X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo niski poziom testosteronu u męża!
Odpowiedz

Bardzo niski poziom testosteronu u męża!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • burza Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelnowicki wrote:
    ja biorę Prosent 600 całkiem niezły

darujcie z tym scamem w postaci tego pseudo suplementu o nieznanym składzie, z różnych kont piszecie o tym gównie !!!

• Iza90 Debiutantka

Wysłany: 7 lipca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam pytanie a zarazem prośbę, może ktoś wie co oznaczają takie wyniki u męża ? Staramy się o dzidzię już 1.5 roku i nic więc mąż poszedł na wyniki a do lekarza ma za 2 tygodnie 🤦 już tyle się naczytałam że wariuje. Może któraś coś podpowie ? 🙏
    FSH 1.90
    LH 2.10
    Estradiol 23.00
    Testosteron 325
    SHBG 30.10
    Bardzo prosze o odpowiedź i z góry dziękuję 😊

• Klaudia k Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć do chata gpt

K 👩&L👨
    32 &37
    ——————————————————
    👨 brak libido❌ ❌ ❌

——————————————————
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
    A-tpo:10 (0-34)
    A-tg: 19,2 (0-115)
    Homocysteina: czerwiec: 8,4|
    Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
    Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
    DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników)
  • Iza90 Debiutantka

Wysłany: 7 lipca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki :)

• burza Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza90 wrote:
    Hej :) mam pytanie a zarazem prośbę, może ktoś wie co oznaczają takie wyniki u męża ? Staramy się o dzidzię już 1.5 roku i nic więc mąż poszedł na wyniki a do lekarza ma za 2 tygodnie 🤦 już tyle się naczytałam że wariuje. Może któraś coś podpowie ? 🙏
    FSH 1.90
    LH 2.10
    Estradiol 23.00
    Testosteron 325
    SHBG 30.10

Jaki wiek męża ? niby testosteron mieści się w widełkach ale w dolnej granicy, dobrze by było mieć jeszcze wyniki poziomu kortyzolu i prolaktyny. Stres, przemęczenie podbija kortyzol a on obniża poziom testosteronu.

• Iza90 Debiutantka

Wysłany: 9 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek męża 33 lata.

• burza Koleżanka

Wysłany: 9 lipca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to szału nie ma jeśli chodzi o poziom testosteronu, pytanie czy nie był/jest przemęczony pracą jak robił badanie, czy badania były robione z samego rana, czy był stosunek dzień przed badaniem to wszystko ma wpływ na wynik badania poziomu testosteronu.

• nerrek Nowa

Wysłany: 30 lipca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza90 wrote:
    FSH 1.90
    LH 2.10
    Estradiol 23.00
    Testosteron 325
    SHBG 30.10

Przekazane wyniki hormonalne męża (FSH 1.90, LH 2.10, Estradiol 23.00, Testosteron 325, SHBG 30.10) mieszczą się zazwyczaj w dolnych do średnich zakresach wartości referencyjnych, choć normy te mogą się różnić w zależności od laboratorium. FSH i LH są kluczowymi hormonami regulującymi pracę jąder i produkcję plemników, więc ich poziomy pomagają ocenić funkcję hormonalną i potencjalne problemy z płodnością.

Poziom testosteronu na poziomie około 325 ng/dl jest nieco poniżej średnich wartości dla zdrowych mężczyzn w wieku rozrodczym, gdzie zazwyczaj przyjmuje się normę od około 300 do 1000 ng/dl. Może to wpływać na płodność oraz libido, ale ostateczna ocena wymaga uwzględnienia objawów klinicznych oraz innych badań, takich jak analiza nasienia. Estradiol i SHBG odgrywają rolę w regulacji dostępności testosteronu i równowagi hormonalnej w organizmie.

Najważniejsze jest, aby zinterpretować wyniki w kontekście całościowym podczas wizyty u lekarza specjalisty, który uwzględni także inne parametry i objawy. Na razie warto zachować spokój i cierpliwie czekać na konsultację, ponieważ samodzielne interpretowanie wyników bez pełnego obrazu klinicznego może powodować niepotrzebny stres. Po wizycie można ewentualnie rozważyć dalsze badania lub terapię, jeśli lekarz uzna to za konieczne.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ