X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Baniusia Autorytet
    Postów: 1044 269

    Wysłany: 28 listopada 2022, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Dziewczyny moze to nie ten watek, ale koenzym q10 na poprawe jakosci nasienia?

    Ja q10 brałam na 🥚🥚. Mąż nigdy nie miał tego zleconego.

    Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️

    476a5abebd.png
  • ABK Autorytet
    Postów: 2443 1612

    Wysłany: 28 listopada 2022, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ja q10 brałam na 🥚🥚. Mąż nigdy nie miał tego zleconego.

    Ja wlasnie biore na 🥚🥚, myslalam zeby jemu to jeszcze wlaczyc, ale nie wiem na co to by bylo.
    Kurna nie wiem co mu jeszcze wlaczyc, bierze fertil man plus, colostrum wit D 4000jm, compelex B i kwas foliowy.
    Nie wiem co mu jeszcze włączyć

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2022, 13:33

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

    Kariotypy oboje ok

    12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

    Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
  • utd Koleżanka
    Postów: 39 29

    Wysłany: 28 listopada 2022, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusa, trzymamy kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze, nie martw się :)

    Mommy12/Gmagda ;) gratulacje i dużo radości, obyś przyniosła nam wszystkim samo szczęście ;)

    Mommy12 lubi tę wiadomość

  • Baniusia Autorytet
    Postów: 1044 269

    Wysłany: 28 listopada 2022, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Ja wlasnie biore na 🥚🥚, myslalam zeby jemu to jeszcze wlaczyc, ale nie wiem na co to by bylo.
    Kurna nie wiem co mu jeszcze wlaczyc, bierze fertil man plus, colostrum wit D 4000jm, compelex B i kwas foliowy.
    Nie wiem co mu jeszcze włączyć

    Koniecznie orzechy brazylijskie. Lekarz nam mówił, że to jest must have faceta w takiej sytuacji a ich działanie jest udowodnione naukowo.

    Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️

    476a5abebd.png
  • ABK Autorytet
    Postów: 2443 1612

    Wysłany: 28 listopada 2022, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Koniecznie orzechy brazylijskie. Lekarz nam mówił, że to jest must have faceta w takiej sytuacji a ich działanie jest udowodnione naukowo.
    Ile tych orzechow, ja sama jem orzechy brazylijskie (6 szt/dzien), migdały i suszone morele (3 szt/dzien) na endo.
    Musze dorwac kartke z wynikami to Was poproszę o interpretację na pewno morfologia 1% ☹

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

    Kariotypy oboje ok

    12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

    Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
  • Krysia23 Autorytet
    Postów: 428 385

    Wysłany: 28 listopada 2022, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia, trzymaj się w tym szpitalu 🥺 najważniejsze, że u Ingi wszystko dobrze, już dużą dziewczynka z niej 🤗

    Koenzym jak najbardziej na plemniki, jest antyoksydantem. Możesz dołożyć jeszcze witaminę C.
    A z tymi orzechami brazylijskimi to jest tak, że one muszą być z Brazylii (co jest mega ciężkie do zdobycia, w sklepach są zazwyczaj z Boliwii) bo w Brazylii jest gleba bogata w selen i dlatego one są tak polecane, o ten selen chodzi 😁

    👩‍🔬 27l. 👨🏼‍💼29l.
    23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia (wysokie FSH, prawdopodobnie obustronne wnętrostwo) -> stymulacja CLO, ovitrelle
    10.11.22 - Biopsja mTESE z równoczesną punkcją i zapłodnieniem (brak plemników, 18 komórek)
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny 🍀
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk 🍀29dpt - ❤️
    Bóg nigdy nie da mi więcej, niż mogę znieść.
    Szkoda, że tak bardzo we mnie wierzy...
  • ABK Autorytet
    Postów: 2443 1612

    Wysłany: 28 listopada 2022, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Baniusia, trzymaj się w tym szpitalu 🥺 najważniejsze, że u Ingi wszystko dobrze, już dużą dziewczynka z niej 🤗

    Koenzym jak najbardziej na plemniki, jest antyoksydantem. Możesz dołożyć jeszcze witaminę C.
    A z tymi orzechami brazylijskimi to jest tak, że one muszą być z Brazylii (co jest mega ciężkie do zdobycia, w sklepach są zazwyczaj z Boliwii) bo w Brazylii jest gleba bogata w selen i dlatego one są tak polecane, o ten selen chodzi 😁

    To moge mu dawac selen (ja biore ale juz jak tylko czuje zapach to mnie cofa)

    Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

    On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

    Kariotypy oboje ok

    12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

    Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
  • Aga10 Ekspertka
    Postów: 126 55

    Wysłany: 29 listopada 2022, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia jak sie czujesz?

    Baniusia lubi tę wiadomość

  • Ananasova Autorytet
    Postów: 576 539

    Wysłany: 29 listopada 2022, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia ? Poprawiło się? 🤗🤗❤️

    Baniusia lubi tę wiadomość

  • Baniusia Autorytet
    Postów: 1044 269

    Wysłany: 29 listopada 2022, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no nic ja nowego nie wiem za bardzo. Wyniki nie mogły być gorsze bo by w przeciwnym wypadku już ustalali przyśpieszony termin CC. Jeśli tego nie robią to znaczy, że na szczęście nie trzeba.

    Zrobili mi takie USG, że te I, II i III trymestru to wymięka przy nim. Wyszłam z gabinetu wymęczona jak diabli. No ale wiem, że wszystko u Ingi dobrze, wszystkie wymiary, przepływy, ilość wód prawidłowa.

    Dzisiaj jeszcze wiozą mnie na USG jamy brzusznej. Bardzo jestem ciekawa jak to wygląda przy brzuszku ciążowym. Chociaż u mnie tego brzucha tyle co kot napłakał.

    Schudłam kilogram. Czeka mnie dieta wątrobowa czyli bez smaku, przypraw, lekka, papki, kleiki , zupy, mleczne.

    Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️

    476a5abebd.png
  • Mommy12 Przyjaciółka
    Postów: 81 103

    Wysłany: 29 listopada 2022, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dziewczyny, no nic ja nowego nie wiem za bardzo. Wyniki nie mogły być gorsze bo by w przeciwnym wypadku już ustalali przyśpieszony termin CC. Jeśli tego nie robią to znaczy, że na szczęście nie trzeba.

    Zrobili mi takie USG, że te I, II i III trymestru to wymięka przy nim. Wyszłam z gabinetu wymęczona jak diabli. No ale wiem, że wszystko u Ingi dobrze, wszystkie wymiary, przepływy, ilość wód prawidłowa.

    Dzisiaj jeszcze wiozą mnie na USG jamy brzusznej. Bardzo jestem ciekawa jak to wygląda przy brzuszku ciążowym. Chociaż u mnie tego brzucha tyle co kot napłakał.

    Schudłam kilogram. Czeka mnie dieta wątrobowa czyli bez smaku, przypraw, lekka, papki, kleiki , zupy, mleczne.

    Trzymajcie się kochane nasze jak najdłużej w dwupaku 🥰🥰🥰

    LUTY - pierwsza procedura
    MARZEC - pierwszy i udany transfer 4BB
    LISTOPAD - synuś na świecie 🤍
  • Baniusia Autorytet
    Postów: 1044 269

    Wysłany: 29 listopada 2022, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u mnie w odwiedzinach mój lekarz prowadzący ciążę. Powiedział tylko, że wyniki z wczoraj nie były najgorsze. Czekamy na dzisiejsze wyniki krwi bo tam milion badan zlecili oraz wynik badania usg.

    Lekarz powiedział, że nie ma szans na 13.01.2023. Na pewno urodzę w grudniu. Będziemy się starali donosić ciążę do 37 tc, ale możemy też ciąć w każdej chwili.

    Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️

    476a5abebd.png
  • Baniusia Autorytet
    Postów: 1044 269

    Wysłany: 29 listopada 2022, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Mam już rozpoznanie. Jednak to na szczęście "tylko" cholestaza ciazowa. Dostanę leki, co tydzień proby watrobowe a dieta wątrobowa to mus.

    Niemniej poród w tym roku. Ciągniemy do 37 tc i ciach. Mój lekarz prowadzący ciążę mówił, że na 99% rodzimy zaraz po świętach.

    Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️

    476a5abebd.png
  • Aga10 Ekspertka
    Postów: 126 55

    Wysłany: 29 listopada 2022, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dobra. Mam już rozpoznanie. Jednak to na szczęście "tylko" cholestaza ciazowa. Dostanę leki, co tydzień proby watrobowe a dieta wątrobowa to mus.

    Niemniej poród w tym roku. Ciągniemy do 37 tc i ciach. Mój lekarz prowadzący ciążę mówił, że na 99% rodzimy zaraz po świętach.
    Dobrze ze to tylko to Baniusia. Do swiat to juz tylko niewiele ponad 3 tygodnie, dasz rade na pewno

    Baniusia lubi tę wiadomość

  • lindalia Autorytet
    Postów: 2163 1312

    Wysłany: 29 listopada 2022, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Baniusia, masz cholestazę, którą wmawia sobie co druga ciężarna (w tym ja), a odsetek zachorowań to 1-2%. Jesteś wyjątkowa. 😕
    Wyglądało groźniej, ale cholestaza i tak jest poważna. Wypuszcza Was ? Mam nadzieję, że uda się dobić do 37tc, do ciąży donoszonej. Będzie grudniowe dziecko. Stroju mini elfa pewnie nie ubierze, ale cekinowe body na Sylwestra już pewnie tak :)

    08.2020 - diagnoza : azoospermia (brak plemników)
    12.2020 - Invimed Poznań, biopsja TESE, mamy plemniki !
    04.2021 - stymulacja do IVF - nieudana
    06.2021 - II stymulacja do IVF, punkcja - mamy trzy zarodki
    07.2021 - transfer blastocysty 3BB, udany
    04.2022 - rodzi się nasz syn ❤
  • Baniusia Autorytet
    Postów: 1044 269

    Wysłany: 29 listopada 2022, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Oj Baniusia, masz cholestazę, którą wmawia sobie co druga ciężarna (w tym ja), a odsetek zachorowań to 1-2%. Jesteś wyjątkowa. 😕
    Wyglądało groźniej, ale cholestaza i tak jest poważna. Wypuszcza Was ? Mam nadzieję, że uda się dobić do 37tc, do ciąży donoszonej. Będzie grudniowe dziecko. Stroju mini elfa pewnie nie ubierze, ale cekinowe body na Sylwestra już pewnie tak :)

    Ja z przyjemnością ją oddam. Nie bardzo chce być pod tym kątem jakoś wyjątkowa 🙂. Byłam na usg jamy brzusznej. Pani radiolog potwierdziła, że wątroba trochę powiększona i stluszczona, ale bez szału. Pozostałe narządy w normie.

    Jutro wychodzę. Już nie mogę się doczekać. Moja psina tak tęskni, od kilku dni oklapła nie chce jeść.

    No może jak się uda 37 to pozwolą i 38 - aby była styczniowa. Oczywiście jeśli nie będzie to dla niej żadnego ryzyka niosło. Dobrze że wyprawka już niemal w komplecie. W sobotę tylko mebelki i wózek dojedzie.

    No i muszę koniecznie już torbę do szpitala spakować, bo to u mnie teraz to nie wiadomo. Kolejny taki atak, Izba Przyjęć i od razu CC. Nikt już nie będzie się patyczkował w badania i diagnozy.

    A tak cieszyłam się z mojej nudnej ciąży. Dobrze, że była nudna przez większość czasu.

    Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️

    476a5abebd.png
  • Ananasova Autorytet
    Postów: 576 539

    Wysłany: 29 listopada 2022, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dobra. Mam już rozpoznanie. Jednak to na szczęście "tylko" cholestaza ciazowa. Dostanę leki, co tydzień proby watrobowe a dieta wątrobowa to mus.

    Niemniej poród w tym roku. Ciągniemy do 37 tc i ciach. Mój lekarz prowadzący ciążę mówił, że na 99% rodzimy zaraz po świętach.
    Uf całe szczęście ze możecie sobie jeszcze być w dwupaku ❤️do świat niedaleko , dacie rade dziewczynki🥰🤗

    Baniusia lubi tę wiadomość

  • Kara Debiutantka
    Postów: 9 2

    Wysłany: 29 listopada 2022, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Odebraliśmy dzisiaj wyniki badań męża i nie wyszły za dobrze.
    FSH 32 (norma 12,40)
    LH 11,30 (norma 8,60)
    prolaktyna 30,40 (norma 15,20). Reszta w miarę w normie. Czy któraś z was miała podobne wyniki? Doradzcie proszę czy mam się martwić. Nie wiem co myśleć.

  • utd Koleżanka
    Postów: 39 29

    Wysłany: 29 listopada 2022, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dobra. Mam już rozpoznanie. Jednak to na szczęście "tylko" cholestaza ciazowa. Dostanę leki, co tydzień proby watrobowe a dieta wątrobowa to mus.

    Niemniej poród w tym roku. Ciągniemy do 37 tc i ciach. Mój lekarz prowadzący ciążę mówił, że na 99% rodzimy zaraz po świętach.

    Z doświadczenia wiem, że najlepszy termin narodzin to 27 grudnia - trzeci dzień świąt ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 19:01

    Baniusia lubi tę wiadomość

  • Nati1212 Znajoma
    Postów: 23 3

    Wysłany: 29 listopada 2022, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara wrote:
    Cześć dziewczyny. Odebraliśmy dzisiaj wyniki badań męża i nie wyszły za dobrze.
    FSH 32 (norma 12,40)
    LH 11,30 (norma 8,60)
    prolaktyna 30,40 (norma 15,20). Reszta w miarę w normie. Czy któraś z was miała podobne wyniki? Doradzcie proszę czy mam się martwić. Nie wiem co myśleć.

    U mojego męża były podobne wyniki, FSH było jeszcze wyższe 36, LH w normie i prolaktyna chyba około 23. Plemników nie ma, ale nie ma się czym sugerować, bo przeszliśmy stymulację i lekarz nie przekreślał szans póki nie zrobił biopsji. Po prostu u nas się nie udało, dodatkowo na niekorzyść zadziałała mała objętość jąder. Po całej drodze jaka przeszliśmy wiem, ze niestety analizowanie i porównywanie wyników nie zawsze daje obraz sytuacji

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ