X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam w nocy na SOR 😩
    Dan znać więcej jak wrócę do domu, przywitam się z córką i odpocznę. Tylko nie wiem kiedy 😔

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Trafiłam w nocy na SOR 😩
    Dan znać więcej jak wrócę do domu, przywitam się z córką i odpocznę. Tylko nie wiem kiedy 😔
    :O
    Cokolwiek się stało trzymam kciuki !!!

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia trzymam kciuki aby było wszystko dobrze ! No i czekamy na dobre wieści

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Trafiłam w nocy na SOR 😩
    Baniusia trzymaj sie Kochana! I dawaj znac co sie stalo jak tylko bedziesz mogla

• Pchełka98 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś mogłaby polecić dobrego androloga/urologa)klinkę w województwie Wielkopolskim? Może być też Zachodniopomorskie?
    Z góry dziękuję

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówię Wam, jak nie urok to sraczka 😔

Zaczęło się od bólu w brzuchu, jakby mi ktoś 100 kg położył. Przez 2 dni bolało, do tego te uderzenia ciepła. Nie jadłam i nie piłam nic. Kiedy ból się zwiększył to zadzwoniliśmy na IP tam gdzie rodzilam. Wykluczono związek cesarki z aktualnymi bólami. Więc zadzwoniliśmy
    po zwykle pogotowie. Bałam się zwyczajnie zatrucia organizmu, w końcu przed ciążą miałam cholestazę.

Na Sorze porobili mi badania, usg. Okazało się, że wątroba to już w normie. Badania wątrobowe w normie.

Diagnoza: zapalenie błony śluzowej i żołądka 😮‍💨. Skąd to, to ja nie wiem. Dostałam przeciwbólowe i skierowanie na cito. Dziś już zarezerwowałam wizytę u gastroenterologa, prywatnie oczywiście. Wizyta na cito na NFZ to listopad 2023.

Także jestem w domu. Córcia kochana i bardzo grzeczna. Nie robila awantur. Grzecznie zjada, pokwili i zasypia. Odciągnęłam mleko i wyrzuciłam, bo lekarz tak kazał. Trochę wody wypiłam. Zjadłam 2 łyżki płatków ryżowych. I odpoczywam.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka98 wrote:
    Dziewczyny czy któraś mogłaby polecić dobrego androloga/urologa)klinkę w województwie Wielkopolskim? Może być też Zachodniopomorskie?
    Z góry dziękuję
    My chodziliśmy do Invimedu w Poznaniu. Tu polecany jest dr Kurpisz, dla nas terminy były za odległe i nas prowadził prof Topczewski.
    On zlecał wszystkie badania, prowadził wywiad i wykonał biopsję.

Ogólnie odradzany jest Medart w Poznaniu, bo tam nie leczą panów, olewaja meska nieplodnosc, od razu sugerują dawce.

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    No mówię Wam, jak nie urok to sraczka 😔

Zaczęło się od bólu w brzuchu, jakby mi ktoś 100 kg położył. Przez 2 dni bolało, do tego te uderzenia ciepła. Nie jadłam i nie piłam nic. Kiedy ból się zwiększył to zadzwoniliśmy na IP tam gdzie rodzilam. Wykluczono związek cesarki z aktualnymi bólami. Więc zadzwoniliśmy
    po zwykle pogotowie. Bałam się zwyczajnie zatrucia organizmu, w końcu przed ciążą miałam cholestazę.

Na Sorze porobili mi badania, usg. Okazało się, że wątroba to już w normie. Badania wątrobowe w normie.

Diagnoza: zapalenie błony śluzowej i żołądka 😮‍💨. Skąd to, to ja nie wiem. Dostałam przeciwbólowe i skierowanie na cito. Dziś już zarezerwowałam wizytę u gastroenterologa, prywatnie oczywiście. Wizyta na cito na NFZ to listopad 2023.

Także jestem w domu. Córcia kochana i bardzo grzeczna. Nie robila awantur. Grzecznie zjada, pokwili i zasypia. Odciągnęłam mleko i wyrzuciłam, bo lekarz tak kazał. Trochę wody wypiłam. Zjadłam 2 łyżki płatków ryżowych. I odpoczywam.
    O rety! No to przeżyłaś tez stresu..
    To wypoczywaj kochana i duzo zdrówka dla Was ❤️

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10, jak tam po transferze? Był wczoraj? 🤗

23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗

preg.png

Czeka na nas jeden maluszek 😺
  • Aga10 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Aga10, jak tam po transferze? Był wczoraj? 🤗
    Tak byl 😊 ale nie licze jakos za bardzo ze sie uda. Calkowicie na cyklu naturalnym w wieku 39 lat i z jednym monitoringiem przed owulacja to troche slabe przygotowanie. Dobrze ze mam duphaston od polskiego ginekologa i heparyne. Niestety jeden zarodek zdegenerowal sie po odmrozeniu wiec musieli rozmrozic kolejny wiec stracilismy jeden embrion. Zostaly nam 4 plus ten ktory mam w sobie. I zastanawiam sie juz do ktorej kliniki w Warszawie bedziemy transportowac zarodki bo nie chce juz zadnego transferu robic w Holandii…

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    Tak byl 😊 ale nie licze jakos za bardzo ze sie uda. Calkowicie na cyklu naturalnym w wieku 39 lat i z jednym monitoringiem przed owulacja to troche slabe przygotowanie. Dobrze ze mam duphaston od polskiego ginekologa i heparyne. Niestety jeden zarodek zdegenerowal sie po odmrozeniu wiec musieli rozmrozic kolejny wiec stracilismy jeden embrion. Zostaly nam 4 plus ten ktory mam w sobie. I zastanawiam sie juz do ktorej kliniki w Warszawie bedziemy transportowac zarodki bo nie chce juz zadnego transferu robic w Holandii…

Może poszukaj lekarza, który będzie chciał obstawić Cię lekami i wtedy do jego kliniki przenieście zarodki. Bo tutaj też są różni lekarze.
    Jeśli nie masz jakiś stwierdzonych chorób, szczególnie ginekologicznych, to ja bym się nie zamartwiała na zapas. Jak się czyta wątek ogólny to się tak wydaje, że wszyscy mają dużo leków, dużo nieudanych transferów, robią niewiadomo jakie drogie badania, ale to są dziewczyny, które miały problem z zajściem w ciążę, starały się naturalnie ileś lat, więc gdzieś tam jakiś problem jest. Ja miałam podobne myśli, że powinnam zrobić dużo badań, dużo leków, nie wiadomo jaką suplementację, ale uspokajałam się tym, że tak na prawdę nie miałam nigdy w życiu szansy zajść w ciążę, więc skąd mogę w ogóle podjerzewać, że coś może być nie tak. Po transferze się rozchorowałam, kaszlałam, kichalam, byłam pewna, że nasz kropek nas opuścił zanim się zdarzył rozgościć, ale na razie trzyma się dobrze.
    Byłam w poniedziałek na USG, to był 13dpt, to doktor zauważył w macicy jakiś miniaturowy pęcherzyk, w poniedziałek mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że będzie widać już zarodek 🫣

23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗

preg.png

Czeka na nas jeden maluszek 😺
  • Aga10 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Może poszukaj lekarza, który będzie chciał obstawić Cię lekami i wtedy do jego kliniki przenieście zarodki. Bo tutaj też są różni lekarze.
    Jeśli nie masz jakiś stwierdzonych chorób, szczególnie ginekologicznych, to ja bym się nie zamartwiała na zapas. Jak się czyta wątek ogólny to się tak wydaje, że wszyscy mają dużo leków, dużo nieudanych transferów, robią niewiadomo jakie drogie badania, ale to są dziewczyny, które miały problem z zajściem w ciążę, starały się naturalnie ileś lat, więc gdzieś tam jakiś problem jest. Ja miałam podobne myśli, że powinnam zrobić dużo badań, dużo leków, nie wiadomo jaką suplementację, ale uspokajałam się tym, że tak na prawdę nie miałam nigdy w życiu szansy zajść w ciążę, więc skąd mogę w ogóle podjerzewać, że coś może być nie tak. Po transferze się rozchorowałam, kaszlałam, kichalam, byłam pewna, że nasz kropek nas opuścił zanim się zdarzył rozgościć, ale na razie trzyma się dobrze.
    Byłam w poniedziałek na USG, to był 13dpt, to doktor zauważył w macicy jakiś miniaturowy pęcherzyk, w poniedziałek mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że będzie widać już zarodek 🫣
    Dzieki Krysia za slowa otuchy 😊 Tak wiem ze nasza sytuacja jest inna niz dziewczyn ktore nie moga zajsc naturalnie. Ale mam na uwadze tez moj wiek, wy wszystkie tu jestescie mlodziutkie wiec nie ma problemu. Ja mam juz swoje lata i w moim wieku ciezko juz nawet naturalnie zajsc nawet przy super spermie. Dlatego musze miec dobre przygotowanie do transferu zeby zwiekszyc jak najbardziej szanse. Dzis rano znowu czulam ból, identycznie jak przy pierwszym transferze wiec boje sie ze zarodek znowu sie nie przyjmie. Fajnie Wam ze juz czekacie na USG 😊 To musi byc bardzo emocjonujace 🤗

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    Ale mam na uwadze tez moj wiek, wy wszystkie tu jestescie mlodziutkie wiec nie ma problemu.

Ekchem... rycząca 40 się kłania 🙂

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Aga10 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Ekchem... rycząca 40 się kłania 🙂
    Baniusia dajesz ogromną nadzieję wszystkim starszym dziewczynom na forum 😊

Baniusia lubi tę wiadomość

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    Baniusia dajesz ogromną nadzieję wszystkim starszym dziewczynom na forum 😊

Dziękuję 😊

Chyba jednak bardziej motywująca jest ta dziewczyna co starała się 11 lat. Udało im się też Jakoś po 40.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bijące serdunio❤️😍 zarodek 0,5 cm póki co tylko jeden widoczny 😁😁

Baniusia, Aga10, Mommy12, Karolka00, AlaAla lubią tę wiadomość

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Mamy bijące serdunio❤️😍 zarodek 0,5 cm póki co tylko jeden widoczny 😁😁

💕😊💕
    Ale super.
    Stresik był?😁

Ananasova lubi tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    💕😊💕
    Ale super.
    Stresik był?😁
    Tak był stresik ze są 2 😀😀 choć dr powiedział ze może się jeszcze tak okazać 😵‍💫😆. Za 2 tyg nastepna wizyta to zobaczymy 🙂.
    A u Was Baniusia jak tam? Jak sobie radzicie jak się czujecie ?😉❤️

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Tak był stresik ze są 2 😀😀 choć dr powiedział ze może się jeszcze tak okazać 😵‍💫😆. Za 2 tyg nastepna wizyta to zobaczymy 🙂.
    A u Was Baniusia jak tam? Jak sobie radzicie jak się czujecie ?😉❤️

Dawaj znać po wizycie. A jak to wszystko przyjmuje ojciec?

U nas chaos. Staramy się powoli jakoś to wszystko sobie układać. Mnie jeszcze rana po cc pobolewa, więc jeszcze się oszczędzam, ale staram się już bardzo angażować w opiekę Ingi.

Pozałatwiałam wszystkie formalności. Super, że teraz to 95% spraw można załatwić online. Właściwie tylko po macierzyński i rodzicielski musiałam się pofatygować osobiście.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dawaj znać po wizycie. A jak to wszystko przyjmuje ojciec?

U nas chaos. Staramy się powoli jakoś to wszystko sobie układać. Mnie jeszcze rana po cc pobolewa, więc jeszcze się oszczędzam, ale staram się już bardzo angażować w opiekę Ingi.

Pozałatwiałam wszystkie formalności. Super, że teraz to 95% spraw można załatwić online. Właściwie tylko po macierzyński i rodzicielski musiałam się pofatygować osobiście.

Ojciec to nawet się wzruszył 🥹, bardzo się cieszy mówi ze to najlepsza decyzja jaka mogliśmy podjąć ❤️.

Spokojnie, daj sobie czas i będziesz ogarniała coraz więcej :)
    Tak to prawda super, że można wszystko ogarnąć przez internet bez wychodzenia z domu.
    A Inga grzeczna ?:) Ładnie je i spi?❤️

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ