Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yahu, wspaniale 😍 to mamy tu kolejnego chłopaka 😎
Mariposa, życzę owocnej punkcji 🥰 mam nadzieję, że też będziesz ja wspominać jak zwykłe, nagłe spanko 😀
Adirella, jak ja dobrze już znam ten stan zawieszenia 🥲 robisz co możesz a nic się nie dzieje 🙄
Yahu lubi tę wiadomość
Starania od 11.2023
👩🏼 niedrożny jajowód
Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
Koncentracja 4 mln
Maj 2025 IUI
09.2025 kwalifikacja do ivf
❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
FET 5BA 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
FET 5BA 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️
biopsja kontrolna- pogorszenie- cd 138 5-10/10, cd56 10%
KIR Bx (2DS2)
HLA-C 🧔🏻♂️ C1C2
ANA- dodatni, ANA 3 ✅
Profil cytokin ✅
Fenotyp komórek NK ✅
Białko C i S ✅
Trombofilia ✅
Homocysteina 7
B12 975
cross-match- 15% -
Yahu ale super gratulacje 🤩🥹👏
Alinka trzymam kciuki cały czas ✊✊✊
Mariposa to super, widać że ładnie rosną i są równe. Ja miałam w obu stymulacjach mnóstwo ale duży rozstrzał i w tej drogiej stymulacji też na podglądzie było ileś i pobrali 24 aż, a z tego tylko 9 było dojrzałych. I te stymulacje średnio przechodziłam, ale byłam na urlopie. Ale też jak przy pierwszej nie ćwiczyłam tylko chodziłam na spacery i sobie obiecałam, że nie będę leżeć tylko spacerki to później w ogóle się nie ruszałam 🙈 na początku trochę nad morzem spacerowaliśmy ale to były pierwsze zastrzyki. Każda z nas przechodzi inaczej, ja miałam podobne leki a zupełnie inaczej przeszłam drugą - gorzej. Super, że bierzesz L4, nie ma co ryzykować. Zrozumie to tylko ten co przechodził czyli my 😍
Ja miałam w tamtym roku tylko dzień na punkcje, ale teraz planuje inaczej - tamten czas pokazał mi, że nie warto, nikt nie zrozumie, nikt nie podziękuję a zarzucili mnie robotą. Mam pracę przy biurku, ale psychicznie jest dużo nerwów, średnia atmosfera. Także trzeba bez skrupułów patrzeć tylko na siebie.
Ja miałam apetyt spory niestety ale się pilnowałam, bo mniej się ruszałam. Pamiętaj aby dzień przed punkcją jeść wcześniej kolację, bo byłam z babką na sali, która jadła o 24-1 jakieś grzyby, i anestezjolog miał wątpliwości co do zabiegu 😅
Sikoreczkaaa, Yahu lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
Kariotyp ✅
On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF start 2026 ? Wizyta 04.2026 -
Maggie kiedy wizytujesz?

Fler jaki czas oczekiwania na wyniki biopsji?Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
@Yahu gratuluję synka ☺️🩵 @Mariposa trzymam kciuki za punkcję 🍀@Alina Malina nie stresuj się tak, ciesz sie ze Maleństwo rośnie ☺️najważniejsze są przyrosty, które widzisz ze są, i serce bije jak dzwon ☺️ a czasami Kropek potrzebuje czasu i nadgoni. Na kiedy masz prenatalne ? Ja mam 19 maja. I byłam przekonana do testu nipt ale zapytałam lekarza który poleca a on na to żebym nie robiła do prenatalnych. I w sumie się nie zapytałam głupia dlaczego 🫣ufam mu, to naprawdę dobry lekarz ale sama nie wiem dlaczego odradzał. Może chodziło mu o to, że jak pappa wyjdzie źle to i tak trzeba będzie amniopunkcję robić i wtedy szkoda pieniędzy na Nipt 🤔 a jeśli Pappa wyjdzie dobrze albo średnio dobrze to wtedy ten nipt. Sama nie wiem co robić bo szczerze ciężko mi wytrzymać jeszcze miesiąc bez żadnej wiedzy.
Yahu lubi tę wiadomość
👩🏻💼AMH-0.7
🤵🏻azoospermia
starania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️

-
Wyobraźnia87 wrote:@Yahu gratuluję synka ☺️🩵 @Mariposa trzymam kciuki za punkcję 🍀@Alina Malina nie stresuj się tak, ciesz sie ze Maleństwo rośnie ☺️najważniejsze są przyrosty, które widzisz ze są, i serce bije jak dzwon ☺️ a czasami Kropek potrzebuje czasu i nadgoni. Na kiedy masz prenatalne ? Ja mam 19 maja. I byłam przekonana do testu nipt ale zapytałam lekarza który poleca a on na to żebym nie robiła do prenatalnych. I w sumie się nie zapytałam głupia dlaczego 🫣ufam mu, to naprawdę dobry lekarz ale sama nie wiem dlaczego odradzał. Może chodziło mu o to, że jak pappa wyjdzie źle to i tak trzeba będzie amniopunkcję robić i wtedy szkoda pieniędzy na Nipt 🤔 a jeśli Pappa wyjdzie dobrze albo średnio dobrze to wtedy ten nipt. Sama nie wiem co robić bo szczerze ciężko mi wytrzymać jeszcze miesiąc bez żadnej wiedzy.
Taak lekarze nie polecają przed prenatalnymi ze wzgledu na wydatki bo jak w prenatalnych wyjdzie ok to jest potwierdzenie że jest ok. Ja robiłam ale jestem w gorącej wodzie kąpana 😁Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
Wyobraźnia87 wrote:@Yahu gratuluję synka ☺️🩵 @Mariposa trzymam kciuki za punkcję 🍀@Alina Malina nie stresuj się tak, ciesz sie ze Maleństwo rośnie ☺️najważniejsze są przyrosty, które widzisz ze są, i serce bije jak dzwon ☺️ a czasami Kropek potrzebuje czasu i nadgoni. Na kiedy masz prenatalne ? Ja mam 19 maja. I byłam przekonana do testu nipt ale zapytałam lekarza który poleca a on na to żebym nie robiła do prenatalnych. I w sumie się nie zapytałam głupia dlaczego 🫣ufam mu, to naprawdę dobry lekarz ale sama nie wiem dlaczego odradzał. Może chodziło mu o to, że jak pappa wyjdzie źle to i tak trzeba będzie amniopunkcję robić i wtedy szkoda pieniędzy na Nipt 🤔 a jeśli Pappa wyjdzie dobrze albo średnio dobrze to wtedy ten nipt. Sama nie wiem co robić bo szczerze ciężko mi wytrzymać jeszcze miesiąc bez żadnej wiedzy.
W temacie nipty to napiszę Ci co u mnie. Zdecydowałam się ma Felia test. Deklarują, że można robić od 10tc. Ja miałam pobranie 11+3, po 5 dniach telefon, że frakcja płodu zbyt niska i że zapraszają na ponowne pobranie w 13+3. Zrobiłam drugiw pobranie dokładnie w tym dniu. Po czasie znowu telefon, że nie udało się uzyskać wyniku, wynik niejednoznaczny. Pani przez telefon tłumaczyła mi, że to nie wskazuje na to, że coś nie tak z dzieckiem, tylko czasem się tak zdarza i że zapraszają na trzecie pobranie, ale nie ma gwarancji, że uda się uzyskać wynik. Albo zwrot kasy. Zdecydowałam się na zwrot pieniędzy.
Wczoraj na wizycie u dr prowadzącej poruszyłam ten temat i powiedziała mi, że zdarzają się takie przypadki jak mój, bardzo rzadko, ale jednak, że z krwi matki nie udaje się wyodrębnić DNA płodu. Są czynniki, takie jak otyłość albo choroby przewlekłe, które na to wpływają (ja nie spełniam żadnego z tych), albo po prostu indywidualne cechy danego organizmu. Wspomniała, że ostatnio też miała pacjentkę, u której udało się uzyskać wynik dopiero w 18tc za 4 pobraniem. Ale tam po prenatalnych wyszło wysokie ryzyko trisomii i dlatego tyle razy powtarzała, a już była zdecydowana na amniopunkcję.
No i zapytałam wprost co myśli o moim przypadku, czy zaleca powtarzać do skutku. To powiedziała, że na podstawie moim wyników, ryzyk i USG nie widzi wskazań i odpuściłaby to badanie. A te 2 tysiące przydadzą nam się na coś innego. No i zaufałam po prostu lekarzowi
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS 💉GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 prenatalne niskie ryzyka ♥️

-
@Yahu kurczę to mieliście jeszcze więcej strachu przez to pewnie 🫣 ja bym nie robiła i poczekała tylko boję się trochę, że ta pappa wyjdzie u mnie z dużym ryzykiem nawet przez samo to że kończę w tym roku 39 lat. I że będę się stresowała a tak sprawdzę szybciej i podejdę na spokojnie. Z drugiej strony prawda jest, że jak wyjdzie bardzo źle to i tak nipt nie pomoże i zaleca amniopunkcję 🫣 czemu nie można normalnie cieszyć się ciążą i nie mieć takich problemów 😉👩🏻💼AMH-0.7
🤵🏻azoospermia
starania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️

-
Wyobraźnia87 wrote:@Yahu kurczę to mieliście jeszcze więcej strachu przez to pewnie 🫣 ja bym nie robiła i poczekała tylko boję się trochę, że ta pappa wyjdzie u mnie z dużym ryzykiem nawet przez samo to że kończę w tym roku 39 lat. I że będę się stresowała a tak sprawdzę szybciej i podejdę na spokojnie. Z drugiej strony prawda jest, że jak wyjdzie bardzo źle to i tak nipt nie pomoże i zaleca amniopunkcję 🫣 czemu nie można normalnie cieszyć się ciążą i nie mieć takich problemów 😉
Człowiek ma za dużą wiedze i dlatego. Duża cześć moich koleżanek nie wie co to nipt/nift. 🤐Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
28.01 600g cudu 🧸
🍀🍀🍀🍀

-
Sikoreczkaaa wrote:Maggie kiedy wizytujesz?

Fler jaki czas oczekiwania na wyniki biopsji?
Ja dopiero pod koniec maja…27-28 jakoś narazie jestem zapisana na 27.05
Tuptam już, chciałabym już mieć stymulację i szybko przejść to wszystko. I tysiące myśli, czy zmieniliśmy na właściwą klinikę itp itd. I czy nie czeka nas i tak jakieś dawstwo 😭Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
Kariotyp ✅
On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa