Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jadzia19 wrote:Hej. Dołączę się do wątku. My pół roku temu azospermia, 3 miesiące clostilbegtyl, ale bez większych efektów bo były całe dwa plemniki zliczone w kropli i brak pozostałych parametrów, bo za mała ilość. Potem dostaliśmy 3 miesiące ovitrel jeden zastrzyk na tydzień i jest poprawa bo mamy 0.4 mln/ml! Zwiększamy ilość ovi do pół zastrzyku co dwa dni, zakupiłam mężowy pojedyncze suplementy na wzór profertilu tylko w nieco większych dawkach i dorzucimy do tego chyba omegę, kolejna kontrola za dwa miesiące. Poza małą ilością mieliśmy w sumie wszystkie % prawidłowe. Ruchu szybki 38%, wolny 8%, wolny plus szybki 46, wiec chyba jest super tylko ilość mała.
Widzę, że dużo polecacie olej z czarnuszki a jakiej firmy? Czy to jest bardzo okropne do picia? 😏 Myślę może o takim w tabletkach?
O kurczę, to super!
U nas połączenie clo i ovitrelle, ale na razie badania hormonów nie są optymistyczne, wiec nie wiem wam lekarz kazał badać hormony podczas brania tych leków?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Sikoreczkaaa wrote:Chmurko jak u Was hormony wyglądały?
Na początku Testosteron jakoś 360, lh 1,5, fsh 3,6
Po miesiącu kuracji testosteron 1200, lh 0,22 fsh 0,59, wiec testosteron powyżej normy, w lh i fsh ponizej👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Na początku Testosteron jakoś 360, lh 1,5, fsh 3,6
Po miesiącu kuracji testosteron 1200, lh 0,22 fsh 0,59, wiec testosteron powyżej normy, w lh i fsh ponizej
U nas też te LH niskie mocno i testosteron w niskich normach.. za tydzień w środę idziemy do Androloga zobaczymy co powie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 08:52
-
Sikoreczkaaa wrote:Dziś powtórzone wyniki męskich hormonów. LH nisko, prolaktyna wysoko.. za tydzień wizyta to może coś więcej będziemy wiedzieć..
U nas prolaktyna akurat spoko. Jutro mąż ma wizytę, dam znac co i jak 🫣👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Wkleję tu z innego wątku o wizycie męża
Maz miał wizytę o 10, ale miałam pełne ręce roboty, wiec dopiero się odzywam.
Niby lekarz zdziwiony, ze taki duży testosteron, powiedział „niby małe te jąderka, ale odpowiedz na stymulację bardzo duża” 🤪. Powiedział; ze lh i fsh poleciało na ryj, ze względu na zbyt duży przyrost testosteronu i teraz musimy go zbić i odbudować fsh. Wiec odstawiliśmy ovitrelle- to spoko, bo w sumie drogie dziadostwo, jak na 4x w miesiącu.
A clo i anastrozol czy jakoś tak mieliśmy co drugi dzień, a teraz po pół tabletki.
Maz hepi po wizycie, ja sama nie wiem, ale chyba może być 🤪👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Wkleję tu z innego wątku o wizycie męża
Maz miał wizytę o 10, ale miałam pełne ręce roboty, wiec dopiero się odzywam.
Niby lekarz zdziwiony, ze taki duży testosteron, powiedział „niby małe te jąderka, ale odpowiedz na stymulację bardzo duża” 🤪. Powiedział; ze lh i fsh poleciało na ryj, ze względu na zbyt duży przyrost testosteronu i teraz musimy go zbić i odbudować fsh. Wiec odstawiliśmy ovitrelle- to spoko, bo w sumie drogie dziadostwo, jak na 4x w miesiącu.
A clo i anastrozol czy jakoś tak mieliśmy co drugi dzień, a teraz po pół tabletki.
Maz hepi po wizycie, ja sama nie wiem, ale chyba może być 🤪
To dobrze że odczucia dobre! A kiedy chcecie robić ponowne badanie nasienia? -
Sikoreczkaaa wrote:To dobrze że odczucia dobre! A kiedy chcecie robić ponowne badanie nasienia?
My mamy plan ustalony przez lekarza. Najpierw mieliśmy 2 badania nasienia w odstępie miesiąca. Oraz badanie hormonów, robiliśmy tez posiew nasienia. Z tymi wynikami udaliśmy się do androloga. Tam zalecenia: dieta, ruch godzinę dziennie, suple i stymulacja hormonalna. Za miesiąc kontrola hormonów i wizyta kontrolna, po 2 miesiącach znów kontrola hormonów, po 3 miesiącach hormony +nasienie.Sikoreczkaaa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Igaiga wrote:A z jakiego miasta macie androloga ? My chyba będziemy musieli szukać kogoś innego
Z Warszawy. Ale na razie nie mogę polecić, bo nie wiem jakie będą wyniki leczenia 🫣👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
My wczoraj byliśmy zrobić drugie badanie przed wizytą u androloga. Ale musiało wyjść kiepsko bo nie zrobili morfologii.. dziś odbiór wyników prawdopodobnie.
Człowiek liczył w sumie nie wiadomo na co że bez leczenia będzie jakiś cud chyba.. nic w środę mamy androloga. Zobaczymy..Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:My wczoraj byliśmy zrobić drugie badanie przed wizytą u androloga. Ale musiało wyjść kiepsko bo nie zrobili morfologii.. dziś odbiór wyników prawdopodobnie.
Człowiek liczył w sumie nie wiadomo na co że bez leczenia będzie jakiś cud chyba.. nic w środę mamy androloga. Zobaczymy..28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Tak pierwsza. Dopiero niecałe 3 tyg. temu wyszło u męża że jest coś nie tak. Teraz powtarzaliśmy wyniki żeby się upewnić. Ale jak już na wstępie powiedzieli że morfologii nie zrobią to już wiemy że kiepsko będzie znów.. -
Sikoreczkaaa wrote:My wczoraj byliśmy zrobić drugie badanie przed wizytą u androloga. Ale musiało wyjść kiepsko bo nie zrobili morfologii.. dziś odbiór wyników prawdopodobnie.
Człowiek liczył w sumie nie wiadomo na co że bez leczenia będzie jakiś cud chyba.. nic w środę mamy androloga. Zobaczymy..
Kochana, my mieliśmy podobnie. W sensie morfologia wyszła w dwóch badaniach, ale tez zrobiliśmy drugie badania po miesiącu i liczyłam, ze się poprawi chociaż lekko (bo wjechał sok pomidorowy, sport, suple). Ale niestety było gorzej, wiec wiem co czujesz. Lekarz stwierdził, mimo ze koncentracja z 1 badania była 7mln a z drugiego 3,5mln, to ze wyniki są porównywalne. Bo w całości było 16mln oraz 11 mln.
Morfologia niby wyszła, ale dwa razy 0 procent. Wiech ech…
A gdzie badaliscie? My dwa razy w bocianie, a teraz chcemy w invimed, ale to za 2 miesiące jakieś👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Kochana, my mieliśmy podobnie. W sensie morfologia wyszła w dwóch badaniach, ale tez zrobiliśmy drugie badania po miesiącu i liczyłam, ze się poprawi chociaż lekko (bo wjechał sok pomidorowy, sport, suple). Ale niestety było gorzej, wiec wiem co czujesz. Lekarz stwierdził, mimo ze koncentracja z 1 badania była 7mln a z drugiego 3,5mln, to ze wyniki są porównywalne. Bo w całości było 16mln oraz 11 mln.
Morfologia niby wyszła, ale dwa razy 0 procent. Wiech ech…
A gdzie badaliscie? My dwa razy w bocianie, a teraz chcemy w invimed, ale to za 2 miesiące jakieś
My w Angeliusie. U nas w 1ml było tylko 0,2 mln.. Wiec to naprawdę jest mało mało.. nie wiem czy nawet in vitro z tego wyjdzie -
Sikoreczkaaa wrote:My w Angeliusie. U nas w 1ml było tylko 0,2 mln.. Wiec to naprawdę jest mało mało.. nie wiem czy nawet in vitro z tego wyjdzie
Słuchaj, 0.2 mln to całkiem dużo jeśli chodzi o in vitro. Znam przypadki, ze kilka plemników znaleziono i wyszło. Wiec głowa do góry ✊Sikoreczkaaa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej!