X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Fajnie ze mogłaś ja zobaczyc 🥰a mąż już był ?:)
    Daj znać Jakie sa w ogóle widoki na wyjście do domku i co mówią lekarze :) . Badali Ci te kwasy po porodzie ? Mam nadzieje ze wszystko już wraca do normy 🙂

Mąż już dawno był. Jak tylko przenieśli mnie do tego pokoju rodzinnego to przyjechał. Jak wyszłam odgrzewać sobie obiad to przyłapałam go na czułościach nad córką. Urocze to było bo on raczej mało uczucia okazuje i się trochę zawstydził 😊.

Dziś wychodzę do domu. Już się pakujemy powoli. Mam już wypis. Czekamy na męża z fotelikiem.

Inga sporo schudła. Z 2650 na 2440. No ale zaczyna już powoli przybierać na wadze. Miała badania słuchu, usg płuc i główki. Wszystko dobrze. Żółtaczka też jest, ale już z tendencją spadkową.

Nie daje nam spac za bardzo. W nocy budzi co 1,5 h. Trochę zje i idzie spać. Ale tak poza tym jest grzeczna. Właściwie na razie płacze tylko wtedy jest głodna. Kwasy mam do zrobienia za tydzień.

A jak u Was? Kiedy usg serduszkowe? Czy przegapiłam je?

Aga10, Ananasova lubią tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Mąż już dawno był. Jak tylko przenieśli mnie do tego pokoju rodzinnego to przyjechał. Jak wyszłam odgrzewać sobie obiad to przyłapałam go na czułościach nad córką. Urocze to było bo on raczej mało uczucia okazuje i się trochę zawstydził 😊.

Dziś wychodzę do domu. Już się pakujemy powoli. Mam już wypis. Czekamy na męża z fotelikiem.

Inga sporo schudła. Z 2650 na 2440. No ale zaczyna już powoli przybierać na wadze. Miała badania słuchu, usg płuc i główki. Wszystko dobrze. Żółtaczka też jest, ale już z tendencją spadkową.

Nie daje nam spac za bardzo. W nocy budzi co 1,5 h. Trochę zje i idzie spać. Ale tak poza tym jest grzeczna. Właściwie na razie płacze tylko wtedy jest głodna. Kwasy mam do zrobienia za tydzień.

A jak u Was? Kiedy usg serduszkowe? Czy przegapiłam je?
    Ooo🥰 widzisz ci mężowie to tylko zgrywają takich twardzieli 😀
    To cudownie ze jesteście już w domku🥰🥰 i najważniejsze ze z mała wszystko ok a co do wagi to przybierze w domu na spokojnie 😉
    Duzo zdrówka dla Was i niech się zdrowo chowa Inga 🥰😁.
    My wizytę mamy dopiero za tydzień … omg jak to się wlecze 😀. Ale już się wolałam umowic później niż jeździć 2 razy bo nic by nie było jeszcze widać.
    Pomału zaczynaja mi się pojawiać mdłości.. duzo śpię . Nie wiem ile jeszcze pociągnę w pracy 🤓
    Dziś idę pyknac kontrolna betę bo przez cały tydzień nie miałam jak zrobię tez proga i tsh.

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w poniedziałek, to będzie 13dpt, i beta pewnie jeszcze nie osiągnie tysiąca, ale jak zapytałam doktora o prog, to tak kazał się stawić 🫣 zobaczymy 🤷🏼‍♀️
    Dziś krew już oddana na betę 😊

Baniusia, super, że już jesteście w domu, jak Wam minęła pierwsza noc? 🤗

23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗

preg.png

Czeka na nas jeden maluszek 😺
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    My wizytę mamy dopiero za tydzień … omg jak to się wlecze 😀. Ale już się wolałam umowic później niż jeździć 2 razy bo nic by nie było jeszcze widać.
    Pomału zaczynaja mi się pojawiać mdłości.. duzo śpię . Nie wiem ile jeszcze pociągnę w pracy 🤓
    Dziś idę pyknac kontrolna betę bo przez cały tydzień nie miałam jak zrobię tez proga i tsh.

Słusznie. Mi lekarz też przecągnął o kilka dni to usg. Powiedział, że lepiej przemęczyć się dodatkowo 2 czy 3 dni niż później niepotrzebnie stresować, że nie widać serduszka. Bo stres tu wcale nie pomaga.

Daj znać jaka beta i prog. No tsh też koniecznie. Pamiętam że mówili, że jest jeszcze na to czas. Ja zrobiłam bo mnie to niepokoiło. No i bach -7 albo 9 - już nie pamiętam.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Ja mam wizytę w poniedziałek, to będzie 13dpt, i beta pewnie jeszcze nie osiągnie tysiąca, ale jak zapytałam doktora o prog, to tak kazał się stawić 🫣 zobaczymy 🤷🏼‍♀️
    Dziś krew już oddana na betę 😊

Baniusia, super, że już jesteście w domu, jak Wam minęła pierwsza noc? 🤗

Może być 1000, ale nie musi. U każdej z nas to inaczej wygląda. Pamiętam, że beta u @Gmagda zapierniczała jak szalona. Chyba a wszyscy tu byli przekonani, że bliźniaki to na bank💏😊. Daj znać hak będą wyniki.

Pierwszy wieczór i noc w domu ciężki. Blizna pobolewa a Inga nadal budzi co 1,5 - 2 h na jedzenie. Udało mi się już kilka razy nakarmić ją z cyca, ale większości jeszcze ściągam pokarm. Myślę , że za tydzień będzie głównie pierś. Na razie pokarmu mam wystarczająco. Niemniej walka o to mleko była baaaardzo bolesna. Nawet krwawa😐.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Może być 1000, ale nie musi. U każdej z nas to inaczej wygląda. Pamiętam, że beta u @Gmagda zapierniczała jak szalona. Chyba a wszyscy tu byli przekonani, że bliźniaki to na bank💏😊. Daj znać hak będą wyniki.

Pierwszy wieczór i noc w domu ciężki. Blizna pobolewa a Inga nadal budzi co 1,5 - 2 h na jedzenie. Udało mi się już kilka razy nakarmić ją z cyca, ale większości jeszcze ściągam pokarm. Myślę , że za tydzień będzie głównie pierś. Na razie pokarmu mam wystarczająco. Niemniej walka o to mleko była baaaardzo bolesna. Nawet krwawa😐.
    Ja kończę, Ty zaczynasz. Myślimy o rodzeństwie i powoli wygaszam laktację. Trochę żal, bo jak sama piszesz, walka o mleko jest ciężka i wymagająca, a teraz muszę ją zakończyć. 🤷‍♀️

Masz mamę w domu? Co Ci mogę doradzić po czasie, to nie staraj się jak najszybciej stanac na nogi, żeby i obiad zrobić, i pranie i do sklepu i dziecko i w ogóle mama na medal. Daj sobie czas, korzystaj z bliskich dookoła. Niech to oni zadbają o Was, Ty zajmij się Malutką, jej potrzebami, ale wołaj o pomoc dla siebie. :)

• Mommy12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja kończę, Ty zaczynasz. Myślimy o rodzeństwie i powoli wygaszam laktację. Trochę żal, bo jak sama piszesz, walka o mleko jest ciężka i wymagająca, a teraz muszę ją zakończyć. 🤷‍♀️

Masz mamę w domu? Co Ci mogę doradzić po czasie, to nie staraj się jak najszybciej stanac na nogi, żeby i obiad zrobić, i pranie i do sklepu i dziecko i w ogóle mama na medal. Daj sobie czas, korzystaj z bliskich dookoła. Niech to oni zadbają o Was, Ty zajmij się Malutką, jej potrzebami, ale wołaj o pomoc dla siebie. :)

Podziwiam, ze wracacie po rodzeństwo, trzymam kciuki !
    Ja wysiadam przy naszym małym osobniku, brakuje mi nerwów i cierpliwości…
    Już czasem płacze z bezsilności. Człowiek robi wszystko co może, a on wiecznie płacze i marudzi… 😭 wczoraj wieczorem nie chciał usnąć, budził się co 10 minut.
    Potem w miarę przespał noc, a o 4 karmienie przewijanie i za chwile darcie przez godzinę…
    Brak mi sił, za chwile mamy szczepienie boje się co będzie jak on normalnie jest tak marudny to co dopiero po szczepieniu. 😭🥺😩😫

LUTY - pierwsza procedura
    MARZEC - pierwszy i udany transfer 4BB
    LISTOPAD - synuś na świecie 🤍
  • Krysia23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dziś, 11dpt - 432 😁
    Bardzo fajnie, że takie przyrosty, przynajmniej głowa spokojna, a na bliźniaki się raczej nie zanosi, przyrost trochę zwalnia 🙃

Lindalia, właśnie miałam ostatnio pytać, jak tam Wasze plany, bo kiedyś wspominałaś o powrocie po rodzeństwo, ale trochę nie śmiałam 😏 macie już jakieś konkretne plany?

Mommy12, Ananasova, Baniusia lubią tę wiadomość

23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗

preg.png

Czeka na nas jeden maluszek 😺
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:

Tak. Jest i nie ma co ukrywać przejęła na razie większość moich obowiązków. Przebiera, dokarmia, sprzata, hotuje, robi zakupy. Ja na razie jedynie ćwiczę z Ingą cyca, ściągam pokarmu, czasem karmię i lulam. Mąż na chwilę obecną jest przynieś, podaj, pozamiataj.

Po połogu obowiązki będą się przesuwać. Jezu, połóg to jakaś tragedia jest. Ja nie wiem czemu podczas ciąży nie mówi się o tym. Ja nie byłam zupełnie przygotowana na tak spuchnięte nogi, że ledwo chodzę, na ból obkurczania macicy i na te uderzenia gorąca trwające godzinami. Dziś jadłam śniadanie o 18 przez te bóle.

Jest na razie bardzo ciężko i nie ma co ukrywać, maciezynstwo cieszy tylko jak Inga przebrana, nakarmiona i śpi. Wierzę, że z czasem będzie cieszyć bardziej😊

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia to nowa rzeczywistość , wszystko się zapewne zmieniło o 369 stopni wiec daj sobie czas na przystosowanie do znian☺️. I bądź dla siebie wyrozumiała 🥰. Fajnie ze masz pomoc ze strony mamy i męża to na pewno bardzo duzo:)
    Dostałam wyniki beta 14454,60 a progesteron 18,23
    Jakaś wielka ta beta czy mi się wydaje?

• Mommy12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Baniusia to nowa rzeczywistość , wszystko się zapewne zmieniło o 369 stopni wiec daj sobie czas na przystosowanie do znian☺️. I bądź dla siebie wyrozumiała 🥰. Fajnie ze masz pomoc ze strony mamy i męża to na pewno bardzo duzo:)
    Dostałam wyniki beta 14454,60 a progesteron 18,23
    Jakaś wielka ta beta czy mi się wydaje?

A ile po transferze jest ? :)

@baniusia współczuje połogu, słyszałam, ze jest ciężki u niektórych, ja tego nie doświadczyłam, bólu brzucha itp, jedynie to niekończące się krwawienie i ten nawał, także z dnia na dzień będzie lepiej pamiętaj .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 19:22

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommy12 wrote:
    A ile po transferze jest ? :)
    Dziś 19 dpt :)

• Mommy12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Dziś 19 dpt :)

Kurde ja 15dpt miałam Bhcg 5400.
    Tyle znalazłam w teczce z badaniami, reszty moich bet już chyba nie drukowałam, ale ja tez miałam wysokie.
    U mnie wzrosty były zawsze powyżej 100%
    Wiec patrząc po kolejnych 48h miałam na pewno minimum 11tys, wiec kolejne 48 to miałam na bank wyższe niż Ty. Także luzik , jedyne co to ewentualnie bliźniaki 😀👶👶
    Ja wiem po sobie, nie ma za wysokiej bety, powyżej 1000 ona już nie ma żadnej wartości diagnostycznej i się jej nie bada, wtedy bazuje się tylko na USG . także pięknie u Ciebie 🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 19:48

Ananasova lubi tę wiadomość

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mommy12 wrote:
    Kurde ja 15dpt miałam Bhcg 5400.
    Tyle znalazłam w teczce z badaniami, reszty moich bet już chyba nie drukowałam, ale ja tez miałam wysokie.
    U mnie wzrosty były zawsze powyżej 100%
    Wiec patrząc po kolejnych 48h miałam na pewno minimum 11tys, wiec kolejne 48 to miałam na bank wyższe niż Ty. Także luzik , jedyne co to ewentualnie bliźniaki 😀👶👶
    Ja wiem po sobie, nie ma za wysokiej bety, powyżej 1000 ona już nie ma żadnej wartości diagnostycznej i się jej nie bada, wtedy bazuje się tylko na USG . także pięknie u Ciebie 🥰🥰🥰
    Uf dzieki 😀 trochę mi ulżyło 😀🥰

Mommy12 lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda, nie będę się mądrować bo nie jestem alfą i omegą, ale Wasze dziecko płacze bo nie umie inaczej się komunikować. Nie robi Wam na złość, tylko coś mu jest, czegoś potrzebuje. Zakładam, że od Was dostaje wszystko, aby podstawowe potrzebh fizjologiczne były zaspokojone. Często problem jest gdzie indziej. Tu pomaga osteopata. Znam kilka jak nie kilkanaście przypadków, gdzie ów specjalista pomógł, bo okazało się, że dziecko ma jakieś napięcia przez co np nie może leżeć, bo coś go boli, uwiera. Albo ma problemy brzuszkowe bo coś się spina. My byliśmy z Małym, ale w innej sprawie. Efekt działania specjalisty był dla nas oszałamiający! Zastanow się nad kimś takim. Nie zaszkodzi, a może pomóc. :)
    Co do cierpliwości, to jedyne co mogę powiedzieć, to banał, że dziecko wyczuwa emocje rodziców. Jeśli mama się denerwuje, bo dziecko płacze, to ono też robi się niespokojne. Też jestem nerwus, ale okazało się, że w przypadku dziecka, mój mąż ma cierpliwości zero. No i tym samym z naszej trójki to ja musze być ta spokojna i łagodna. No i jestem, nie wiem jak, ale zawsze mówię, że jedno z nas musi być oazą ciepła.

Krysia, tak, planujemy wrócić po rodzeństwo. Mamy jeszcze dwie blastki z szóstej doby i nie wyobrażam sobie ich nie zabrać. Najpewniej wrócimy po nie osobno, bo bliźniaki już mi się nie marzą 😁
    Jeśli z moim wygaszeniem laktacji pójdzie sprawnie, a miesiączkę dostanę normalnie, to może odczekamy dwa cykle i spróbujemy podejść. Wyjdzie jakoś na wiosnę.
    Musiałabym się trochę podreperować, bo na pewno mam niedobory witamin, posprawdzać cukier, insulinę i tarczycę i troszkę zadbać o lepsza dietę. :)

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Uf dzieki 😀 trochę mi ulżyło 😀🥰

Chyba tylko na chwilę, bo jeśli dobrze pamiętam, to im wyższe hcg, tym gorsze samopoczucie 😔

A jak tsh?

Gmagda potwierdzisz? Ja cos pamiętam kojarzę, że samopoczucie to od niemal początku miałaś fatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 21:51

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Mommy12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Chyba tylko na chwilę, bo jeśli dobrze pamiętam, to im wyższe hcg, tym gorsze samopoczucie 😔

A jak tsh?

Gmagda potwierdzisz? Ja cos pamiętam kojarzę, że samopoczucie to od niemal początku miałaś fatalne.

No jeżeli faktycznie tak jest, ze wysoka bhcg potęguje dolegliwości ciążowe (mdłości itp) to współczuje, bo dla mnie pierwszy trymestr był okropny. Zero litości , leżałam 2 tygodnie w łóżku, plackiem. Później jakkolwiek dałam radę wstać, ale to tez tylko podstawowe czynności, było strasznie. 😭 nie chce pamiętać, mój poród to pikuś przy tym.
    Także życzę powodzenia i jak masz w pracy do dokończenia jakieś sprawy to lepiej to rób, bo jak będziesz się czuć tak jak ja to na l4 będziesz za chwile 😀 ja z transferu 21 marca w święta wielkanocne (17 kwietnia) już byłam leżąca 😀🫶😩

Ps @lidnalia może masz racje, ja nawet o tym nie pomyslalam, bardziej ze taki charakter złośnika.
    Ech. W przyszłym tygodniu go zapisuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 22:10

• utd Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Banusia przede wszystkim ogromne gratulacje i dużo, dużo zdrówka dla Was :)
    Krysia, Ananasova pięknie zaczyna Wam się ten rok i niech tak trwa. Trzymamy za Was kciuku i za szczęśliwe zakończenie. Teraz będzie już tylko dobrze, musi :)

A u nas wszytko idzie jak po grudzie.. Czekaliśmy aż beta całkowicie spadnie..
    3 stycznia mieliśmy pierwszy podgląd do transferu, dwa dominujące pecherzyki. Kolejne wizyty za nami 5 i 7 stycznia ale nadal pecherzyki nie chcą pęknąć. Żona dostała ovitrele 5 stycznia. W poniedziałek kolejny podgląd będzie to już 17 dzień cyklu.. zobaczymy czy pecherzyki pękną i czy transfer się odbędzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 12:21

👩33, 🧔 33
    08.2020 - azospermia
    10.2021 - m-TESE, Novum - mamy plemniki
    11.2021 - pierwsza wizyta IVF - torbiel,
    02.2022 - punkcja torbieli
    04.2022 - I IVF, Novum, (AMH 3.16) 2 komórki, 2 zarodki, 1 podany, 2 zostawiony do 5 doby ❌04.2022 - beta 0 ❌
    06.2022 - histeroskopia, usunięcie polipa, stany zapalne w endo, amotaks
    09.2022 - II IVF (AMH 2.74) 16 komórek, 8 zarodków, 1 ❌,❄️❄️(M2, M3), ❄️❄️❄️❄️(4.1.1., 4.1.2, 4.2.2, 4.2.3)
    10.2022 - puste jajo ❌
    01.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, niepękające pęcherzyki, torbiel krwotoczna, torbiel surowicza - transfer odwołany, 02.2023 - krio - cykl sztuczny, słabe endo 7mm - transfer odwołany
    03.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, transfer bl. 4.1.1 - beta 0 ❌
    04.2023 - krio - cykl sztuczny, transfer M2
    ~ 10 dpt - II ~ 11 dpt - 500~ 13 dpt - 3 370~ 17 dpt - 10 192 ~ 25 dpt - jest ❤️
    06.2023 Pappa - Niskie ryzyka, 80-90% syn 💙
    27.12.2023 - synek na świecie ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    utd wrote:
    Cześć, Banusia przede wszystkim ogromne gratulacje i dużo, dużo zdrówka dla Was :)
    Krysia, Ananasova pięknie zaczyna Wam się ten rok i niech tak trwa. Trzymamy za Was kciuku i za szczęśliwe zakończenie. Teraz będzie już tylko dobrze, musi :)

A u nas wszytko idzie jak po grudzie.. Czekaliśmy aż beta całkowicie spadnie..
    3 stycznia mieliśmy pierwszy podgląd do transferu, dwa dominujące pecherzyki. Kolejne wizyty za nami 5 i 7 stycznia ale nadal pecherzyki nie chcą pęknąć. Żona dostała ovitrele 5 stycznia. W poniedziałek kolejny podgląd będzie to już 17 dzień cyklu.. zobaczymy czy pecherzyki pękną i czy transfer się odbędzie.
    A dlaczego nie robicie transferu na cyklu sztucznym?

• utd Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz stwierdził na pierwszym podglądzie (11 dzień cyklu), że idziemy na cyklu naturalnym.. a na przedostatniej wizycie zaczął coś przebąkiwać że jak pęcherzyki nie pękną to w kolejnym cyklu będziemy wygaszać pecherzyki orgalutenem i transferować na sztucznym ..
    Strasznie się to wszystko nam dłuży i czujemy ogromna frustracje ale to nasz pierwszy kriotransfer i ufamy lekarzowi prowadzącemu, albo inaczej nie mamy wyjścia.. i robimy tak jak nas kieruje..

👩33, 🧔 33
    08.2020 - azospermia
    10.2021 - m-TESE, Novum - mamy plemniki
    11.2021 - pierwsza wizyta IVF - torbiel,
    02.2022 - punkcja torbieli
    04.2022 - I IVF, Novum, (AMH 3.16) 2 komórki, 2 zarodki, 1 podany, 2 zostawiony do 5 doby ❌04.2022 - beta 0 ❌
    06.2022 - histeroskopia, usunięcie polipa, stany zapalne w endo, amotaks
    09.2022 - II IVF (AMH 2.74) 16 komórek, 8 zarodków, 1 ❌,❄️❄️(M2, M3), ❄️❄️❄️❄️(4.1.1., 4.1.2, 4.2.2, 4.2.3)
    10.2022 - puste jajo ❌
    01.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, niepękające pęcherzyki, torbiel krwotoczna, torbiel surowicza - transfer odwołany, 02.2023 - krio - cykl sztuczny, słabe endo 7mm - transfer odwołany
    03.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, transfer bl. 4.1.1 - beta 0 ❌
    04.2023 - krio - cykl sztuczny, transfer M2
    ~ 10 dpt - II ~ 11 dpt - 500~ 13 dpt - 3 370~ 17 dpt - 10 192 ~ 25 dpt - jest ❤️
    06.2023 Pappa - Niskie ryzyka, 80-90% syn 💙
    27.12.2023 - synek na świecie ❤️
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ