Ja też nigdy tego nie zrozumiem, patola to jedno, ale wokół nas też jest wiele osób, które naprawdę są nieświadome jakie miały szczęście…byłam też świadkiem wielu sytuacji, kiedy koleżanka zaszła, ale to była wpadka, mąż nawet w niej nie… wiecie same, i ona nie chciała teraz bo się urodzi na jesień tylko chciała na wiosnę aby miał urodziny w ciepłych miesiącach aby zrobić grilla 😡 traktują jak sklep, chce teraz to będę miała a co. Jedna zaszła, no bo ślub mieszkanie i wypadałoby dziecko, a jak się urodziło to powiedziała że chyba go nie kocha trochę się pospieszyli nie był to najlepszy moment 😭 A my, od początku jak się poznaliśmy tak bardzo tego chcieliśmy, nie miałam pojęcia jakie trudności będziemy mieli 🥹 Ale to tak wzmacnia, i co kolejne przykre doświadczenie w tym pokazuje mi jak bardzo go kocham i jak mam wspaniałego człowieka obok, dziecko będziemy mieli w jakiś sposób ale ważne z kim 🥹
Alinko, w dwóch poprzednich z 9 w obu przypadkach 4 ulegały zaplodnieniu i żadna nie dotrwała 5 dnia, a jednak w pierwszej procedurze jedna trzymali do 6 ale też sie nie udało
Niby jest o te 2 więcej. Może jeden jakiś walczący przetrwa. Nie proszę o więcej
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
Kariotyp ✅
On: 88’
oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych ⏳
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
Kariotyp ✅
On: 88’
oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych ⏳