Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letnia wrote:
    Chmurko co do tych naszych nieszczęsnych żył, to pierwszy raz tutaj w szpitalu pielegniarka zalozyla mi wenflon w miejscu pomiedzy dlonia a zgięciem lokciowym 😁 i zawsze u mnie byl problem z tym wenflonem a tutaj pani chyba doswiadczona i takie miejsce wymyslila 😄 wiec chyba zalezy od pielegniarki tez. A dajesz do pobrania raz jedną i raz drugą rękę?

Alina, zgadzam się, nieważne jak tylko ważne żeby był osiągnięty cel ❤️ kiedy masz start stymulacji? Chyba pisalas ale wylecialo mi z glowy

Ja zazwyczaj daje lewą rękę po czym 90% pielęgniarek/ położnych każe pokazać prawą dla porównania i decydują się na prawa ostatecznie.
    Dziś zaczęła od prawej- zero krwi, potem z lewej poszło. Kolejne pobranie z lewej ręki niestety żyła pęknięta, a w probówce brak krwi, więc moja sugestia, że może z dłoni… udało się z prawej. Potem znów chciała z prawej, ale ta prawa mnie bolała, a to jednak prawa… więc zasugerowałam lewą dłoń i tam już porządnie pęknięta żyła…. Ledwo nazbierała tej krwi, a teraz coś nie widzę zarejestrowanych badań na koncie pacjenta lux med, a już po 14… czasem wyniki pojawiają się dopiero wieczorem, ale informacja „w trakcie” najczęściej jest od razu.

A jak sie czujecie? Jesteś nadal w szpitalu?

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    No właśnie nie. U mojego były pojedyncze plemniki w nasieniu i embriolog od razu mówił, że PICSI. Ale nie wiem jak oni decyzję podejmują🙈

A no to widzisz zawsze mi sie wydawało ze tam trzeba mieć więcej żołnierzy do boju 😅

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu a testy sikane robisz? Ja wiem że testy nie pokazują jak bardzo jest sie w ciazy ale jakos tak czlowiek ma wrażenie ze jest sprawczy robiąc je. 😅

Alina jak macie wszystkie badania to stary jest niepotrzebny 😜 choć jak ja zawsze jestem zorganizowaną babką to u lekarza mam pamięć zlotej rybki. Wiec zawsze druga glowa konowała co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:47

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • letnia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja zazwyczaj daje lewą rękę po czym 90% pielęgniarek/ położnych każe pokazać prawą dla porównania i decydują się na prawa ostatecznie.
    Dziś zaczęła od prawej- zero krwi, potem z lewej poszło. Kolejne pobranie z lewej ręki niestety żyła pęknięta, a w probówce brak krwi, więc moja sugestia, że może z dłoni… udało się z prawej. Potem znów chciała z prawej, ale ta prawa mnie bolała, a to jednak prawa… więc zasugerowałam lewą dłoń i tam już porządnie pęknięta żyła…. Ledwo nazbierała tej krwi, a teraz coś nie widzę zarejestrowanych badań na koncie pacjenta lux med, a już po 14… czasem wyniki pojawiają się dopiero wieczorem, ale informacja „w trakcie” najczęściej jest od razu.

A jak sie czujecie? Jesteś nadal w szpitalu?
    O cholercia, no oby jednak udało się i mają material wystarczający do zbadania, bo to jest masakra to kłucie ciagłe.

Tak, nadal jestem w szpitalu. Nic mnie nie boli, ani nie bolało, dzisiaj krwawienia nie było. Mam leżec cały czas, i tyle, nic więcej nie mówią.

Edit: Alina to co mogę z doświadczenia powiedzieć to zapytaj w klinice, w której aptece dostaniesz leki do stymulacji, pewnie tej najbliższej. Bo ja gapa pojechałam sobie na drugi koniec miasta i miałam problem, żeby dostać leki

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:06

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 31l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia
    Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
    Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
    11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
    6dpt - beta 44
    8dpt - beta 144
    11dpt - beta 682
    14dpt - beta 3351
    18dpt - beta 14171, GS 1.76, YS 0.3
    30dpt - CRL 0,97 ❤️
    10w2d - Nifty: niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🥰
    12w6d - I prenatalne ✅

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letnia wrote:
    O cholercia, no oby jednak udało się i mają material wystarczający do zbadania, bo to jest masakra to kłucie ciagłe.

Tak, nadal jestem w szpitalu. Nic mnie nie boli, ani nie bolało, dzisiaj krwawienia nie było. Mam leżec cały czas, i tyle, nic więcej nie mówią.

Edit: Alina to co mogę z doświadczenia powiedzieć to zapytaj w klinice, w której aptece dostaniesz leki do stymulacji, pewnie tej najbliższej. Bo ja gapa pojechałam sobie na drugi koniec miasta i miałam problem, żeby dostać leki

O, to jak nie boli, to może dobry znak?
    My akurat byliśmy na weekend w spa; kiedy mi się zaczęło. Tylko u mnie było tego malutko, 2x na wkładce coś tam i przy wizytach w toalecie. A dosłownie tydzień przed wyjazdem byłam u lekarza i mi mówił, że jak mocne krwawienie to do szpitala, a jak słabe to poczekac na wizytę (wiem wiem; pewnie większość i tak by pojechała, ale ja jestem daleka od nadgorliwości i jeszcze 3 dni chodziłam do pracy w takim stanie czekając na wizytę).
    Ale wracając do meritum, mnie bolały mega plecy i trochę brzuch. Szczególnie pierwszego dnia tych plamien/krwawien. Więc sama z siebie leżałam (była niedziela więc wolne), a potem te 3 dni w pracy siadałam kiedy się dało 🫣

A wiadomo kiedy wyjdziesz ze szpitala? Czy na razie bez planów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:17

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Fler Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o metodę zaplodnienia bo widzę, że u Was to przynajmniej ktoś o tym mówił co i jak i dlaczego a u mnie zupełnie nie 🤷‍♀️ a z racji tego, że został nam ostatni zarodek to wiadomo, że już się trochę nastawiam, że może mi grozić kolejna stymulacja. Mąż już jest na Clo od miesiąca 😅 w każdym razie ja ostatnio w klinice usłyszałam, że zalecają nam PGT następnym razem tak jakby to było remedium na wszystko 🙄 sama już też jak poczytałam to jestem na nie, dlatego chciałabym też cisnąć klinikę żeby chociaż właśnie użyli jakichś lepszych metod wyboru plemników. Zwłaszcza, że boję się już podliczać ile kasy wydaliśmy na to wszystko 🙄 to zawodne PGT za miliony monet jakoś mnie nie przekonuje.
    Co do wizyt to mój kochany mąż jest ze mną prawie zawsze 😀 raz, że właśnie co dwie głowy to nie jedna a dwa, że w tym całym pędzie jak miałabym się np wściekać że nie ma gdzie zaparkować pod kliniką a się spieszę to dobrze że on to ogarnie 😁 kolejna sprawa też jest taka, ze ja tyle czasu poświęcam na czytanie o tym wszystkim plus jeszcze forum ❤️ także niech też wie co się dzieje 😁

AlinaMalina, z tego co widzę to też jesteś w gamecie w Gdyni? 😀 także widać, że co lekarz to inne podejście 😅

Sikoreczko, koniecznie dawaj znać 😘

Yahu, to jednak dziś nie betowalas? 😀

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET- 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET- 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
  • Yahu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Yahu a testy sikane robisz? Ja wiem że testy nie pokazują jak bardzo jest sie w ciazy ale jakos tak czlowiek ma wrażenie ze jest sprawczy robiąc je. 😅

Alina jak macie wszystkie badania to stary jest niepotrzebny 😜 choć jak ja zawsze jestem zorganizowaną babką to u lekarza mam pamięć zlotej rybki. Wiec zawsze druga glowa konowała co i jak.

Robiłam tylko 5-6-7 dpt, a później przestałam jak ta beta zaczęła szaleć, to stwierdziłam, że boję się patrzeć na pozytywny test, kiedy nie wiem co tam w wartościach liczbowych wychodzi 🙈
    Ale jak to mi ostatnio dr powiedziała „zarodek nie umie jeszcze matematyki i nie wiedział jakie ma mieć przyrosty” 🤣 no i że różne historie się zdarzają i że nawet z gorszych bet są zdrowe ciąże.
    Więc zapadła decyzja, że beta jutro 😬

👩🏼33🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10) | HSG (RTG)

I IVF
    → 09.23 p.krótki →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    →17.10.24 - I FET 2BC
    β: 7dpt 28,1 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
    →27.01.25 - II FET 2BC, CN
    β: 7dpt <2,3 | 9dpt 0,3 ❌

II IVF
    →06.25. p.długi 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    →12.07.25 III ET 2-dn. 5A+4B
    β: 9dpt 2,7 | 11dpt 1,0 ❌

III IVF
    →12.25 p.PPOS 💉GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β:
    5dpt 32,4; prog. 16,9 (na spadku), nagłe krwawienie |
    6dpt 45,90; prog. 47,33 (2 h po lekach)
    8dpt 56,2 krwawienie c.d
    9dpt 91,7 krwawienie c.d
    11dpt 219,0
    ?🙏
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler a ile mieliście zarodków z ilu komórek? Bo jeśli 3 z 6 to mi się wydaje, że nie był to najgorszy wynik (nie wiem, gdzieś czytałam jak to procentowo wypada - u nas to było grubo poniżej średniej - 1 na 6 stąd zgłębiałam temat 🫣)
    Ale fakt faktem u nas też nic nie mówił o dodatkowych możliwościach…tylko icsi i że zapładniamy wszystkie komórki, a że było ich 6, to w sumie nic ponad normę 🫣 ja np zgłębiłam temat o tej aktywacji oocytow, która miała Valie i brzmi to spoko, bo ponoć to działa w przypadku plemników ze zdrowym DNA ale brakiem pełnej dojrzałości (tak to przynajmniej zrozumiałam 😂)

Wiem, że po tych dwóch nieudanych próbach ciężko być pozytywnie nastawiona, ale może ten ostatni zarodek czeka na was 🥰

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
‹‹ 146 147 148 149 150
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ