Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie przywiazywalabym się za bardzo do wyników. Bardzo często estradiol swoje, usg swoje, a punkcja swoje. Aga, nie nastawiaj się, że będzie 10, bo może okazać się 15, ale i 4. Dopiero punkcja powie jaki jest wynik I ile jest dojrzałych przede wszystkim. ✊️
-
Tak czy siak trzymamy kciuki ✊️✊️🍀🍀
No i pamiętaj, że nie ilość a jakość.Aga10 lubi tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
lindalia wrote:Nie przywiazywalabym się za bardzo do wyników. Bardzo często estradiol swoje, usg swoje, a punkcja swoje. Aga, nie nastawiaj się, że będzie 10, bo może okazać się 15, ale i 4. Dopiero punkcja powie jaki jest wynik I ile jest dojrzałych przede wszystkim. ✊️
Dzięki Lindalia! Jutro wszystko się okaze. No i jak Baniusia pisze, nie ilosc a jakosc się liczy. Mam nadzieję ze te plemniki z nasienia dadzą radę jakosciowo tez bo roznie to bywa jak jest ich tak malo. -
Aga10 wrote:Dzięki Lindalia! Jutro wszystko się okaze. No i jak Baniusia pisze, nie ilosc a jakosc się liczy. Mam nadzieję ze te plemniki z nasienia dadzą radę jakosciowo tez bo roznie to bywa jak jest ich tak malo.
Aga10 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylindalia wrote:Gmagda, jak wizyta ?
Wszystko dobrze ☺️ Mały 2950g, przepływy prawidłowe, łożysko 2/3 stopień, szyjka 2,1 zamknięta. To była ostatnia wizyta u Pani doktor i za 2,5 tygodnia już izba przyjęć i CC.
Jeżeli chodzi o te wody płodowe, to mówiła, ze raczej nie przegapię jak się będą sączyć, ale jak chce to żebym kupiła sobie te papierki lakmusowe i jak się zabarwią na niebiesko to znaczy, ze wody, więc sobie zamówiłam dla własnego spokoju ☺️😉 noi mam sie oszczędzać żeby dotrwać do tego terminu 😀Ananasova lubi tę wiadomość
-
Gmagda wrote:Wszystko dobrze ☺️ Mały 2950g, przepływy prawidłowe, łożysko 2/3 stopień, szyjka 2,1 zamknięta. To była ostatnia wizyta u Pani doktor i za 2,5 tygodnia już izba przyjęć i CC.
Jeżeli chodzi o te wody płodowe, to mówiła, ze raczej nie przegapię jak się będą sączyć, ale jak chce to żebym kupiła sobie te papierki lakmusowe i jak się zabarwią na niebiesko to znaczy, ze wody, więc sobie zamówiłam dla własnego spokoju ☺️😉 noi mam sie oszczędzać żeby dotrwać do tego terminu 😀na sali porodowej jak przebijali mi pęcherz płodowy, to pamiętam, że pomyślałam "aaaa czyli tak wyglądają wody płodowe." 😄 były różowe i ciepłe.
Ale Ci się książkowo szyjka skraca.a ktg robiłaś? Kiedy dokładnie do szpitala ?
oloska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylindalia wrote:No to super, ja miałam jakieś z allegro te papierki
na sali porodowej jak przebijali mi pęcherz płodowy, to pamiętam, że pomyślałam "aaaa czyli tak wyglądają wody płodowe." 😄 były różowe i ciepłe.
Ale Ci się książkowo szyjka skraca.a ktg robiłaś? Kiedy dokładnie do szpitala ?
Nie robiłam KTG lekarka mówi, ze nie ma potrzeby ☺️A przy cc magnez i luteinę mogę sobie brać do końca.
25 listopada do szpitala.
Jestem trochę zestresowana, bo robiłam wszystkie badania do porodu i wczoraj miałam mieć wynik hcv i nie mam go do tej pory, dzwoniłam do punktu pobrań przed 14 mieli się dowiedzieć czemu nie ma wyniku i oddzwonić, ale nikt się nie odezwał do tej pory, babka przez telefon mi jedynie powiedziała, ze może wynik wyszedł niejednoznaczny i mnie tym mega zestresowała, nie wiem jak by to było możliwe, bo przecież przed transferem miałam robione te wszystkie badania, a przecież w zeszłym tygodniu nawet próby wątrobowe robiłam i wszystko wyszło w normie. Ostatnie badania przed porodem, a tak muszą mnie stresować 😐😳 -
@Aga 10 trzymam kciuki za jutrzejsza punkcję i za ładny wynik✊✊🍀🍀
@Gmagda dobrze ze wszystko oki z dzidzią🥰 tak na marginesie macie już imię ?może pisałaś a ja to przegapiłam ?😀
Aaa muszę wam powiedzieć ze dziś miałam monitoring i miała zapaść decyzja czy będzie transfer w listopadzie czy nie noo i nie będzie 😏
Endometrium niby ładne 8 mm - dr mówi ze jakby hodowane na estrofemie. Ale brak dominującego pęcherzyka . Mówi ze niby na upartego można zrobić transfer w poniedziałek ale obiecaliśmy sobie ze musza być jak najlepsze warunki wiec zdecydowaliśmy ze poczekamy . Czym jest miesiąc czekania przy tym co już przeszliśmy . Musimy dać rade 🙈💪 -
O szkoda. Tak czekałam na ten transfer i odliczanie dni do bety, ale faktycznie, najlepiej stworzyć maksymalne warunki dla zarodka 🙂.
@Aga10, czekamy na wyniki jutrzejszej punkcji i za zarodeczki piękne i dużo ✊️✊️🥚🥚✊️✊️
@Krysia23, czekamy na wyniki czwartkowej punkcji i biopsji. No i od razu za zarodeczki.✊️✊️🥚🥚✊️✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 21:34
Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Gmagda, 25 to już niedaleko 😊 poznacie synusia 🤗 wyjaśniło się z tym HCV?
Ja już jestem tak posrana, odliczam godziny 🙈 Spodziewajcie się jutro wielkiego zatrzęsienia, jak mi ten olbrzymi kamień z serca spadnie 😂
Jesteśmy naszykowani jak na jakiś wielki wyjazd, a na potem jak na kwarantanne. Największą frajda było kupowanie ciastek, czekolad i chipsikow, których sobie tyle odmawialiśmy 😁
Ananasova, aga_m lubią tę wiadomość
23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 20.03 - II pren. 🤞🏻🤞🏻
Czeka na nas jeden maluszek 😺 -
nick nieaktualnyKrysia23 wrote:Gmagda, 25 to już niedaleko 😊 poznacie synusia 🤗 wyjaśniło się z tym HCV?
Ja już jestem tak posrana, odliczam godziny 🙈 Spodziewajcie się jutro wielkiego zatrzęsienia, jak mi ten olbrzymi kamień z serca spadnie 😂
Jesteśmy naszykowani jak na jakiś wielki wyjazd, a na potem jak na kwarantanne. Największą frajda było kupowanie ciastek, czekolad i chipsikow, których sobie tyle odmawialiśmy 😁
Tak wyjaśniło się, o godzinie prawie 21 wrzucili wynik ujemny.
Szkoda tylko, ze tyle mnie nastresowali…
Zostało mi zrobić sobie tylko badania do CC(cukier, jonogram, inr, attp) a ważne są tylko tydzień, to się wstrzymam, choć lekarka mówiła, ze krew na badania mi jeszcze pobiorą przy przyjęciu, to nawet nie wiem czy to konieczne 😉
Trzymamy kciuki za was 🤎 i dawaj informacje odrazu po 🤍
@ananasova za was tez trzymamy 🫶 dzieje się dużo na grupie ostatnio 🫶Ananasova lubi tę wiadomość
-
No właśnie, w szpitalach oni sobie robią badania na miejscu, które chcą i potrzebują
A na który szpital się zdecydowałaś?23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 20.03 - II pren. 🤞🏻🤞🏻
Czeka na nas jeden maluszek 😺 -
nick nieaktualny
-
Aga10 wrote:U mnie punkcja w srode o 10:00.
No jak tam się czujesz po punkcji?Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciukasy 😊 Pobrali 13 🥚🥚🥚 wszystkie dojrzałe. Użyli plemnikow z nasienia, nie musieli rozmrażac. Jutro o 9 pierwszy update z kliniki 😊 Lekarz powiedzial ze zostawili małe jajeczka w srodku i ze trzeba będzie obsewować ale nie wiem o co mu chodziło, byc może o odroczony transfer, byłam trochę zakręcona po narkozie jak do mnie mówił. Mam nadzieję że to będzie szczęsliwa trzynastka! 😊
Gmagda, Ananasova, Krysia23, Baniusia lubią tę wiadomość
-
Aga10 wrote:Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciukasy 😊 Pobrali 13 🥚🥚🥚 wszystkie dojrzałe. Użyli plemnikow z nasienia, nie musieli rozmrażac. Jutro o 9 pierwszy update z kliniki 😊 Lekarz powiedzial ze zostawili małe jajeczka w srodku i ze trzeba będzie obsewować ale nie wiem o co mu chodziło, byc może o odroczony transfer, byłam trochę zakręcona po narkozie jak do mnie mówił. Mam nadzieję że to będzie szczęsliwa trzynastka! 😊
Teraz czekamy na info ile się zaplodnilo 🙃Aga10 lubi tę wiadomość