Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Lilith_11 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    To faktycznie masakra jak o 19 miałaś zabieg 😲😲😲
    Właśnie bardzo dobrze, że zrobiłaś histero przed IVF, trzymam kciuki aby było wszystko dobrze i jak najszybciej abyście zaczęli ✊

Dziewczyny poproszę kciuki w okolicy 9.40 🥹🥹🥹
    Właśnie jem kanapki z ogórkiem, bo tylko to wchodzi i szykuje się do Wrocka

Dobrze, ale martwi mnie teraz jak to się potoczy bo w kolejnym cyklu był plan na inseminacje albo naturalne starania a teraz nie wiem jak to się potoczy 😪 ale mam nadzieję że nic nie wyjdzie.

Trzymam kciuki ! Dawaj znać po wizycie❤️

Starania od 02.2026

🧔‍♂️ 38
    teratozoooligospermia ( aktualnie 16 mil w całości, ruch ab 50%, morfologia 2%)
    przepuklina w dzieciństwie-jedno jądro

fsh 25 mIU/ml
    lh 8,5 mlU/ml
    testosteron 7,5 ng/ml
    shbg 55 nmol/l

👩
    względnie w porządku
    lh 8,5 mlU/ml
    fsh 7 mlU/ml
    insulina 4
    tsh 2
    AMH 3,2
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith_11 wrote:
    Dobrze, ale martwi mnie teraz jak to się potoczy bo w kolejnym cyklu był plan na inseminacje albo naturalne starania a teraz nie wiem jak to się potoczy 😪 ale mam nadzieję że nic nie wyjdzie.

Trzymam kciuki ! Dawaj znać po wizycie❤️
    Trzymam kciuki żeby było dobrze inseminacja jest dużo mniej restrykcyjna niż transfer więc duże szanse że lekarz da zielone światło bo to chyba wszystko zależy od wielkości lokalizacji zrostu z tego co rozumiem i wyników biopsji. Dobrze by było jakby się udało zrobić inseminacje

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie - mocne kciuki 🤞🍀 dawaj nam znać ❤️

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - it's a girl 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

preg.png
  • Arisia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż już po badaniu, ponoć jutro będą wyniki. Jestem zdziwiona, bo wcześniej długo czekaliśmy na dfi. Mam w sobie taki niepokój 😭 ale nic nie poradzimy. W następny czwartek z kompletem naszych badań idziemy na 2 wizytę w medart ☺️

Maggie dawaj nam znać po wizycie 🤞

Lilith ja w takich sytuacjach, jak coś wychodzi źle myślę sobie, że może lepiej wiedzieć, leczyć, niż żebyś w trakcie ivf dopiero się dowiedziała, że jeszcze coś u Ciebie jest nie tak. Wiem, że taka sytuacja potrafi załamać, ale może tłumacz sobie to tak jak ja.

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌
    08.2026 zmiana kliniki na medart
  • Lilith_11 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Mój mąż już po badaniu, ponoć jutro będą wyniki. Jestem zdziwiona, bo wcześniej długo czekaliśmy na dfi. Mam w sobie taki niepokój 😭 ale nic nie poradzimy. W następny czwartek z kompletem naszych badań idziemy na 2 wizytę w medart ☺️

Maggie dawaj nam znać po wizycie 🤞

Lilith ja w takich sytuacjach, jak coś wychodzi źle myślę sobie, że może lepiej wiedzieć, leczyć, niż żebyś w trakcie ivf dopiero się dowiedziała, że jeszcze coś u Ciebie jest nie tak. Wiem, że taka sytuacja potrafi załamać, ale może tłumacz sobie to tak jak ja.
    To czekacie aż do jutra na wyniki ? My zawsze mamy te podstawowe tego samego dnia. A mieliście teraz jakieś leczenie czy tak po prostu robicie? My będziemy robić koniec września.

No tak , cieszę się że to wyszło teraz i że nie czekałam 12 miesięcy tylko od razu zaczelam sie badać jak u męża coś wyszło.

Starania od 02.2026

🧔‍♂️ 38
    teratozoooligospermia ( aktualnie 16 mil w całości, ruch ab 50%, morfologia 2%)
    przepuklina w dzieciństwie-jedno jądro

fsh 25 mIU/ml
    lh 8,5 mlU/ml
    testosteron 7,5 ng/ml
    shbg 55 nmol/l

👩
    względnie w porządku
    lh 8,5 mlU/ml
    fsh 7 mlU/ml
    insulina 4
    tsh 2
    AMH 3,2
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam DFI mówili że do dwóch tygodni jak uprosilismy zeby sie pospieszyli to w cale 4 dni chyba się wyrobili

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
‹‹ 305 306 307 308 309
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ