%
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3, urea
    ✅ histeroskopia + CD138 (0/10)
    ✅HSG (RTG) - wodniak? - NIE MA

I IVF
    → 09.23 krótki protokół →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    →17.10.24 - I FET 2BC, CN, AH
    β: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
    →27.01.25 - II FET 2BC, CN, AH, EG, prog 44,2 ng/ml
    β: 7dpt <2,3, prog 5,5 | 9dpt 0,3 ❌

II IVF
    →06.25. dł. protokół 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ Ca2+, FC, PICSI
    →12.07.25 III ET 2-dniowców 5A+4B
    β: 9dpt 2,7; prog. 13,05 | 11dpt 1,0 ❌

III IVF
    →12.25 protokół PPOS 💉GonalF, Menopur 💊Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️4BA, 4BB, 4BC, 2BB🍀

✨Cierpliwość jest drogą do spełnienia celu ✨

Wysłany: 3 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Dokładnie, te wszystkie emocje są bardzo ciężkie. Niektóre z nas przeżywają mocniej, inne słabiej. Ja na przykład przez pierwszą procedurę i dwa transfery się trzymałam psychicznie. A przy drugiej procedurze i niepowodzeniu coś głęboko we mnie pękło i przez 4 miesiące walczyłam o swój dobrostan psychiczny. Teraz jest lepiej, ale przede mną transfer i też nie wiem czy kolejne niepowodzenie mnie nie rozsypie
    Ja jestem strasznie słaba psychicznie na dłuższą metę. Przykładowo jak trzeba działać szybko i intensywnie to się nie rozpadam, trzymam nerwy na wodzy. Sytuację z policją czy pogrzeby w rodzinie ogarniam ja bo inni są zazwyczaj rozsypani. Ja się rozsypuje po czasie. Raz tak miałam że działałam od zadania do zadania jak nakręcona bez żadnych emocji i rozsypalan się tydzień po pogrzebie. Ale niepłodność jest przewlekła. To nie są dwa intensywne tygodnie z dużą ilością zadań. To po prostu czekanie. Wiecznie się czeka.

• Czekająca Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że trzeba zaufać lekarza , wiedza co robią i mają doświadczenie. Ja też im bliżej wszystkiego bardzo się stresuje i czytam na potęgę, ale pokładam też duże nadzieje bo z Bociana znam duży historii z happy end'em i cicho wierzę że będzie tak u nas.

Trzyma mnie też nadzieja że raz zaskoczyło bez niczego, i jak wybiorą dobre plemniki to jakoś pójdzie... może się łudzę ale nadzieja umiera ostatnia...

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 33
    AMH -4,24
    Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-1 heterozygota

🧔🏻‍♂️34 - Ciężka oligospermia

31.12.2024 - ciąża naturalna
    💔 8+4 - poronienie

11.2025 - Kwalifikacja IVF

01.2026 - zaczynamy stymulację
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Ja tak jak Sikoreczka - Angelius Katowice.

Chmurko do jakiego androloga w Katowicach jeździliście? tak z ciekawości pytam.

Alina Malina wydaje mi się, że się niepotrzebnie negatywnie nakręcasz. Spróbuj spojrzeć na to wszystko z drugiej strony, że ivf to realna szansa na powodzenie! A nie wyszukuj problemów tam gdzie ich nie ma

Dr Targonski
    Ogółem odnieśliśmy pozytywne wrażenia po wizytach u niego. Zlecił też badania genetyczne, na tej podstawie wdrażał dalsze leczenie. Nie wiemy dlaczego mąż w ogóle nie odpowiadał na stymulację, gdzie genetycznie było ok, a inhibina b wynosiła 170, więc no spermatogeneza zachodzi…. Lekarz coś wspomniał (przed przejściem z menopur na gonal f), że być może kanaliki (?) są zwapniałe (?).
    Po tym nieudanym leczeniu zapisałam nas do dr Jankowskiej, ale żeby było śmieszniej, nadal czekam na wizytę 😂😂😂 zapisywałam się chyba w maju, a nawet nie mam terminu tylko czekam na kontakt 😂 oglądam jej instagrama i była na jakichś konferencjach w Padwie; gdzie ponoc jakieś super nowe doniesienia na temat męskiej niepłodności.

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dr Targonski
    Ogółem odnieśliśmy pozytywne wrażenia po wizytach u niego. Zlecił też badania genetyczne, na tej podstawie wdrażał dalsze leczenie. Nie wiemy dlaczego mąż w ogóle nie odpowiadał na stymulację, gdzie genetycznie było ok, a inhibina b wynosiła 170, więc no spermatogeneza zachodzi…. Lekarz coś wspomniał (przed przejściem z menopur na gonal f), że być może kanaliki (?) są zwapniałe (?).
    Po tym nieudanym leczeniu zapisałam nas do dr Jankowskiej, ale żeby było śmieszniej, nadal czekam na wizytę 😂😂😂 zapisywałam się chyba w maju, a nawet nie mam terminu tylko czekam na kontakt 😂 oglądam jej instagrama i była na jakichś konferencjach w Padwie; gdzie ponoc jakieś super nowe doniesienia na temat męskiej niepłodności.
    Dr Jankowskiej nie znam, ale zaraz poszukam na insta i może coś z ciekawostek męskich wpadnie 🤭

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👩🏼33🧔🏻‍♂️36

I IVF

II IVF
    →06.25. dł. protokół 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ Ca2+, FC, PICSI

III IVF
    →12.25 protokół PPOS 💉GonalF, Menopur 💊Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️4BA, 4BB, 4BC, 2BB🍀

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina a może spróbuj zrobić sobie detoks od spraw nieplodnosciowych tzn mniej czytać mniej sie nakręcać. Ja w takich złych momentach starałam sie ogarniać wszystko inne niż te nasze problemy z nieplodnoscia bo inaczej bym zwariowała. Pomyśl co mogłabyś dla siebie zrobic? Co lubiłaś przed tymi wszystkimi problemami? Niestety proces jest długi trzeba z nim żyć. Dobrze że chodzisz do specjalisty bo bez tego czasami ani rusz. 🫂 ja wierzę że i dla Was uśmiechnie się słońce 💙

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png

Wysłany: 3 stycznia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Alina Malina a może spróbuj zrobić sobie detoks od spraw nieplodnosciowych tzn mniej czytać mniej sie nakręcać. Ja w takich złych momentach starałam sie ogarniać wszystko inne niż te nasze problemy z nieplodnoscia bo inaczej bym zwariowała. Pomyśl co mogłabyś dla siebie zrobic? Co lubiłaś przed tymi wszystkimi problemami? Niestety proces jest długi trzeba z nim żyć. Dobrze że chodzisz do specjalisty bo bez tego czasami ani rusz. 🫂 ja wierzę że i dla Was uśmiechnie się słońce 💙

Dziękuję 😭 ja sobie sama krzywdę robię. Umówiłam się z terapeutką że do 7 stycznia udajemy że kliniki są zamknięte i niepłodność nieistnieje i że w święta i nowy rok i trzech Króli i tak nic nie zrobię a lekarz jest na urlopie. Ale wyskoczyło IVF którego miało jeszcze nie być, miało być później, i wszystko popsułam i siedzę dniami i nocami czytam fora.

Muszę naprawdę się wziąć w garść.

Kiedyś… kiedyś lubiłam np zajmować się domem kupować rzeczy do domu, poduszki, coś remontować… nie mam do tego serca, moje wicie gniazdka się zatrzymało

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Valie
    Myślę, że taki rok przerwy brzmi super ❤️ a może się uda naturalnie? 😂 wcale nie rzadkie są takie historie 🫣

Nadzieję jakąś małą mam, bo zdecydowaliśmy się nie zabezpieczać. Ale jak patrze na mojego męża, który po dzisiejszym spacerze moczy się w wannie o temp. ukropu to jestem sceptyczna 🤣
    Umówiłaś męża do Jankowskiej w Instytucie Rodziny? Ja miałam kiedyś pomysł żeby do niej pójść w Bielańskim na NFZ, ale system zapisu nas pokonał. Może jakbym mojego zapisała teraz to doczeka leczenia jakoś przed 2 IVF :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 18:43

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Nadzieję jakąś małą mam, bo zdecydowaliśmy się nie zabezpieczać. Ale jak patrze na mojego męża, który po dzisiejszym spacerze moczy się w wannie o temp. ukropu to jestem sceptyczna 🤣

Padłam 🤣 mój mąż ciągle płacze, że chciałby do sauny chodzić, ale wie, że nie może 🙈

Estera95 lubi tę wiadomość

👩🏼33🧔🏻‍♂️36

I IVF

II IVF

III IVF

• Estera95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez mowi ze czeka aż skończymy wszystkie procedury bo on wczesniej kilka razy w tygodniu chodził na ten rytuały saunowe i jak zobaczył wyniki pare dni po tym to mu mina zrzedla:D teraz sie odgraza ze po wszystkim zrobi sobie w domu i bedzie tam siedział az wyparuje 😅

Yahu, Chmurka21, Malowybitna lubią tę wiadomość

👧🏼30
    AMH: 6,12 (06.2025)

🧑🏽 32
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (+EG)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
    28.11 - NIPT: niskie ryzyka, córka 👧🏼🩷
    10.12 - usg prenatalne ✅️

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Padłam 🤣 mój mąż ciągle płacze, że chciałby do sauny chodzić, ale wie, że nie może 🙈

Mój teraz też po 3 latach korzysta z wanny na całego. 😜 Plus wino z szwagrem wleciało w sylwestra bez żadnych wyrzutów sumienia. 😄

Yahu, Estera95 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Dziękuję 😭 ja sobie sama krzywdę robię. Umówiłam się z terapeutką że do 7 stycznia udajemy że kliniki są zamknięte i niepłodność nieistnieje i że w święta i nowy rok i trzech Króli i tak nic nie zrobię a lekarz jest na urlopie. Ale wyskoczyło IVF którego miało jeszcze nie być, miało być później, i wszystko popsułam i siedzę dniami i nocami czytam fora.

Kiedyś… kiedyś lubiłam np zajmować się domem kupować rzeczy do domu, poduszki, coś remontować… nie mam do tego serca, moje wicie gniazdka się zatrzymało

Uwierz, ze to przejdzie. Ja tez tak czytalsm, po 50 razy analizowałam wyniki z czatem, ale przejście pod opiekę kliniki to byla ogromna ulga. W koncu czułam sie zaopiekowana, ktos sie nami realnie interesował i chciał pomoc.

Dodatkowo my od pierwszego androloga, do którego poszliśmy usłyszeliśmy, ze tylko dawca, ze moze biopsja jader i tylko u dr Wolskiego, ale watpi. Do tej pory nie wiem, dlaczego tak powiedział. Pierwszy i do tej pory ostatni raz widzialam meza jak płacze. Tu na forum dziewczyny mi uświadomiły, ze nawet biopsja nie jest potrzebna. W klinice nigdy nie bylo tematu dawcy nasienia. Wiedzą co robią i nie chce zabrzmieć brutalnie, ale naprawdę- jestem pewna ze mieli nie takie przypadki jak wy i to co dla Ciebie wydaje sie wyzwaniem dla nich bedzie standardowym przypadkiem leczenia niepłodności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 19:55

👧🏼30

🧑🏽 32
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    4.10 - FET (+EG)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:

Kochana musisz zdać sobie sprawę że wertowanie forum nic nie wniesie. Są fajne aplikacje na telefon ktore pozwalają korzystać z telefonu w określonych ramach czasowych. Może spróbuj?

Dobrze że już kończy sie ten okres świąteczno noworoczny to moze wpadniesz w rutynę I bedzie Ci łatwiej. 😘 inv daje szansę na bycie w ciąży postaraj się patrzeć pozytywniej na ten aspekt choć wiem że początkowo może być to trudne. 🫂

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Moj tez mowi ze czeka aż skończymy wszystkie procedury bo on wczesniej kilka razy w tygodniu chodził na ten rytuały saunowe i jak zobaczył wyniki pare dni po tym to mu mina zrzedla:D teraz sie odgraza ze po wszystkim zrobi sobie w domu i bedzie tam siedział az wyparuje 😅

Haha mój też mówi, że sobie zbuduje saune i będzie w niej codziennie siedział🤣 niech se chłopak na razie chociaż pomarzy 🤭

Estera95, Valie05, Chmurka21, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

👩🏼33🧔🏻‍♂️36

I IVF

II IVF

III IVF

• Estera95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Kochana musisz zdać sobie sprawę że wertowanie forum nic nie wniesie. Są fajne aplikacje na telefon ktore pozwalają korzystać z telefonu w określonych ramach czasowych. Może spróbuj?

Dobrze że już kończy sie ten okres świąteczno noworoczny to moze wpadniesz w rutynę I bedzie Ci łatwiej. 😘 inv daje szansę na bycie w ciąży postaraj się patrzeć pozytywniej na ten aspekt choć wiem że początkowo może być to trudne. 🫂

Znów sie podpisuje pod sikoreczką. Dodatkowo czytasz wątki, gdzie sa najbardziej ekstremalne sytuacje, trudne, przygnębiające ale wciaz stanowiące zdecydowana mniejszość. Z obecnej edycji programu ivf na ten moment jest ponad 8k urodzonych dzieci i prawie 25k ciąż klinicznych. Tam masz kilkadziesiąt najtrudniejszych przypadków, gdzie dziewczyny szukają wzajemnego wsparcia i rady. Większości par nie ma na tych forach. Spełnili marzenie i idą dalej. Poki co jesteś na dobrej drodze, by z Tobą bylo podobnie, poczekaj chociaż na start stymulacji, punkcję i pierwszy transfer. Później sie bedziesz martwić. Ewentualnie :)

Yahu lubi tę wiadomość

👧🏼30

🧑🏽 32
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    4.10 - FET (+EG)

preg.png
  • letnia Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w Nowym Roku ❤️ nasz początek roku był intensywny, dużo spotkań z rodziną i przyjaciółmi, fajny czas, oczywiście czytałam Was tu i jestem na bieżąco 😘

Alina Malina, myślę, że już dziewczyny tutaj wiele słów otuchy dały, sama nie raz dostałam tu wsparcie, za co ogromnie jestem wdzięczna ❤️ Gdyby nie to forum, droga niepłodności byłaby o wiele trudniejsza. Od siebie tylko dodam, że ja podobnie jak Ty bałam się, że w procesie wyjdzie, że ja również mam jakieś problemy płodnościowe, więc rozumiem Twoje obawy. Ale zaufaj, że będzie dobrze, oddaj pałeczkę lekarzom i embriologom, oni wiedzą co robią, trzymam kciuki za Was 🤞

Ja dzisiaj zostałam wręcz zaskoczona i otrzymałam info, że są już wyniki nifty, nie spodziewałam się takiego ekspresu tym bardziej w okresie sylwestrowo-noworocznym.

Ryzyka niskie, dziewczynka 🩷🩷🩷

Popłakałam się i mam łzy w oczach jak to piszę. Byłam na 99% pewna, że będzie chłopczyk, miałam nawet sen, że mam go w ramionach i był śliczny 🩵 od zawsze marzyłam o córce, ale moja intuicja podpowiadała mi chłopca, nawet ustaliliśmy już z mężem, że będzie Jaśko, a tu niespodzianka dziś 🩷

Estera95, Yahu, Valie05, Alina Malina, Chmurka21, Sikoreczkaaa, Adirella, Malowybitna, Fler lubią tę wiadomość

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 30l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia
    Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
    Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
    11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
    6dpt - beta 44
    8dpt - beta 144
    11dpt - beta 682
    14dpt - beta 3351
    18dpt - beta 14171, GS 1.76, YS 0.3
    30dpt - CRL 0,97 ❤️
    10w2d - Nifty: niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🥰
    12w6d - ⏳I prenatalne 🤞

preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letnia wrote:
    Hej w Nowym Roku ❤️ nasz początek roku był intensywny, dużo spotkań z rodziną i przyjaciółmi, fajny czas, oczywiście czytałam Was tu i jestem na bieżąco 😘

Alina Malina, myślę, że już dziewczyny tutaj wiele słów otuchy dały, sama nie raz dostałam tu wsparcie, za co ogromnie jestem wdzięczna ❤️ Gdyby nie to forum, droga niepłodności byłaby o wiele trudniejsza. Od siebie tylko dodam, że ja podobnie jak Ty bałam się, że w procesie wyjdzie, że ja również mam jakieś problemy płodnościowe, więc rozumiem Twoje obawy. Ale zaufaj, że będzie dobrze, oddaj pałeczkę lekarzom i embriologom, oni wiedzą co robią, trzymam kciuki za Was 🤞

Ja dzisiaj zostałam wręcz zaskoczona i otrzymałam info, że są już wyniki nifty, nie spodziewałam się takiego ekspresu tym bardziej w okresie sylwestrowo-noworocznym.

Ryzyka niskie, dziewczynka 🩷🩷🩷

Popłakałam się i mam łzy w oczach jak to piszę. Byłam na 99% pewna, że będzie chłopczyk, miałam nawet sen, że mam go w ramionach i był śliczny 🩵 od zawsze marzyłam o córce, ale moja intuicja podpowiadała mi chłopca, nawet ustaliliśmy już z mężem, że będzie Jaśko, a tu niespodzianka dziś 🩷

Ooo witaj w gronie dziewuszek!! Ale cudownie, sama sie wzruszam 😘🫶🏼🥰

letnia lubi tę wiadomość

👧🏼30

🧑🏽 32
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    4.10 - FET (+EG)

preg.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ