Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za wytłumaczenie
U mnie tak sobie... Mam jeden zarodek 3 AA, a dwa jeszcze walczą, także przedłużą hodowlę do 6 doby i dadzą znać...Maggie_93, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2023
👩🏼 niedrożny jajowód
Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
Koncentracja 4 mln
09.2025 kwalifikacja do ivf
75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
5x🥚
Neoparin x10
FET- 10.2025 -
Kochana ale zarodek 3AA to pięknie morfologicznie zarodek. 💚
Estera95 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀 -
Tak, wiem i to mnie bardzo cieszy ale boję się, że jak nie wyjdzie to będę musiała jeszcze raz przechodzić wszystko od nowa
wiem, że trzeba myśleć pozytywnie ale wiecie jak jest...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 12:44
Starania od 11.2023
👩🏼 niedrożny jajowód
Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
Koncentracja 4 mln
09.2025 kwalifikacja do ivf
75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
5x🥚
Neoparin x10
FET- 10.2025 -
Dziewczyny którym się udało otrzymać chociaż jeden zarodek, w jakich klinikach obecnie jesteście ?
Oczywiście, jeśli nie chcecie zdradzać to chociaż miasto.
My narazie odpoczywamy, mąż bierze hormony (nie wiem czy coś to pomoże), ale czuję, że IVF nas nie ominie i czytam, szukam, robię mały research odnośnie dobrych laboratoriów/ dobrych embriologow, gdzie przy słabym nasieniu coś się jednak udaje, w odróżnieniu do dwóch naszych procedur, gdzie przy koncentracji 4 mln, dwukrotnie nie mieliśmy żadnych zarodków. Inne dwie pary, które poznałam na punkcjach też przy czynniku męskim nie uzyskały zarodków więc myślę nad zmianą kliniki…
Wiem, że może być też ciężko z dofinansowaniem, więc myślę nawet o Czechach.
Podzielcie się proszę, z góry dziękujęStarania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne i kariotyp prawidłowe, fragmentacja DNA 13 %
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> ⏳ -
Maggie ja jestem w Angeliusie w Katowicach. Różne opinie słyszałam o embriologach. Ale u nas przy koncentracji 0,3 mln mamy 3 zarodki. Dwa troszkę słabsze ale i tak wierze że może z nich być szczęście.
jakimi metodami zapladnialiście komórki? ICSI? IMSI?
Jak jesteś z centralnej Polski to dobre zaplecze embriologoczne ma podobno Novum.
Gdzie teraz jesteś?
Fler ja staram sie przez ten cały proces podchodzić etapami. Nie wybiegać a co bedzie gdy. Mi to pomaga. Jeden zarodek może Cię uszczęśliwić na 9 miesięcy a potem już poza brzuszkiem na długo dłużej
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀 -
Sikoreczkaaa wrote:Maggie ja jestem w Angeliusie w Katowicach. Różne opinie słyszałam o embriologach. Ale u nas przy koncentracji 0,3 mln mamy 3 zarodki. Dwa troszkę słabsze ale i tak wierze że może z nich być szczęście.
jakimi metodami zapladnialiście komórki? ICSI? IMSI?
Jak jesteś z centralnej Polski to dobre zaplecze embriologoczne ma podobno Novum.
Gdzie teraz jesteś?
Fler ja staram sie przez ten cały proces podchodzić etapami. Nie wybiegać a co bedzie gdy. Mi to pomaga. Jeden zarodek może Cię uszczęśliwić na 9 miesięcy a potem już poza brzuszkiem na długo dłużej
ICSI, jesteśmy a właściwie chyba byliśmy w Pastelovej w Poznaniu. Mają super opinie, i w tym momencie jako nieliczni też pieniądze, kwalifikują bez problemu…
Jesteśmy z górnego Dolnego Śląska, więc jeśli będzie trzeba dojedziemy.
O widzisz, to musi być dobre laboratorium. Super wynik naprawdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 13:16
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 32, niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 3,77
On: 37, oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne i kariotyp prawidłowe, fragmentacja DNA 13 %
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> ⏳ -
Maggie_93 wrote:ICSI, jesteśmy a właściwie chyba byliśmy w Pastelovej w Poznaniu. Mają super opinie, i w tym momencie jako nieliczni też pieniądze, kwalifikują bez problemu…
Jesteśmy z górnego Dolnego Śląska, więc jeśli będzie trzeba dojedziemy.
O widzisz, to musi być dobre laboratorium. Super wynik naprawdę.
Tylko że u nas było IMSI i myślę że to zrobiło robotę.takie ICSI ale pod dużym powiększeniem.
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀 -
U nas tez imsi, z koncentracji 1mln w ml, ale u nas byla jedna komórka i ona się zapłodniła, wiec ciężko powiedzieć, pani tylko powiedziala nam, ze bylo w czym wybierać, wiec resztę zamrozilismy👧🏼30 lat.
AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
🧑🏽 32 lata
Oligoteratozoospermia.
Badanie nasienia - czerwiec 2025
Liczba plemnikow w ml: 60 tys
Typ B: 20%, typ D : 80%
Badanie nasienia - lipiec 2025
❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
❌️Morfologia: 2%
✅️Żywotność: 62%
❌️Fragmentacja DNA: 46%
❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)
Hormony:
❌️FSH: 22
❌️SHBG: 11,6
Genetyka:
✅️ kariotyp
✅️ AZF
✅️ CFTR
28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
4.10 - FET (EmbryoGlue) -
Fler wrote:Tak, wiem i to mnie bardzo cieszy ale boję się, że jak nie wyjdzie to będę musiała jeszcze raz przechodzić wszystko od nowa
wiem, że trzeba myśleć pozytywnie ale wiecie jak jest...
Wiem co czujesz, u mnie w dniu transferu okazało się, że jest jeden zarodek 4BB… a teraz jeszcze okazuje się, że klinika już nie ma kasy 🫣
Musisz być dobrej myśli
-
U mnie tez okazało się, ze jeden, mimo ze prognozy były naprawdę owocne (to ja więcej nie naprodukowalam, bo dzień wcześniej przerwalysmy stymulacje), ile się napłakałam to wie tylko partner i dziewczyny z forum.
Teraz pozostaje mi w niego wierzyć i wyciągnąć wnioski na przyszłość. Trzymam kciuki za Twoj zarodek👧🏼30 lat.
AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
🧑🏽 32 lata
Oligoteratozoospermia.
Badanie nasienia - czerwiec 2025
Liczba plemnikow w ml: 60 tys
Typ B: 20%, typ D : 80%
Badanie nasienia - lipiec 2025
❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
❌️Morfologia: 2%
✅️Żywotność: 62%
❌️Fragmentacja DNA: 46%
❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)
Hormony:
❌️FSH: 22
❌️SHBG: 11,6
Genetyka:
✅️ kariotyp
✅️ AZF
✅️ CFTR
28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
4.10 - FET (EmbryoGlue) -
Maggie_93 wrote:Dziewczyny którym się udało otrzymać chociaż jeden zarodek, w jakich klinikach obecnie jesteście ?
Oczywiście, jeśli nie chcecie zdradzać to chociaż miasto.
My narazie odpoczywamy, mąż bierze hormony (nie wiem czy coś to pomoże), ale czuję, że IVF nas nie ominie i czytam, szukam, robię mały research odnośnie dobrych laboratoriów/ dobrych embriologow, gdzie przy słabym nasieniu coś się jednak udaje, w odróżnieniu do dwóch naszych procedur, gdzie przy koncentracji 4 mln, dwukrotnie nie mieliśmy żadnych zarodków. Inne dwie pary, które poznałam na punkcjach też przy czynniku męskim nie uzyskały zarodków więc myślę nad zmianą kliniki…
Wiem, że może być też ciężko z dofinansowaniem, więc myślę nawet o Czechach.
Podzielcie się proszę, z góry dziękuję
My byliśmy w Oviklinice w Warszawie, Zapłodniono prawidłowo 2 komórki (na 3 pobrane) i uzyskaliśmy 2 zarodki (3BB i 4BB). Mieliśmy ICSI i aktywację oocytów, do transferu nacięcie otoczki i embryoglue w obu przypadkach. Wyniki męża przy punkcji to było 4 mln/ml - jego personalny, nigdy nie powtórzony rekord. Zwykle było ok. 0.6-1mln/ml. Niewiem jaka morfologia, bo nie sprawdzili.👩🏼 91’ (34)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (36)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
Valie05 wrote:My byliśmy w Oviklinice w Warszawie, Zapłodniono prawidłowo 2 komórki (na 3 pobrane) i uzyskaliśmy 2 zarodki (3BB i 4BB). Mieliśmy ICSI i aktywację oocytów, do transferu nacięcie otoczki i embryoglue w obu przypadkach. Wyniki męża przy punkcji to było 4 mln/ml - jego personalny, nigdy nie powtórzony rekord. Zwykle było ok. 0.6-1mln/ml. Niewiem jaka morfologia, bo nie sprawdzili.
Ooo M. ma już 1 miesiąc ❤️ jak się miewacie? -