X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Hej. Dołączę się do wątku. My pół roku temu azospermia, 3 miesiące clostilbegtyl, ale bez większych efektów bo były całe dwa plemniki zliczone w kropli i brak pozostałych parametrów, bo za mała ilość. Potem dostaliśmy 3 miesiące ovitrel jeden zastrzyk na tydzień i jest poprawa bo mamy 0.4 mln/ml! Zwiększamy ilość ovi do pół zastrzyku co dwa dni, zakupiłam mężowy pojedyncze suplementy na wzór profertilu tylko w nieco większych dawkach i dorzucimy do tego chyba omegę, kolejna kontrola za dwa miesiące. Poza małą ilością mieliśmy w sumie wszystkie % prawidłowe. Ruchu szybki 38%, wolny 8%, wolny plus szybki 46, wiec chyba jest super tylko ilość mała.

Widzę, że dużo polecacie olej z czarnuszki a jakiej firmy? Czy to jest bardzo okropne do picia? 😏 Myślę może o takim w tabletkach?

O kurczę, to super!
    U nas połączenie clo i ovitrelle, ale na razie badania hormonów nie są optymistyczne, wiec nie wiem :/ wam lekarz kazał badać hormony podczas brania tych leków?

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    O kurczę, to super!
    U nas połączenie clo i ovitrelle, ale na razie badania hormonów nie są optymistyczne, wiec nie wiem :/ wam lekarz kazał badać hormony podczas brania tych leków?

Chmurko jak u Was hormony wyglądały?

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Chmurko jak u Was hormony wyglądały?

Na początku Testosteron jakoś 360, lh 1,5, fsh 3,6
    Po miesiącu kuracji testosteron 1200, lh 0,22 fsh 0,59, wiec testosteron powyżej normy, w lh i fsh ponizej

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Na początku Testosteron jakoś 360, lh 1,5, fsh 3,6
    Po miesiącu kuracji testosteron 1200, lh 0,22 fsh 0,59, wiec testosteron powyżej normy, w lh i fsh ponizej

U nas też te LH niskie mocno i testosteron w niskich normach.. za tydzień w środę idziemy do Androloga zobaczymy co powie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 08:52

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś powtórzone wyniki męskich hormonów. LH nisko, prolaktyna wysoko.. za tydzień wizyta to może coś więcej będziemy wiedzieć..

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dziś powtórzone wyniki męskich hormonów. LH nisko, prolaktyna wysoko.. za tydzień wizyta to może coś więcej będziemy wiedzieć..

U nas prolaktyna akurat spoko. Jutro mąż ma wizytę, dam znac co i jak 🫣

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    U nas prolaktyna akurat spoko. Jutro mąż ma wizytę, dam znac co i jak 🫣

Trzymam kciuki za pomyślna wizytę :)

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleję tu z innego wątku o wizycie męża

Maz miał wizytę o 10, ale miałam pełne ręce roboty, wiec dopiero się odzywam.

Niby lekarz zdziwiony, ze taki duży testosteron, powiedział „niby małe te jąderka, ale odpowiedz na stymulację bardzo duża” 🤪. Powiedział; ze lh i fsh poleciało na ryj, ze względu na zbyt duży przyrost testosteronu i teraz musimy go zbić i odbudować fsh. Wiec odstawiliśmy ovitrelle- to spoko, bo w sumie drogie dziadostwo, jak na 4x w miesiącu.
    A clo i anastrozol czy jakoś tak mieliśmy co drugi dzień, a teraz po pół tabletki.

Maz hepi po wizycie, ja sama nie wiem, ale chyba może być 🤪

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Wkleję tu z innego wątku o wizycie męża

Maz miał wizytę o 10, ale miałam pełne ręce roboty, wiec dopiero się odzywam.

Niby lekarz zdziwiony, ze taki duży testosteron, powiedział „niby małe te jąderka, ale odpowiedz na stymulację bardzo duża” 🤪. Powiedział; ze lh i fsh poleciało na ryj, ze względu na zbyt duży przyrost testosteronu i teraz musimy go zbić i odbudować fsh. Wiec odstawiliśmy ovitrelle- to spoko, bo w sumie drogie dziadostwo, jak na 4x w miesiącu.
    A clo i anastrozol czy jakoś tak mieliśmy co drugi dzień, a teraz po pół tabletki.

Maz hepi po wizycie, ja sama nie wiem, ale chyba może być 🤪

To dobrze że odczucia dobre! :) A kiedy chcecie robić ponowne badanie nasienia? :)

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    To dobrze że odczucia dobre! :) A kiedy chcecie robić ponowne badanie nasienia? :)

My mamy plan ustalony przez lekarza. Najpierw mieliśmy 2 badania nasienia w odstępie miesiąca. Oraz badanie hormonów, robiliśmy tez posiew nasienia. Z tymi wynikami udaliśmy się do androloga. Tam zalecenia: dieta, ruch godzinę dziennie, suple i stymulacja hormonalna. Za miesiąc kontrola hormonów i wizyta kontrolna, po 2 miesiącach znów kontrola hormonów, po 3 miesiącach hormony +nasienie.

Sikoreczkaaa, elektro96 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 8 maja, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiego miasta macie androloga ? My chyba będziemy musieli szukać kogoś innego

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Dobrze że lekarz ma na Was ,,plan" :)

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    A z jakiego miasta macie androloga ? My chyba będziemy musieli szukać kogoś innego

Z Warszawy. Ale na razie nie mogę polecić, bo nie wiem jakie będą wyniki leczenia 🫣

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Z Warszawy. Ale na razie nie mogę polecić, bo nie wiem jakie będą wyniki leczenia 🫣
    Ooo my też z Warszawy :) rozumiem, to czekam z Wami na wyniki :) oby były jak najlepsze

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy zrobić drugie badanie przed wizytą u androloga. Ale musiało wyjść kiepsko bo nie zrobili morfologii.. dziś odbiór wyników prawdopodobnie.

Człowiek liczył w sumie nie wiadomo na co że bez leczenia będzie jakiś cud chyba.. nic w środę mamy androloga. Zobaczymy..

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    My wczoraj byliśmy zrobić drugie badanie przed wizytą u androloga. Ale musiało wyjść kiepsko bo nie zrobili morfologii.. dziś odbiór wyników prawdopodobnie.

Człowiek liczył w sumie nie wiadomo na co że bez leczenia będzie jakiś cud chyba.. nic w środę mamy androloga. Zobaczymy..
    Daj znać jak będziecie już mieć wyniki. A czy to będzie pierwsza wizyta u androloga? Wybacz, ale nie pamiętam.

28 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 maja, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Daj znać jak będziecie już mieć wyniki. A czy to będzie pierwsza wizyta u androloga? Wybacz, ale nie pamiętam.

Tak pierwsza. Dopiero niecałe 3 tyg. temu wyszło u męża że jest coś nie tak. Teraz powtarzaliśmy wyniki żeby się upewnić. Ale jak już na wstępie powiedzieli że morfologii nie zrobią to już wiemy że kiepsko będzie znów..

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:

Kochana, my mieliśmy podobnie. W sensie morfologia wyszła w dwóch badaniach, ale tez zrobiliśmy drugie badania po miesiącu i liczyłam, ze się poprawi chociaż lekko (bo wjechał sok pomidorowy, sport, suple). Ale niestety było gorzej, wiec wiem co czujesz. Lekarz stwierdził, mimo ze koncentracja z 1 badania była 7mln a z drugiego 3,5mln, to ze wyniki są porównywalne. Bo w całości było 16mln oraz 11 mln.
    Morfologia niby wyszła, ale dwa razy 0 procent. Wiech ech…
    A gdzie badaliscie? My dwa razy w bocianie, a teraz chcemy w invimed, ale to za 2 miesiące jakieś

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Kochana, my mieliśmy podobnie. W sensie morfologia wyszła w dwóch badaniach, ale tez zrobiliśmy drugie badania po miesiącu i liczyłam, ze się poprawi chociaż lekko (bo wjechał sok pomidorowy, sport, suple). Ale niestety było gorzej, wiec wiem co czujesz. Lekarz stwierdził, mimo ze koncentracja z 1 badania była 7mln a z drugiego 3,5mln, to ze wyniki są porównywalne. Bo w całości było 16mln oraz 11 mln.
    Morfologia niby wyszła, ale dwa razy 0 procent. Wiech ech…
    A gdzie badaliscie? My dwa razy w bocianie, a teraz chcemy w invimed, ale to za 2 miesiące jakieś

My w Angeliusie. U nas w 1ml było tylko 0,2 mln.. Wiec to naprawdę jest mało mało.. nie wiem czy nawet in vitro z tego wyjdzie :(

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    My w Angeliusie. U nas w 1ml było tylko 0,2 mln.. Wiec to naprawdę jest mało mało.. nie wiem czy nawet in vitro z tego wyjdzie :(

Słuchaj, 0.2 mln to całkiem dużo jeśli chodzi o in vitro. Znam przypadki, ze kilka plemników znaleziono i wyszło. Wiec głowa do góry ✊

Sikoreczkaaa, elektro96 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Walczymy dalej!
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ