Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Trafiłam w nocy na SOR 😩
Dan znać więcej jak wrócę do domu, przywitam się z córką i odpocznę. Tylko nie wiem kiedy 😔Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
No mówię Wam, jak nie urok to sraczka 😔
Zaczęło się od bólu w brzuchu, jakby mi ktoś 100 kg położył. Przez 2 dni bolało, do tego te uderzenia ciepła. Nie jadłam i nie piłam nic. Kiedy ból się zwiększył to zadzwoniliśmy na IP tam gdzie rodzilam. Wykluczono związek cesarki z aktualnymi bólami. Więc zadzwoniliśmy
po zwykle pogotowie. Bałam się zwyczajnie zatrucia organizmu, w końcu przed ciążą miałam cholestazę.
Na Sorze porobili mi badania, usg. Okazało się, że wątroba to już w normie. Badania wątrobowe w normie.
Diagnoza: zapalenie błony śluzowej i żołądka 😮💨. Skąd to, to ja nie wiem. Dostałam przeciwbólowe i skierowanie na cito. Dziś już zarezerwowałam wizytę u gastroenterologa, prywatnie oczywiście. Wizyta na cito na NFZ to listopad 2023.
Także jestem w domu. Córcia kochana i bardzo grzeczna. Nie robila awantur. Grzecznie zjada, pokwili i zasypia. Odciągnęłam mleko i wyrzuciłam, bo lekarz tak kazał. Trochę wody wypiłam. Zjadłam 2 łyżki płatków ryżowych. I odpoczywam.Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Pchełka98 wrote:Dziewczyny czy któraś mogłaby polecić dobrego androloga/urologa)klinkę w województwie Wielkopolskim? Może być też Zachodniopomorskie?
Z góry dziękuję
On zlecał wszystkie badania, prowadził wywiad i wykonał biopsję.
Ogólnie odradzany jest Medart w Poznaniu, bo tam nie leczą panów, olewaja meska nieplodnosc, od razu sugerują dawce.
-
Baniusia wrote:No mówię Wam, jak nie urok to sraczka 😔
Zaczęło się od bólu w brzuchu, jakby mi ktoś 100 kg położył. Przez 2 dni bolało, do tego te uderzenia ciepła. Nie jadłam i nie piłam nic. Kiedy ból się zwiększył to zadzwoniliśmy na IP tam gdzie rodzilam. Wykluczono związek cesarki z aktualnymi bólami. Więc zadzwoniliśmy
po zwykle pogotowie. Bałam się zwyczajnie zatrucia organizmu, w końcu przed ciążą miałam cholestazę.
Na Sorze porobili mi badania, usg. Okazało się, że wątroba to już w normie. Badania wątrobowe w normie.
Diagnoza: zapalenie błony śluzowej i żołądka 😮💨. Skąd to, to ja nie wiem. Dostałam przeciwbólowe i skierowanie na cito. Dziś już zarezerwowałam wizytę u gastroenterologa, prywatnie oczywiście. Wizyta na cito na NFZ to listopad 2023.
Także jestem w domu. Córcia kochana i bardzo grzeczna. Nie robila awantur. Grzecznie zjada, pokwili i zasypia. Odciągnęłam mleko i wyrzuciłam, bo lekarz tak kazał. Trochę wody wypiłam. Zjadłam 2 łyżki płatków ryżowych. I odpoczywam.
To wypoczywaj kochana i duzo zdrówka dla Was ❤️ -
Aga10, jak tam po transferze? Był wczoraj? 🤗23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
Czeka na nas jeden maluszek 😺 -
Krysia23 wrote:Aga10, jak tam po transferze? Był wczoraj? 🤗
-
Aga10 wrote:Tak byl 😊 ale nie licze jakos za bardzo ze sie uda. Calkowicie na cyklu naturalnym w wieku 39 lat i z jednym monitoringiem przed owulacja to troche slabe przygotowanie. Dobrze ze mam duphaston od polskiego ginekologa i heparyne. Niestety jeden zarodek zdegenerowal sie po odmrozeniu wiec musieli rozmrozic kolejny wiec stracilismy jeden embrion. Zostaly nam 4 plus ten ktory mam w sobie. I zastanawiam sie juz do ktorej kliniki w Warszawie bedziemy transportowac zarodki bo nie chce juz zadnego transferu robic w Holandii…
Może poszukaj lekarza, który będzie chciał obstawić Cię lekami i wtedy do jego kliniki przenieście zarodki. Bo tutaj też są różni lekarze.
Jeśli nie masz jakiś stwierdzonych chorób, szczególnie ginekologicznych, to ja bym się nie zamartwiała na zapas. Jak się czyta wątek ogólny to się tak wydaje, że wszyscy mają dużo leków, dużo nieudanych transferów, robią niewiadomo jakie drogie badania, ale to są dziewczyny, które miały problem z zajściem w ciążę, starały się naturalnie ileś lat, więc gdzieś tam jakiś problem jest. Ja miałam podobne myśli, że powinnam zrobić dużo badań, dużo leków, nie wiadomo jaką suplementację, ale uspokajałam się tym, że tak na prawdę nie miałam nigdy w życiu szansy zajść w ciążę, więc skąd mogę w ogóle podjerzewać, że coś może być nie tak. Po transferze się rozchorowałam, kaszlałam, kichalam, byłam pewna, że nasz kropek nas opuścił zanim się zdarzył rozgościć, ale na razie trzyma się dobrze.
Byłam w poniedziałek na USG, to był 13dpt, to doktor zauważył w macicy jakiś miniaturowy pęcherzyk, w poniedziałek mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że będzie widać już zarodek 🫣23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
Czeka na nas jeden maluszek 😺 -
Krysia23 wrote:Może poszukaj lekarza, który będzie chciał obstawić Cię lekami i wtedy do jego kliniki przenieście zarodki. Bo tutaj też są różni lekarze.
Jeśli nie masz jakiś stwierdzonych chorób, szczególnie ginekologicznych, to ja bym się nie zamartwiała na zapas. Jak się czyta wątek ogólny to się tak wydaje, że wszyscy mają dużo leków, dużo nieudanych transferów, robią niewiadomo jakie drogie badania, ale to są dziewczyny, które miały problem z zajściem w ciążę, starały się naturalnie ileś lat, więc gdzieś tam jakiś problem jest. Ja miałam podobne myśli, że powinnam zrobić dużo badań, dużo leków, nie wiadomo jaką suplementację, ale uspokajałam się tym, że tak na prawdę nie miałam nigdy w życiu szansy zajść w ciążę, więc skąd mogę w ogóle podjerzewać, że coś może być nie tak. Po transferze się rozchorowałam, kaszlałam, kichalam, byłam pewna, że nasz kropek nas opuścił zanim się zdarzył rozgościć, ale na razie trzyma się dobrze.
Byłam w poniedziałek na USG, to był 13dpt, to doktor zauważył w macicy jakiś miniaturowy pęcherzyk, w poniedziałek mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że będzie widać już zarodek 🫣 -
Aga10 wrote:Ale mam na uwadze tez moj wiek, wy wszystkie tu jestescie mlodziutkie wiec nie ma problemu.
Ekchem... rycząca 40 się kłania 🙂Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Aga10 wrote:Baniusia dajesz ogromną nadzieję wszystkim starszym dziewczynom na forum 😊
Dziękuję 😊
Chyba jednak bardziej motywująca jest ta dziewczyna co starała się 11 lat. Udało im się też Jakoś po 40.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Ananasova wrote:Mamy bijące serdunio❤️😍 zarodek 0,5 cm póki co tylko jeden widoczny 😁😁
💕😊💕
Ale super.
Stresik był?😁Ananasova lubi tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Ananasova wrote:Tak był stresik ze są 2 😀😀 choć dr powiedział ze może się jeszcze tak okazać 😵💫😆. Za 2 tyg nastepna wizyta to zobaczymy 🙂.
A u Was Baniusia jak tam? Jak sobie radzicie jak się czujecie ?😉❤️
Dawaj znać po wizycie. A jak to wszystko przyjmuje ojciec?
U nas chaos. Staramy się powoli jakoś to wszystko sobie układać. Mnie jeszcze rana po cc pobolewa, więc jeszcze się oszczędzam, ale staram się już bardzo angażować w opiekę Ingi.
Pozałatwiałam wszystkie formalności. Super, że teraz to 95% spraw można załatwić online. Właściwie tylko po macierzyński i rodzicielski musiałam się pofatygować osobiście.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Baniusia wrote:Dawaj znać po wizycie. A jak to wszystko przyjmuje ojciec?
U nas chaos. Staramy się powoli jakoś to wszystko sobie układać. Mnie jeszcze rana po cc pobolewa, więc jeszcze się oszczędzam, ale staram się już bardzo angażować w opiekę Ingi.
Pozałatwiałam wszystkie formalności. Super, że teraz to 95% spraw można załatwić online. Właściwie tylko po macierzyński i rodzicielski musiałam się pofatygować osobiście.
Ojciec to nawet się wzruszył 🥹, bardzo się cieszy mówi ze to najlepsza decyzja jaka mogliśmy podjąć ❤️.
Spokojnie, daj sobie czas i będziesz ogarniała coraz więcej
Tak to prawda super, że można wszystko ogarnąć przez internet bez wychodzenia z domu.
A Inga grzeczna ? Ładnie je i spi?❤️