Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Czekająca Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Alina Malina - Razem zawsze raźniej, a jak podobnym czasie, łatwiej wspierać 🤗

@ Estera95 - dziękuję, Twoja historia z jednym zarodkiem, daje nadzieję że może się udać:)

Edit: Nie mamy w rodzinie poronień ani żadnych chorób genetycznych, lekarze twierdzą że przyczyną poronienia prawdopodobnie była wada zarodka ( najczęstsze porania między 8 a 9 tygodniem )
    Mam mutacje genu co mogło być przyczyną a nie musiało, chodź w klinice już Pani doktor powiedziała że na pewno trzeba będzie dołączyć heparynę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 23:48

Alina Malina, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 33
    AMH -4,24
    Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-1 heterozygota

🧔🏻‍♂️34 - Ciężka oligospermia

31.12.2024 - ciąża naturalna
    💔 8+4 - poronienie

11.2025 - Kwalifikacja IVF
    03.02.2026 - zaczynamy stymulację
    14.02.2026 - punkcja -> 4 ❄️❄️❄️❄️ 5.1.1 (5AA)
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo myślałam o badaniu zarodków ale u męża genetyka ok, ja sprawdzę ale nic nie podejrzewam, fragmentacja DNA 15% więc nadal w normie i najprawdopodobniej po prostu te którym coś będzie dolegać to się nie rozwiną… wole ten budżet przeznaczyć na dalszą diagnostykę, suplementy i właśnie ewentualnie te dodatkowo płatne bajery o ile jakieś będą dla nas dobre…

Estera95, Czekająca lubią tę wiadomość

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
    IUI: 👎🏻 nie wyszło

Dzieci: 0️⃣
    Ciążę na koncie: 0️⃣

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Dokładnie, Sikoreczka jak zwykle dobrze gada :D

Ja sprawdzam sama, przekopuje internet, robie notatki z tego co dziewczyny pisza na forum, toczę dysputy z czatem gpt, żebym mogła wiedzieć o co dopytać lekarza i co zasugerować ale ostatnie zdanie zawsze nalezy do mojej pani dr. Ona juz mnie troche zna, zresztą prowadzę u niej tez ciążę i sie ze mnie śmieje czy fajnie bylo siedzieć 2h na krzywej i męczyć żyły i czy nie doczytałam sobie w tych internetach ze to sie bada na późniejszym etapie 😅

Mój lekarz kiedyś już się zaczął śmiać z naszych pytań, to znaczy nie winię go kompletnie, bo mój mąż miał fazę pt zdrowia dieta wyleczymy wszystko (nigdy w to nie wierzyłam), i zaczął o tym rozmowę w gabinecie, to wyjechałam lekarzowi że mnie mąż obwinia że jem czipsy i już facet nie wytrzymał 😂 (dla mnie to też absurd, po prostu dieta jest ważna ale nie przeceniałabym jej wpływu).

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca wrote:
    @ Alina Malina - Razem zawsze raźniej, a jak podobnym czasie, łatwiej wspierać 🤗

@ Estera95 - dziękuję, Twoja historia z jednym zarodkiem, daje nadzieję że może się udać:)

Po to ją przytaczam bo ja wtedy jak zbawienia szukałam tu na forum podobnych historii. Ale!
    U Ciebie caly czas piłka w grze, moze sie okazać ze bedziesz miala kilka pięknych zarodkow i z czego wybierać, czego Ci serdecznie życzę 🤞🏽🤞🏽🤞🏽

Czekająca, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👧🏼30
    AMH: 6,12 (06.2025)

🧑🏽 32
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (+EG)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
    28.11 - NIPT: niskie ryzyka, córka 👧🏼🩷
    10.12 - usg prenatalne ✅️
    5.02 - połówkowe, 330g 🥭✅️

preg.png
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Niestety mam wrażenie że pierwsza próbę traktują jako test a nastepne sa już lepiej prowadzone. Kciuki zaciśnięte mocno! 😘
    To prawda, ale tez widzę duża różnice w lekarzach prowadzących. Moim zdaniem pierwsza pani dr to była totalna pomyłka. Teraz dr wczytywał się w naszą historię, wyjaśniał, analizował. Już nie mówiąc że na wszystkie wizyty tylko 1 raz nie byliśmy u niego bo tego jednego dnia nie pracuje w klinice. Nawet punkcje i transfer on będzie robił. A poprzednio dr wysyłała nas gdzie popadnie więc miałam wrażenie że o naszej stymulacji itp decydują przypadkowi lekarze.

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    To prawda, ale tez widzę duża różnice w lekarzach prowadzących. Moim zdaniem pierwsza pani dr to była totalna pomyłka. Teraz dr wczytywał się w naszą historię, wyjaśniał, analizował. Już nie mówiąc że na wszystkie wizyty tylko 1 raz nie byliśmy u niego bo tego jednego dnia nie pracuje w klinice. Nawet punkcje i transfer on będzie robił. A poprzednio dr wysyłała nas gdzie popadnie więc miałam wrażenie że o naszej stymulacji itp decydują przypadkowi lekarze.

Tak wybór dobrego lekarza jest kluczowy. My w kolejce czekaliśmy 3 miesiące zeby iść do najlepszego z kliniki.

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe twarze na wątku :)

Odniosę się trochę do Twoich strachów Alina Malina - miałam dokładnie tak samo! Byłam pewna, że ze mną jest coś bardzo nie tak, mimo że lekarze tego nie widzą. Do IVF podchodziliśmy ze względu na ciężką oligospermię męża, ale z poprzednią partnerką mieli ciążę (poronioną), co wzmacniało moje przekonanie.
    Przed pierwszą procedurą przebadałam większość rzeczy, które się da: hormony, niedobory witaminowe, krzywa insulinowo-glukozowa, histeroskopia z oznaczeniem CD138, trombofilia, pełen pakiet immunologii, dodatkowe konsultacje. Nie badaliśmy tylko zarodków. Czy to wpłynęło na wynik procedury? Trudno powiedzieć. Ja psychicznie czułam się lepiej badając się i mieliśmy na to budżet.
    Plus też byłam tym dziwnym przypadkiem, który średnio zareagował na stymulacje mimo przyzwoitego AMH. Przy AMH 1.6 urosło 5 pęcherzyków (z ok. 15 antralnych), pobrano 3 komórki, zapłodniły się 2 komórki i uzyskaliśmy 2 zarodki. Uważam, że ostra suplementacja dała sporo, że mimo słabej liczby komórek mieliśmy zarodki.

W ogóle rozmawialiśmy z mężem o rodzeństwie jako, że nie mamy zarodków i trzeba procedurę powtarzać. Chyba sobie 2026 r. damy na cieszenie się synem i wrócimy do kliniki od początku 2027 r. Tylko wiek odrobinę goni...

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czasem warto zrobić przerwę i poczekać w kolejce do polecanego lekarza. Mój poprzedni lekarz był bardzo zachowawczy, nie wchodził w dyskusje i zawsze miał swoją wizję. Później czekałam 3 miesiące na wizytę u innej dr w klinice i tutaj całkowicie inne podejście, bardziej holistyczne.
    No i plusem jest, że u nas w klinice jeden lekarz prowadzi pacjentów od A do Z. Sporadycznie wizyty wypadają u innych lekarzy, wyłącznie jeśli jest potrzeba pilnej wizyty, a naszego lekarza akurat nie ma w tym dniu.
    Ale to plus, bo ta stałość lekarza daje poczucie bezpieczeństwa i odrobinę stabilności w tym chaotycznym procesie, gdzie wszystko inne to loteria.

Sikoreczkaaa, Wyobraźnia87 lubią tę wiadomość

👩🏼33🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10) | HSG (RTG)

I IVF
    → 09.23 p.krótki →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    →17.10.24 - I FET 2BC
    β: 7dpt 28,1 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
    →27.01.25 - II FET 2BC, CN
    β: 7dpt <2,3 | 9dpt 0,3 ❌

II IVF
    →06.25. p.długi 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    →12.07.25 III ET 2-dn. 5A+4B
    β: 9dpt 2,7 | 11dpt 1,0 ❌

III IVF
    →12.25 p.PPOS 💉GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β:
    5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    21 dpt - GS 5,4 mm + YS
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    7w2d CRL 0,84 cm wszystko dobrze 🙏
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możecie mi powiedzieć w jakich miastach sie leczycie?

Ja znalazłam lekarza i klinikę z przypadku. Po prostu jest duża mają bogatą ofertę opinie były ok… próbuję przeczytać wątek o nich ale ma kilka tysięcy stron

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Czy możecie mi powiedzieć w jakich miastach sie leczycie?

Ja znalazłam lekarza i klinikę z przypadku. Po prostu jest duża mają bogatą ofertę opinie były ok… próbuję przeczytać wątek o nich ale ma kilka tysięcy stron

Ja w Angeliusie w Kato :)

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory byłam zadowolona z lekarza. Jak się z nim nie zgadzałam i robiłam po swojemu to i tak wychodziło na jego. On jest dość wyluzowany, dużo rzeczy zakłada ale problem w tym że ani razu się nie pomylił. Więc się czuję trochę głupio bo męża torturuję testami i badaniami których lekarz nie zaleca żeby tylko potwierdzić że były zbędne. Ale to mi daje psychiczny komfort że coś robię. Sama nie wiem. Eh nic już nie wiem.

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
  • Czekająca Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocian Gdańsk

👱🏻‍♀️ 33
    AMH -4,24

💔 8+4 - poronienie

• Alina Malina Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca wrote:
    Bocian Gdańsk

Też ich rozważałam słyszałam dużo dobrych opinii. Jesteś zadowolona?

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja miałam trochę odmienną taktykę od większości, kiedy już się zdecydowałam na IVF, było to dla mnie mega wyjście ze strefy komfortu po nieudanym, 1.5-rocznym leczeniu męża i zdałam się na przypadek. Wybrałam klinikę z najlepszym dla mnie dojazdem, coś pomiędzy mieszkaniem a miejscem pracy 🫣 lekarz w ogóle przypadkowy… zdałam się kompletnie na niego, o nic nie pytałam 🫣 z dodatkowych rzeczy to tylko embrioskop mam zaznaczony. Poprzednio, podczas leczenia męża, miałam przestudiowane wszystko odnośnie andrologow. Leczyliśmy się na początku w Warszawie (tu mieszkamy), następnie znalazłam androloga z Katowic, bo 3 osoby z forum i nie tylko mi go polecały. Więc jeździliśmy tam na wizyty, a leki kosztowały kosmos. (Menopur, gonal f, polfilin itp)
    Mi to odpuszczenie kontroli akurat pomogło. Choc były trudne momenty 😂 z amh 2.61 tylko 6MII z czego dwie się tylko zapłodniły, nie napawało optymizmem. Zastanawiał mnie też fakt świeżego transferu, bo tu na tym wątku chyba tylko Wyobraznia87 i ja tak miałyśmy 🫣 lekarz kompletnie nic mi nie mówił tylko umówił na transfer i tyle. Chyba trochę jest tak, że jak ma się udać, to się udaje… sama nie wiem

Valie
    Myślę, że taki rok przerwy brzmi super ❤️ a może się uda naturalnie? 😂 wcale nie rzadkie są takie historie 🫣

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mi czytać wasze historie bo ja już jestem załamana, zestresowana, mam same katastroficzne wizje. Zaczynam się zastanawiać czy to na pewno czynnik męski czy może coś źle robimy…

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chmurko ja myślę, że świeży transfer lekarze robią jak dobrze znosi się stymulację, brak ciąży to czynnik męski i endometrium ma dobre parametry. Bo np u mnie nic by nie dało odroczenie transferu.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Czekająca Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alina Malina - na chwilę obecną bardzo.
    Znajomi też tam się leczyli i zakończyło się sukcesem :)

👱🏻‍♀️ 33
    AMH -4,24

💔 8+4 - poronienie

• Alina Malina Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca wrote:
    @Alina Malina - na chwilę obecną bardzo.
    Znajomi też tam się leczyli i zakończyło się sukcesem :)
    Ok dziękuję. Będę ich miała z tyłu głowy. Ja się jeszcze konsultowałam z jednym lekarzem co przyjmuje w invictie w Gdańsku i pracuje w szpitalu… no ale to miałam wiele konsultacji żeby zweryfikować to co proponuje mój lekarz z gamety i się okazuje że wszyscy proponowali to samo.

Nie wiem po co ja to piszę stres mnie zjada jakbym miała maturę pisać za miesiąc albo bronić magisterki albo zdawać na prawo jazdy.

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
  • Alina Malina Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    @Chmurko ja myślę, że świeży transfer lekarze robią jak dobrze znosi się stymulację, brak ciąży to czynnik męski i endometrium ma dobre parametry. Bo np u mnie nic by nie dało odroczenie transferu.
    A przed stymulacja kiedyś miałaś problemy z endometrium? Bo ja właśnie nigdy i no po prostu teraz panicznie jeszcze szukam problemów w sobie

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Sikoreczka - Angelius Katowice.

Chmurko do jakiego androloga w Katowicach jeździliście? tak z ciekawości pytam.

Alina Malina wydaje mi się, że się niepotrzebnie negatywnie nakręcasz. Spróbuj spojrzeć na to wszystko z drugiej strony, że ivf to realna szansa na powodzenie! A nie wyszukuj problemów tam gdzie ich nie ma

👩🏼33🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10) | HSG (RTG)

I IVF
    → 09.23 p.krótki →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    →17.10.24 - I FET 2BC
    β: 7dpt 28,1 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
    →27.01.25 - II FET 2BC, CN
    β: 7dpt <2,3 | 9dpt 0,3 ❌

II IVF
    →06.25. p.długi 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    →12.07.25 III ET 2-dn. 5A+4B
    β: 9dpt 2,7 | 11dpt 1,0 ❌

III IVF
    →12.25 p.PPOS 💉GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β:
    5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    21 dpt - GS 5,4 mm + YS
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    7w2d CRL 0,84 cm wszystko dobrze 🙏
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ