chlamydia naszym powodem bezplodnosci
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny chciałam wam zwrócić uwagę na ta właśnie bakterie. Jeżeli szukacie przyczyny dlaczego Wam się nie udaje, wyniki nasienia sa kiepskie lub bardzo kiepskie to radzę dodatkowo sprawdzić czy Wasz partner nie ma chlamydi. My dzieki profesorowi Medrakowi chyba znalezlismy przyczyne dlaczego wyniki nasienia byly takie kiepskie. Trwało to 2 lata aż wreszcie Trafiliśmy na lekarza, który zlecił M to badanie i jak to Pani zajmująca się tym badaniem powiedziała chyba znaleźliśmy przyczynę naszych niepowodzeń.
Wierzę, że po kuracji antybiotykami wreszcie doczekamy się naszego upragnionego bobaska.paaulla84, shooa, Hollywood Rose, Hiacynta89 lubią tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualny
-
Dokladnie chodzi o posiew z cewki moczowej w kierunku chlamydi. Lekarz zalecił też posiew w kierunku Mycoplasma i Ureaplasma, ktory też maz ma zrobić jednak to badanie nie może być wykonane w tym samym czasie.
Koszt chlamydii to jakies 70 zł.
Mycoplasma i Ureaplasma to dodatkowo łacznie 70 zł/
Wykonywaliśmy je w niezależnej pracowni andrologicznej u dr Ewy Zagockiej na ul. Kosciuszki we Wroclawiu.
Dodam też ze badanie nasienia mojego M wyszlo 2x lepiej u Pani dr niż w przypadku Invimedu co wskazuje na to ze klinika zaniżyła wynik badania co zresztą zostało nam zasugerowane przez dwie niezależne osoby.Ania1986, sylwiunia, JagnaaJankowskaa lubią tę wiadomość
I procedura
-
nick nieaktualny
-
Z tego co pamietam było to 110 zł. Badanie jest wykonywane ręcznie więc jest bardziej wiarygodne, jest też tam morfologia.
Specjalnie rejestrując meza nie mowilam o tym, że miał już robione badanie nasienia, wiec Pani dr nie miala podstaw sadzic, ze mamy jakis klopot. Wyszlo o wiele lepiej niż w invimedzie bo tam było 3% prawidłowych plemników, a u Pani Ewy 7%. Roznica czasowa miedzy badaniami to 2 tygodnie wiec nie mam mozliwosci zeby przez 2 tygodnie tak bardzo poprawila sie sytuacja, tym bardziej ze przed rokiem M tez robil badanie w Invimedzie i bylo 4% prawidlowych...
Wiaraw to że bedzie dobrze i bedziemy mieli naturalnie poczete dziecko powrocila Wystarczy trafic pod dobre skrzydla !
Aaa i jeszcze cos Pan prof. Medras zlecił jeszcze dodatkowo (poza badaniem nasienia i chlamydia) przeciwciała przeciwplemnikowe i wymaz z posiewem.
I procedura
-
będzie dobrze:)
szwagierka i jej mąż mieli chlamydię bo to się zaraża drogą płciową jedynie, i jedno drugiemu przekazywało.
trzy lata się starali:)
dostali jakiś banalny antybiotyk i teraz cieszą się z 2 miesięcznego dzidzia:Dmuszynka, JagnaaJankowskaa, Yoasia lubią tę wiadomość
-
muszynka wrote:Dokladnie chodzi o posiew z cewki moczowej w kierunku chlamydi. Lekarz zalecił też posiew w kierunku Mycoplasma i Ureaplasma, ktory też maz ma zrobić jednak to badanie nie może być wykonane w tym samym czasie.
Koszt chlamydii to jakies 70 zł.
Mycoplasma i Ureaplasma to dodatkowo łacznie 70 zł/
Wykonywaliśmy je w niezależnej pracowni andrologicznej u dr Ewy Zagockiej na ul. Kosciuszki we Wroclawiu.
Dodam też ze badanie nasienia mojego M wyszlo 2x lepiej u Pani dr niż w przypadku Invimedu co wskazuje na to ze klinika zaniżyła wynik badania co zresztą zostało nam zasugerowane przez dwie niezależne osoby.
czy rejestrując sie na badanie w kierunku chlamydii należy pani zgłosić że o to badanie chodzi i czy przy okazji tego badania można też zrobić ogolne badanie nasienia wg WHO"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:będzie dobrze:)
szwagierka i jej mąż mieli chlamydię bo to się zaraża drogą płciową jedynie, i jedno drugiemu przekazywało.
trzy lata się starali:)
dostali jakiś banalny antybiotyk i teraz cieszą się z 2 miesięcznego dzidzia:D
jak dobrze slyszec o szczesliwych zakonczeniach -
Sylwunia badanie nasienia a chlamydia to dwie inne kwestie. Nasienie partner oddaje do kubeczka a chlamydie pani dr pobiera sama z cewki moczowej partnera takim małym patyczkiem do wyrazów. Mój M dzielnie to zniósł, jak mówi nie bolało go to tylko było nie przyjemne i dyskomfort bo Pani dr sama pobierala próbkę do badania... dla mojego M bylo to trochę krępujące ze kobieta robi takie rzeczy ale Pani Ewa jest świetnym specjalista wiec o tyle lepiej.I procedura
-
można w ten sam dzien.
Ponieważ u M wyszla chlamydia to dodatkowo ma mieć zrobiona ureoplasme i mycoplasme i to już trzeba zrobić w inny dzień żeby badanie było wiarygodne bo to tez jest z cewki moczowej pobierane.I procedura
-
nick nieaktualny
-
Ewa to bardziej laborantka niż androlog natomiast wiedze ma bardzo duza, kwestia tylko tego ze nie jest dr w tej specjalizacji.
faktycznie wyniki nasienia tyle u niej kosztują ale z tego co pamiętam sa to wyniki rozszerzone. w Invimed placilismy chyba 175 zl a były podobno znacznie mniej wiarygodne.I procedura
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:Dziewczyny chciałam wam zwrócić uwagę na ta właśnie bakterie. Jeżeli szukacie przyczyny dlaczego Wam się nie udaje, wyniki nasienia sa kiepskie lub bardzo kiepskie to radzę dodatkowo sprawdzić czy Wasz partner nie ma chlamydi. My dzieki profesorowi Medrakowi chyba znalezlismy przyczyne dlaczego wyniki nasienia byly takie kiepskie. Trwało to 2 lata aż wreszcie Trafiliśmy na lekarza, który zlecił M to badanie i jak to Pani zajmująca się tym badaniem powiedziała chyba znaleźliśmy przyczynę naszych niepowodzeń.
Wierzę, że po kuracji antybiotykami wreszcie doczekamy się naszego upragnionego bobaska.
A mieliście jakieś objawy?? Poczytałam trochę o tej chlamydii.. Zestaw badań Chlamydia/Ureaplasma/Mycopl trochę kosztuje i tak się zastanawiam, czy po czymś można to poznać? W opisie jest cała lista objawów, ale są dość charakterystyczne, czy może przebiegać bezobjawowo? -
Kita raczej przebiega bezobjawowo. Może tylko mąz miał jakies dziwny śluz po oddaniu moczu i tylko tyle. U mnie całkowicie bez objawow.
W sieci Alab punkty maja w wielu miastach) robią badania na chlamydie koszt 55 zł wiec raczej warto sprawdzic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 16:21
kita lubi tę wiadomość
I procedura