X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przywiazywalabym się za bardzo do wyników. Bardzo często estradiol swoje, usg swoje, a punkcja swoje. Aga, nie nastawiaj się, że będzie 10, bo może okazać się 15, ale i 4. Dopiero punkcja powie jaki jest wynik I ile jest dojrzałych przede wszystkim. ✊️

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak trzymamy kciuki ✊️✊️🍀🍀
    No i pamiętaj, że nie ilość a jakość.

Aga10 lubi tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • Aga10 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Tak czy siak trzymamy kciuki ✊️✊️🍀🍀
    No i pamiętaj, że nie ilość a jakość.

Dzieki Baniusia! Tak wiem, jakosc najwazniejsza, zwlaszcza juz w moim wieku!

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda, jak wizyta ?

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Nie przywiazywalabym się za bardzo do wyników. Bardzo często estradiol swoje, usg swoje, a punkcja swoje. Aga, nie nastawiaj się, że będzie 10, bo może okazać się 15, ale i 4. Dopiero punkcja powie jaki jest wynik I ile jest dojrzałych przede wszystkim. ✊️

Dzięki Lindalia! Jutro wszystko się okaze. No i jak Baniusia pisze, nie ilosc a jakosc się liczy. Mam nadzieję ze te plemniki z nasienia dadzą radę jakosciowo tez bo roznie to bywa jak jest ich tak malo.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    Dzięki Lindalia! Jutro wszystko się okaze. No i jak Baniusia pisze, nie ilosc a jakosc się liczy. Mam nadzieję ze te plemniki z nasienia dadzą radę jakosciowo tez bo roznie to bywa jak jest ich tak malo.
    trzymam kciuki ✊️✊️✊️

Aga10 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Gmagda, jak wizyta ?

Wszystko dobrze ☺️ Mały 2950g, przepływy prawidłowe, łożysko 2/3 stopień, szyjka 2,1 zamknięta. To była ostatnia wizyta u Pani doktor i za 2,5 tygodnia już izba przyjęć i CC.
    Jeżeli chodzi o te wody płodowe, to mówiła, ze raczej nie przegapię jak się będą sączyć, ale jak chce to żebym kupiła sobie te papierki lakmusowe i jak się zabarwią na niebiesko to znaczy, ze wody, więc sobie zamówiłam dla własnego spokoju ☺️😉 noi mam sie oszczędzać żeby dotrwać do tego terminu 😀

Ananasova lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Wszystko dobrze ☺️ Mały 2950g, przepływy prawidłowe, łożysko 2/3 stopień, szyjka 2,1 zamknięta. To była ostatnia wizyta u Pani doktor i za 2,5 tygodnia już izba przyjęć i CC.
    Jeżeli chodzi o te wody płodowe, to mówiła, ze raczej nie przegapię jak się będą sączyć, ale jak chce to żebym kupiła sobie te papierki lakmusowe i jak się zabarwią na niebiesko to znaczy, ze wody, więc sobie zamówiłam dla własnego spokoju ☺️😉 noi mam sie oszczędzać żeby dotrwać do tego terminu 😀
    No to super, ja miałam jakieś z allegro te papierki :D na sali porodowej jak przebijali mi pęcherz płodowy, to pamiętam, że pomyślałam "aaaa czyli tak wyglądają wody płodowe." 😄 były różowe i ciepłe.
    Ale Ci się książkowo szyjka skraca. :D a ktg robiłaś? Kiedy dokładnie do szpitala ?

oloska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    No to super, ja miałam jakieś z allegro te papierki :D na sali porodowej jak przebijali mi pęcherz płodowy, to pamiętam, że pomyślałam "aaaa czyli tak wyglądają wody płodowe." 😄 były różowe i ciepłe.
    Ale Ci się książkowo szyjka skraca. :D a ktg robiłaś? Kiedy dokładnie do szpitala ?

Nie robiłam KTG lekarka mówi, ze nie ma potrzeby ☺️A przy cc magnez i luteinę mogę sobie brać do końca.
    25 listopada do szpitala.
    Jestem trochę zestresowana, bo robiłam wszystkie badania do porodu i wczoraj miałam mieć wynik hcv i nie mam go do tej pory, dzwoniłam do punktu pobrań przed 14 mieli się dowiedzieć czemu nie ma wyniku i oddzwonić, ale nikt się nie odezwał do tej pory, babka przez telefon mi jedynie powiedziała, ze może wynik wyszedł niejednoznaczny i mnie tym mega zestresowała, nie wiem jak by to było możliwe, bo przecież przed transferem miałam robione te wszystkie badania, a przecież w zeszłym tygodniu nawet próby wątrobowe robiłam i wszystko wyszło w normie. Ostatnie badania przed porodem, a tak muszą mnie stresować 😐😳

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aga 10 trzymam kciuki za jutrzejsza punkcję i za ładny wynik✊✊🍀🍀
    @Gmagda dobrze ze wszystko oki z dzidzią🥰 tak na marginesie macie już imię ? :) może pisałaś a ja to przegapiłam ?😀
    Aaa muszę wam powiedzieć ze dziś miałam monitoring i miała zapaść decyzja czy będzie transfer w listopadzie czy nie noo i nie będzie 😏
    Endometrium niby ładne 8 mm - dr mówi ze jakby hodowane na estrofemie. Ale brak dominującego pęcherzyka . Mówi ze niby na upartego można zrobić transfer w poniedziałek ale obiecaliśmy sobie ze musza być jak najlepsze warunki wiec zdecydowaliśmy ze poczekamy . Czym jest miesiąc czekania przy tym co już przeszliśmy . Musimy dać rade 🙈💪

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szkoda. Tak czekałam na ten transfer i odliczanie dni do bety, ale faktycznie, najlepiej stworzyć maksymalne warunki dla zarodka 🙂.

@Aga10, czekamy na wyniki jutrzejszej punkcji i za zarodeczki piękne i dużo ✊️✊️🥚🥚✊️✊️

@Krysia23, czekamy na wyniki czwartkowej punkcji i biopsji. No i od razu za zarodeczki.✊️✊️🥚🥚✊️✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 21:34

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Krysia23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda, 25 to już niedaleko 😊 poznacie synusia 🤗 wyjaśniło się z tym HCV?

Ja już jestem tak posrana, odliczam godziny 🙈 Spodziewajcie się jutro wielkiego zatrzęsienia, jak mi ten olbrzymi kamień z serca spadnie 😂
    Jesteśmy naszykowani jak na jakiś wielki wyjazd, a na potem jak na kwarantanne. Największą frajda było kupowanie ciastek, czekolad i chipsikow, których sobie tyle odmawialiśmy 😁

Ananasova, aga_m lubią tę wiadomość

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Gmagda, 25 to już niedaleko 😊 poznacie synusia 🤗 wyjaśniło się z tym HCV?

Ja już jestem tak posrana, odliczam godziny 🙈 Spodziewajcie się jutro wielkiego zatrzęsienia, jak mi ten olbrzymi kamień z serca spadnie 😂
    Jesteśmy naszykowani jak na jakiś wielki wyjazd, a na potem jak na kwarantanne. Największą frajda było kupowanie ciastek, czekolad i chipsikow, których sobie tyle odmawialiśmy 😁

Tak wyjaśniło się, o godzinie prawie 21 wrzucili wynik ujemny.
    Szkoda tylko, ze tyle mnie nastresowali…

Zostało mi zrobić sobie tylko badania do CC(cukier, jonogram, inr, attp) a ważne są tylko tydzień, to się wstrzymam, choć lekarka mówiła, ze krew na badania mi jeszcze pobiorą przy przyjęciu, to nawet nie wiem czy to konieczne 😉

Trzymamy kciuki za was 🤎 i dawaj informacje odrazu po 🤍

@ananasova za was tez trzymamy 🫶 dzieje się dużo na grupie ostatnio 🫶

Ananasova lubi tę wiadomość

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, w szpitalach oni sobie robią badania na miejscu, które chcą i potrzebują ;)
    A na który szpital się zdecydowałaś?

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    No właśnie, w szpitalach oni sobie robią badania na miejscu, które chcą i potrzebują ;)
    A na który szpital się zdecydowałaś?

Na ujastek 😊😊😊

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    U mnie punkcja w srode o 10:00.

No jak tam się czujesz po punkcji?

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No jak tam się czujesz po punkcji?
    Aga
    Czekamy na wieści :)) jak już się wyśpisz 🙃

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciukasy 😊 Pobrali 13 🥚🥚🥚 wszystkie dojrzałe. Użyli plemnikow z nasienia, nie musieli rozmrażac. Jutro o 9 pierwszy update z kliniki 😊 Lekarz powiedzial ze zostawili małe jajeczka w srodku i ze trzeba będzie obsewować ale nie wiem o co mu chodziło, byc może o odroczony transfer, byłam trochę zakręcona po narkozie jak do mnie mówił. Mam nadzieję że to będzie szczęsliwa trzynastka! 😊

Gmagda, Ananasova, Krysia23, Baniusia lubią tę wiadomość

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciukasy 😊 Pobrali 13 🥚🥚🥚 wszystkie dojrzałe. Użyli plemnikow z nasienia, nie musieli rozmrażac. Jutro o 9 pierwszy update z kliniki 😊 Lekarz powiedzial ze zostawili małe jajeczka w srodku i ze trzeba będzie obsewować ale nie wiem o co mu chodziło, byc może o odroczony transfer, byłam trochę zakręcona po narkozie jak do mnie mówił. Mam nadzieję że to będzie szczęsliwa trzynastka! 😊
    Super wieści !!!😃
    Teraz czekamy na info ile się zaplodnilo 🙃

Aga10 lubi tę wiadomość

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia powodzenia jutro! Trzymamy mocno kciuki za punkcję i biopsję! 🤞🤞🤞

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ