Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letnia wrote:
    Wczoraj znowu mnie wcześnie sen zabrał, spanko w szpitalu akurat jest lepsze niż w domu 😄 Dziewczyny dziś wychodzę, acardu mam nie brać na razie, najpierw heparyna i dopiero jak nie będzie krwawienia można włączyć acard. Wyleciało mi całkiem z głowy zapytanie się o te grupy krwi 😔 jak będę miała jeszcze okazję to zapytam. Zostałam zarzucona pytaniami bo przyszła pani dr z patologii ciąży, powiedziała że musiałam mieć nadciśnienie już przed ciążą i powinnam brać heparynę od początku. Jestem w szpitalu powiatowym, ma II stopień referencyjności i od 22tc w razie czego muszę już jeździć do Łodzi. Ogólnie opinie na temat lekarza do którego chodzę na NFZ mają tutaj średnie, teraz zastanawiam się czy nie zrezygnować z wizyt u niego.

Chmurko a u mnie w diagnostyce jak badany jest mocz to nawet nie ma liczby bakterii, a wynik to np. „Liczne” 😄 leukocyty też ostatnio miałam przekroczone i sok z żurawiny mam pić, ciekawe czy pomogło, w przyszłym tygodniu mam sprawdzić.

Sikoreczko, Minime takie wiadomości są tutaj potrzebne, niech dzidziolki rosną 😍 teraz to już możecie bardziej wrzucić na luz, ja po połówkowych planuję rozpoczą zakupowy szał 😍

Adirella to super że wyniki w normie i rozpoczniej stymulację tak jak planowałaś, będę mocno trzymać kciuki 🤞

Super, że już wychodzicie do domku 🥰 chyba też bym się na Twoim miejscu zastanowiła nad wizytami u tego lekarza na NFZ. Zwłaszcza, że połączenie acardu i heparyny trzeba zrobić z głową, bo często dziewczyny narzekają właśnie na krwawienia na tym zestawie.

Sikoreczko super, że wszystko z maluchem dobrze, to już duży chłopak 🥰

Chmurko a wypiłaś całą tą glukozę? Bo coś słabo Ci urosło 😀 najważniejsze, żeby było ok, daj znać co lekarz powie.

Ja robię w alabie badania i wydaje mi się, że jak coś wychodzi w tych podstawowych parametrach moczu to wtedy robią rozszerzone, bo ja też mam różne wyniki, czasem szersze. Jeszcze mi babki probówkę zawsze oznaczają, że “ciąża”.

Adirella super wieści, trzymamy kciuki za rozpoczęcie stymulacji w takim razie 🤞🏼🤞🏼

Śniło mi się dzisiaj, że rodzę 🙈🙈 były dwa bobasy, ale poród zaskakująco lekki, łożysko to już samo wyskoczyło 😅😅

Chmurka21, letnia lubią tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    rośnij fasolko 🤞

preg.png
  • letnia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Super, że już wychodzicie do domku 🥰 chyba też bym się na Twoim miejscu zastanowiła nad wizytami u tego lekarza na NFZ. Zwłaszcza, że połączenie acardu i heparyny trzeba zrobić z głową, bo często dziewczyny narzekają właśnie na krwawienia na tym zestawie.

Sikoreczko super, że wszystko z maluchem dobrze, to już duży chłopak 🥰

Chmurko a wypiłaś całą tą glukozę? Bo coś słabo Ci urosło 😀 najważniejsze, żeby było ok, daj znać co lekarz powie.

Ja robię w alabie badania i wydaje mi się, że jak coś wychodzi w tych podstawowych parametrach moczu to wtedy robią rozszerzone, bo ja też mam różne wyniki, czasem szersze. Jeszcze mi babki probówkę zawsze oznaczają, że “ciąża”.

Adirella super wieści, trzymamy kciuki za rozpoczęcie stymulacji w takim razie 🤞🏼🤞🏼

Śniło mi się dzisiaj, że rodzę 🙈🙈 były dwa bobasy, ale poród zaskakująco lekki, łożysko to już samo wyskoczyło 😅😅
    Właśnie obawiam się przyjmowania tych leków, ale jak mus to mus. Zobaczę też co powie moja dr, do której chodzę prywatnie.

Oby Twój sen był proroczy i poród był lekki 😄 bardzo śmieszą mnie rolki o porodach np. jak babeczka kicha, a dziecko samo wyskakuje 😄 marzenie 😍

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 31l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia
    Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
    Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
    11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
    6dpt - beta 44
    8dpt - beta 144
    11dpt - beta 682
    14dpt - beta 3351
    18dpt - beta 14171, GS 1.76, YS 0.3
    30dpt - CRL 0,97 ❤️
    10w2d - Nifty: niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🥰
    12w6d - I prenatalne ✅

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letnia wrote:
    Właśnie obawiam się przyjmowania tych leków, ale jak mus to mus. Zobaczę też co powie moja dr, do której chodzę prywatnie.

Oby Twój sen był proroczy i poród był lekki 😄 bardzo śmieszą mnie rolki o porodach np. jak babeczka kicha, a dziecko samo wyskakuje 😄 marzenie 😍

Jakie śmieszy taki jest mój plan porodu hahaha 😂

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Alina Malina Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko tydzień do mojej stymulacji… co oznacza że zostało tydzień mniej czasu do hodowli… matko jak mi się ten czas ciągnie 🙁😕

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
    IUI: 👎🏻 nie wyszło

Dzieci: 0️⃣
    Ciążę na koncie: 0️⃣

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺

Wysłany: Dzisiaj, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zamiast się skupić na pracy to siedzę z chatem gpt gadam, delulu na maksa, dyskutuje do kiedy muszę zajść w ciążę z sukcesem żeby urodzić w tym roku. Podobno:

Orientacyjna data porodu

Przykładowo:
    • transfer 15 marca
    ➡️ termin porodu ≈ 1–3 grudnia
    • transfer 25 marca
    ➡️ termin porodu ≈ 11–13 grudnia

Czyli:
    👉 marcowy transfer = poród w grudniu, spokojnie przed końcem roku.

Boże to jest moje największe marzenie żeby mieć transfer w marcu i żeby on się udał… ale się nie mogę nakręcać :P chociaż już za późno chat gpt mnie nakręcił :P

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 męskiego leczenia nie wdrożono, wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Jakie śmieszy taki jest mój plan porodu hahaha 😂
    Mój plan porodu to cesarka 🫣. Tylko jeszcze żebym w ciąży była 🥳🤡

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - punkcja 💉🥚🪺
‹‹ 148 149 150 151 152
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ