X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy chlamydia naszym powodem bezplodnosci
Odpowiedz

chlamydia naszym powodem bezplodnosci

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, sprawdziłam moje dodatkowe prywatne ubezpieczenie i mam tam chlamydię zupełnie bezpłatnie. W przyszłym tygodniu będę u gina to poproszę o skierowanie. Jak mi wyjdzie to wyjdzie i mężowi. Tylko jeszcze powiedz mi czy jak mąż robił posiew nasienia i wyszedł ujemny tzn., że mogli nie wykryć chlamydii?? Czy to już oznacza że nie ma jej w naszym związku na 100%? Czy posiew tego nie obejmuje?

• muszynka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas posiew wcale nie wykrył chlamydii. Muszą być to specjalne badania w tym wlasnie kierunku. Co więcej może być tez tak, ze u Ciebie jej nie wykryją a np. Twój M może ja mieć, dlatego warto jest aby badanie zrobilo kazde z Was.
    Popros tez o badanie na mycoplasme i ureoplasme skoro masz za darmo.
    One tez maja wpływ na brak ciąży.

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to będziemy się badać zupełnie oddzielnie.. a mycoplasma i ureoplasma to jest też badanie krwi czy jak?

• muszynka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko razem z chlamydia robisz z wymazów z cewki moczowej u mężczyzny i z szyjki macicy u kobiety.

8599s65g50azui9s.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilismy powtorne badania i po 11 dniowej kuracji antybiotykiem pozbyliśmy się tego dziadostwa.
    Dzis M był u doktora. Ma brac przez 2 miesiące suplement Proxeed Plus a za około 1,5 miesiąca zaleci nam inseminacje. Jak to okreslij nie widzi już teraz powodu dla którego miałoby się nam nie udac :)
    Niech to będzie nadzieją dla wszystkich Was, które nie znalazły wspólnego powodu niepowodzeń. Mam nadzieje, ze nam po 2 latach wreszcie się uda :)

Ania1986, sylwiunia lubią tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszynka a Ty tez brałas antybiotyk?

• muszynka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Davercin przez 11 dni i po kłopocie :)))

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

U mnie z kolei zawitała chlamydia ale nie trachomatis tylko pneumoniae, ale nigdy nie wiadomo czy ta z płuc nie przenosi się na drogi płciowe...w końcu droga kropelkowa, a rodzaj bakterii jeden.
    Kochane, to jest takie dziwne ustrojstwo, że szok.
    Najpierw miałam dodatni wynik badania czyli mam bakterię, po 1,5 miesiąca (bez brania antybiotyków) powtórzyłam razem z mężem.
    i ja nie mam a on ma!!!!
    nie rozumiem o co chodzi, ale chyba obydwoje musimy wziąć antybiotyk na to.

• muszynka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja slyszalam ze się może przenieść i droga kropelkowa i przez pościel wiec lepiej uwazac, ale chyba antybiotyk pomoze na każdy rodzaj.
    A z jakiego badania Tobie to wyszlo ?hmm dziwna sprawa, ze tak się u Ciebie to jakos wyleczylo samoistnie.

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zinterpretujcie proszę moje wyniki, bo do ginekologa idę dopiero 6 lutego:/ Czy dobrze rozumiem. W pierwszym wyniku mieszczę się w przedziale niejednoznaczny, a w drugim ujemny? Czy przyczyną takiego wyniku może być samo bakteryjne zapalenie pochwy lub szyjki macicy, bo w wymazie i biocenozie pochwy właśnie takowe wyszło, a chlamydia następująco:

Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgG 18,75 RU/ml
    wynik ujemny: poniżej 16
    wynik niejednoznaczny: 16 - 21,9
    wynik dodatni: powyżej 21,9
    Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgM 0,10 RATIO
    wynik ujemny: poniżej 0,8
    wynik niejednoznaczny: 0,8 - 1,1
    wynik dodatni: powyżej 1,1

• Nadira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Zinterpretujcie proszę moje wyniki, bo do ginekologa idę dopiero 6 lutego:/ Czy dobrze rozumiem. W pierwszym wyniku mieszczę się w przedziale niejednoznaczny, a w drugim ujemny? Czy przyczyną takiego wyniku może być samo bakteryjne zapalenie pochwy lub szyjki macicy, bo w wymazie i biocenozie pochwy właśnie takowe wyszło, a chlamydia następująco:

Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgG 18,75 RU/ml
    wynik ujemny: poniżej 16
    wynik niejednoznaczny: 16 - 21,9
    wynik dodatni: powyżej 21,9
    Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgM 0,10 RATIO
    wynik ujemny: poniżej 0,8
    wynik niejednoznaczny: 0,8 - 1,1
    wynik dodatni: powyżej 1,1
    AgnieszkoH, przeciwciała klasy IgM oznaczają świeżą infekcję. Pojawiają się przy świeżej infekcji i póżniej zanikają. Przeciwciała klasy IgG pojawiają się po kontakcie z chlamydią i utrzymują sie już na stałe. Myślę że przebyłaś w przeszłości infekcję chlamydią co nie oznacza że infekcja jest aktywna. Być może skutecznie zostalaś przeleczona .

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli masz stwierdzone infekcje zapalenie pochwy lub szyjki to myślę że ginekolog włączy Ci leczenie, a wiele antybiotyków stosowanych w infekcjach intymnych ma w swoim spektrum działanie na chlamydię.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniku ujemnego nie masz wiec nie ma gwarancji, ze nie masz chlamydii. Myślę ze najlepiej będzie jak zastosujesz sobie terapię antybiotykową. No i koniecznie niech Twój partner się zbada bo co z tego ze Ty zaleczysz jak on może za chwile znów Cie zarazić...

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi powtorze napewno badania a partnera mam jednego wiec mysle ze jest zdrowy ale zobaczymy co powie ginekolog ale mam nadzieje ze nie mam tego cholerstwa

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    ja slyszalam ze się może przenieść i droga kropelkowa i przez pościel wiec lepiej uwazac, ale chyba antybiotyk pomoze na każdy rodzaj.
    A z jakiego badania Tobie to wyszlo ?hmm dziwna sprawa, ze tak się u Ciebie to jakos wyleczylo samoistnie.

Pierwsze co wyszło to wymaz z gardła.
    Potem powtórzyłam z krwi i nie wyszło.
    Teraz zrobię trachomatis.

• muszynka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz wiec teraz np. idąc dalej skoro z gardła wyszło to mogłaś np. zarazić męża przy seksie oralnym i on np. tez to ma.
    Podobno jest to strasznie 'wredna' bakteria, my podczas kuracji mielismy zakaz picia z jednej szklanki, spanie tylko w bieliźnie i prasowanie bądź pranie jej w wysokiej temp, zakaz seksu i nawet pocałunków...

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka, masakra z tym zaleceniami braku kontaktów jakichkolwiek.. aż ciężo mi to sobie wyobrazić ale co zrobić... :)

ale jak Wam się udało od niej uwolnić to super :)

• muszynka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ojj tak to był ciezki miesiąc ale nie było wyjścia, jesteśmy w stanie zrobić wszystko dla II kresek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 16:21

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. W koncu sie zebralam i poszlam dzis na badania. Zrobilam pakiet chlamydia, ureaplasma, mykoplasma. Wyniki za 2tyg. Teraz czekanie czy to bedzie kolejna nasza przypadlosc po masakrycznym nasieniu i rozjechanych hormonach:/
    ale probuje byc dobrej mysli:)

• muszynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to za 2 tyg ? My mielismy wynik w ciagu kilku dni.
    Wiesz, ja Tobie jednak zycze tego, aby wynik by dodatni, bo przynajmniej bedziesz wiedziala co jest powodem slabego nasienia, a prawda jest taka ze w/w bakterie maja wielkie wplyw na plodnosci.

Jak bedzie na plus to sie niczym nie przejmuj,wezmiecie przed 10 dni antybiotyk za 20 zl i zalatwione ;)

8599s65g50azui9s.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ