chlamydia naszym powodem bezplodnosci
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki, sprawdziłam moje dodatkowe prywatne ubezpieczenie i mam tam chlamydię zupełnie bezpłatnie. W przyszłym tygodniu będę u gina to poproszę o skierowanie. Jak mi wyjdzie to wyjdzie i mężowi. Tylko jeszcze powiedz mi czy jak mąż robił posiew nasienia i wyszedł ujemny tzn., że mogli nie wykryć chlamydii?? Czy to już oznacza że nie ma jej w naszym związku na 100%? Czy posiew tego nie obejmuje?
-
U nas posiew wcale nie wykrył chlamydii. Muszą być to specjalne badania w tym wlasnie kierunku. Co więcej może być tez tak, ze u Ciebie jej nie wykryją a np. Twój M może ja mieć, dlatego warto jest aby badanie zrobilo kazde z Was.
Popros tez o badanie na mycoplasme i ureoplasme skoro masz za darmo.
One tez maja wpływ na brak ciąży.I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualny
-
Robilismy powtorne badania i po 11 dniowej kuracji antybiotykiem pozbyliśmy się tego dziadostwa.
Dzis M był u doktora. Ma brac przez 2 miesiące suplement Proxeed Plus a za około 1,5 miesiąca zaleci nam inseminacje. Jak to okreslij nie widzi już teraz powodu dla którego miałoby się nam nie udac
Niech to będzie nadzieją dla wszystkich Was, które nie znalazły wspólnego powodu niepowodzeń. Mam nadzieje, ze nam po 2 latach wreszcie się udaAnia1986, sylwiunia lubią tę wiadomość
I procedura
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
U mnie z kolei zawitała chlamydia ale nie trachomatis tylko pneumoniae, ale nigdy nie wiadomo czy ta z płuc nie przenosi się na drogi płciowe...w końcu droga kropelkowa, a rodzaj bakterii jeden.
Kochane, to jest takie dziwne ustrojstwo, że szok.
Najpierw miałam dodatni wynik badania czyli mam bakterię, po 1,5 miesiąca (bez brania antybiotyków) powtórzyłam razem z mężem.
i ja nie mam a on ma!!!!
nie rozumiem o co chodzi, ale chyba obydwoje musimy wziąć antybiotyk na to. -
ja slyszalam ze się może przenieść i droga kropelkowa i przez pościel wiec lepiej uwazac, ale chyba antybiotyk pomoze na każdy rodzaj.
A z jakiego badania Tobie to wyszlo ?hmm dziwna sprawa, ze tak się u Ciebie to jakos wyleczylo samoistnie.I procedura
-
nick nieaktualnyZinterpretujcie proszę moje wyniki, bo do ginekologa idę dopiero 6 lutego:/ Czy dobrze rozumiem. W pierwszym wyniku mieszczę się w przedziale niejednoznaczny, a w drugim ujemny? Czy przyczyną takiego wyniku może być samo bakteryjne zapalenie pochwy lub szyjki macicy, bo w wymazie i biocenozie pochwy właśnie takowe wyszło, a chlamydia następująco:
Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgG 18,75 RU/ml
wynik ujemny: poniżej 16
wynik niejednoznaczny: 16 - 21,9
wynik dodatni: powyżej 21,9
Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgM 0,10 RATIO
wynik ujemny: poniżej 0,8
wynik niejednoznaczny: 0,8 - 1,1
wynik dodatni: powyżej 1,1 -
AgnieszkaH wrote:Zinterpretujcie proszę moje wyniki, bo do ginekologa idę dopiero 6 lutego:/ Czy dobrze rozumiem. W pierwszym wyniku mieszczę się w przedziale niejednoznaczny, a w drugim ujemny? Czy przyczyną takiego wyniku może być samo bakteryjne zapalenie pochwy lub szyjki macicy, bo w wymazie i biocenozie pochwy właśnie takowe wyszło, a chlamydia następująco:
Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgG 18,75 RU/ml
wynik ujemny: poniżej 16
wynik niejednoznaczny: 16 - 21,9
wynik dodatni: powyżej 21,9
Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgM 0,10 RATIO
wynik ujemny: poniżej 0,8
wynik niejednoznaczny: 0,8 - 1,1
wynik dodatni: powyżej 1,1
-
Wyniku ujemnego nie masz wiec nie ma gwarancji, ze nie masz chlamydii. Myślę ze najlepiej będzie jak zastosujesz sobie terapię antybiotykową. No i koniecznie niech Twój partner się zbada bo co z tego ze Ty zaleczysz jak on może za chwile znów Cie zarazić...I procedura
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:ja slyszalam ze się może przenieść i droga kropelkowa i przez pościel wiec lepiej uwazac, ale chyba antybiotyk pomoze na każdy rodzaj.
A z jakiego badania Tobie to wyszlo ?hmm dziwna sprawa, ze tak się u Ciebie to jakos wyleczylo samoistnie.
Pierwsze co wyszło to wymaz z gardła.
Potem powtórzyłam z krwi i nie wyszło.
Teraz zrobię trachomatis. -
no widzisz wiec teraz np. idąc dalej skoro z gardła wyszło to mogłaś np. zarazić męża przy seksie oralnym i on np. tez to ma.
Podobno jest to strasznie 'wredna' bakteria, my podczas kuracji mielismy zakaz picia z jednej szklanki, spanie tylko w bieliźnie i prasowanie bądź pranie jej w wysokiej temp, zakaz seksu i nawet pocałunków...I procedura
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo. W koncu sie zebralam i poszlam dzis na badania. Zrobilam pakiet chlamydia, ureaplasma, mykoplasma. Wyniki za 2tyg. Teraz czekanie czy to bedzie kolejna nasza przypadlosc po masakrycznym nasieniu i rozjechanych hormonach:/
ale probuje byc dobrej mysli:) -
jak to za 2 tyg ? My mielismy wynik w ciagu kilku dni.
Wiesz, ja Tobie jednak zycze tego, aby wynik by dodatni, bo przynajmniej bedziesz wiedziala co jest powodem slabego nasienia, a prawda jest taka ze w/w bakterie maja wielkie wplyw na plodnosci.
Jak bedzie na plus to sie niczym nie przejmuj,wezmiecie przed 10 dni antybiotyk za 20 zl i zalatwione
I procedura