Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka bede jutro z Tobą myślami pod gabinetem!!!! 💚🥹
Chmurka21 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Sikoreczkaaa wrote:Chmurka bede jutro z Tobą myślami pod gabinetem!!!! 💚🥹
Chmurko mocne kciuki za jajeczka, niech się pięknie zapładniają 🥰🥰🥰Chmurka21 lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅ANA3
✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
✅APS
✅kariotyp
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia
2024 - polipektomia
2025 - histeroskopia + biopsja
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️
dawaj fasolko 🤞 -
Ja już po. Powiedział mi, że pobrali 6 komórek. Mam czekać jutro na telefon embriologa i we wtorek transfer.
Staram się pozytywnie myśleć 🫣
I dzięki wam za kciuki ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 11:00
Malowybitna, Valie05, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Ja już po. Powiedział mi, że pobrali 6 komórek. Mam czekać jutro na telefon embriologa i we wtorek transfer.
Staram się pozytywnie myśleć 🫣
I dzięki wam za kciuki ❤️❤️
Suuuper!teraz najgorsze te czekanie..
Jak sie czujesz? 💚Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Okej, trochę jestem skołowana 🫣
A poza tym to się trochę martwię; komórek nie była jakaś zawrotna ilość , nasienie to też wiecie jakie mamy 🫣 ale staram się odpędzać te myśli.
A co u was?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Okej, trochę jestem skołowana 🫣
A poza tym to się trochę martwię; komórek nie była jakaś zawrotna ilość , nasienie to też wiecie jakie mamy 🫣 ale staram się odpędzać te myśli.
A co u was?
Chmurko u nas 6 zaplodnili i 6 sie zapłodnilo więc nic się nie martw. Czasem wydaje mi sie że jest to loteria niestety. Ale nie puszczam kciukow. ✊️
Ja aktualnie mam urlop wiec najlepszy czas w roku 😀Chmurka21 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Witam ponowie pytanie. Prosze napiszcie jakie suplementy stosowali wasi mężczyźni aby zwiększyć jakość nasienia. U nas wszystko się normie oprócz ilości zdrowych plemnikow. W q badaniu 7.5 mln a w drugim tylko 1 mln. Lekarz mówił o TenFertilOn. Ale może jeszcze jakieś dodatkowe witaminy do tego dodać? Lub jakieś owoce ? No nie wiem pomóżcie.
-
Sylwia85 wrote:Witam ponowie pytanie. Prosze napiszcie jakie suplementy stosowali wasi mężczyźni aby zwiększyć jakość nasienia. U nas wszystko się normie oprócz ilości zdrowych plemnikow. W q badaniu 7.5 mln a w drugim tylko 1 mln. Lekarz mówił o TenFertilOn. Ale może jeszcze jakieś dodatkowe witaminy do tego dodać? Lub jakieś owoce ? No nie wiem pomóżcie.
U mojego męża było bardzo podobnie. Pierwszy pomiar 7.5mln, potem 3.5mln a potem już 2mln.
Żadne suple nie pomogły.
Mąż brał ten fertil on, supermen i profertil, brał też osobno. Dieta, sport, również leki hormonalne- u nas nic nie pomogło👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Sylwia85 wrote:Witam ponowie pytanie. Prosze napiszcie jakie suplementy stosowali wasi mężczyźni aby zwiększyć jakość nasienia. U nas wszystko się normie oprócz ilości zdrowych plemnikow. W q badaniu 7.5 mln a w drugim tylko 1 mln. Lekarz mówił o TenFertilOn. Ale może jeszcze jakieś dodatkowe witaminy do tego dodać? Lub jakieś owoce ? No nie wiem pomóżcie.
Chodzi o morfologię? -
Chmurka21 wrote:U mojego męża było bardzo podobnie. Pierwszy pomiar 7.5mln, potem 3.5mln a potem już 2mln.
Żadne suple nie pomogły.
Mąż brał ten fertil on, supermen i profertil, brał też osobno. Dieta, sport, również leki hormonalne- u nas nic nie pomogło[/QUOT
No to podobnie jak u nas. We wrześniu mamy mieć pierwsze badania w Invicta Wrocław, postanowiliśmy sprobowac z komorkami dawczyni, ale nasienie mojego partnera tez jest.bardzo słabe. Zastanawiamy sie co zrobic. Jesteśmy załamani. -
Wracam z update, sytuacja podobna jak u Estery
6 komórek, wszystkie dojrzale, wszystkie zapłodnili ale po pierwszej dobie zostały 2….
Płacze dziś cały dzień. Dodatkowo mam problemy w pracy, więc już nie mam sił. Trochę przypadek Estery mnie pokrzepia, że jednak ma ten jeden zarodek i to wysokiej klasy, ale jeszcze 4 dni czekania…/
Nie wiem dlaczego tak. Czat gpt pisze o słabych mitochondriach i wadach chromosomalnych: jestem przerażona i załamana jednocześnie👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Wracam z update, sytuacja podobna jak u Estery
6 komórek, wszystkie dojrzale, wszystkie zapłodnili ale po pierwszej dobie zostały 2….
Płacze dziś cały dzień. Dodatkowo mam problemy w pracy, więc już nie mam sił. Trochę przypadek Estery mnie pokrzepia, że jednak ma ten jeden zarodek i to wysokiej klasy, ale jeszcze 4 dni czekania…/
Nie wiem dlaczego tak. Czat gpt pisze o słabych mitochondriach i wadach chromosomalnych: jestem przerażona i załamana jednocześnie
Chmurko kurde ciężka sytuacja.. 💔 staraj sie nie czytać za dużo, jeżeli było coś z komórkami to dostaniesz informacje od embriologów. Na wątku niedobitków też była dziewczyna której z dość dużej ilości komórek zapłodniły się trzy i te trzy dotrwały do etapu blastki. Trzeba wierzyć w te dwa cuda choć teraz pewnie masz same czarne myśli. 💜Chmurka21 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Chmurka21 wrote:Wracam z update, sytuacja podobna jak u Estery
Nie wiem dlaczego tak. Czat gpt pisze o słabych mitochondriach i wadach chromosomalnych: jestem przerażona i załamana jednocześnie
To są wciąż dwie szanse na piękne zarodeczki także trzymamy mocno kciuki za nie 🤞🏼🤞🏼Chmurka21 lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅ANA3
✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
✅APS
✅kariotyp
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia
2024 - polipektomia
2025 - histeroskopia + biopsja
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️
dawaj fasolko 🤞 -
U mnie z tych 6 tylko dwie nadawaly sie do zaplodnienia a finalnie zaplodnila sie jedna - wiem, ze to nie pociesza, ale Twoja sytuacja rokuje lepiej i z perspektywy czasu wiem, ze na tym etapie nie ma co tracic nadziei
Tez plakalam wtedy caly dzien - i dobrze! Umysl tez musi sie oczysic z tego kalejdoskopu emocji. Wiadomo, ze liczylysmy na wiecej szans od losu, ale moze chodzilo wlasnie o to, ze wystarczą nam te, ktore przypadly nam w udziale.
Mocno trzymam za Ciebie kciuki 🤞🤞🤞Chmurka21 lubi tę wiadomość
👧🏼30 lat.
AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
Hormony: wszystkie w normie
USG: prawidlowe
Cykle: regularne, owulacja wg testow LH
🧑🏽 32 lata
Oligoteratozoospermia.
Badanie nasienia - czerwiec 2025
Liczba plemnikow w ml: 60 tys
Typ B: 20%, typ D : 80%
Badanie nasienia - lipiec 2025
❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
❌️Morfologia: 2%
✅️Żywotność: 62%
❌️Fragmentacja DNA: 46%
❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)
Hormony:
❌️FSH: 22
❌️SHBG: 11,6
28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1 -
Dzięki dziewczyny za kciuki.
Ja już po transferze jedynego zarodka. Miał oznaczenie 4.2.2. Ten drugi zdegenerował chyba wczoraj.
Bardziej mnie zmartwilo, jak zobaczyłam na tej kartce koncentrację 0.2mln….. gdzie 3 miesiące temu były 2mln.
Ale na razie staram się myśleć pozytywnie . 🥰👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Hej. Ja tu Was podglądam zza krzaka 😉@ Chmurka gratuluje! Ja w sobotę miałam punkcje i z 11 pęcherzyków tylko 6 nadawało się do zaplodnienia a zapłodnił się tylko 1 🥺 tylko, że my mamy plemniki z tkanki po biopsji i mamy ich dosłownie kilkanaście sztuk. Teraz walczymy,żeby ten wojownik dotrwał do czwartku do transferu.👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
👨🏻39lat
Azoospermia.
👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
czerwiec 2025- zmiana kliniki
I IVF
23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀 -
Chmurka21 wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki.
Ja już po transferze jedynego zarodka. Miał oznaczenie 4.2.2. Ten drugi zdegenerował chyba wczoraj.
Bardziej mnie zmartwilo, jak zobaczyłam na tej kartce koncentrację 0.2mln….. gdzie 3 miesiące temu były 2mln.
Ale na razie staram się myśleć pozytywnie . 🥰
Chmurko 4.2.2 to bardzo ładny zarodek. 💚
Trzymam kciuki żeby chcial zostać na te 9 miesięcy. Masz jakies leki teraz brać?Chmurka21 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Wyobraźnia87 wrote:Hej. Ja tu Was podglądam zza krzaka 😉@ Chmurka gratuluje! Ja w sobotę miałam punkcje i z 11 pęcherzyków tylko 6 nadawało się do zaplodnienia a zapłodnił się tylko 1 🥺 tylko, że my mamy plemniki z tkanki po biopsji i mamy ich dosłownie kilkanaście sztuk. Teraz walczymy,żeby ten wojownik dotrwał do czwartku do transferu.
Kochana ja czytam za krzaka drugi wątek na męskich sprawach wiec kojarzę Wasza walkę. Trzymam kciuki za tego jednego wojownika. ✊️czy macie więcej plemnikow na ewentualne kolejne próby?Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB