X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Clo na poprawę nasienia
Odpowiedz

Clo na poprawę nasienia

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie tracicie czasu - porobcie badania w 1 kolejnosci hormony, usg jader, i genetyke.. akurat do stycznia bedzie pelen komplet ;)

po drugie .. mozecie dodac np mace.. , i brac jedna tabl salfazinu jedna androvitu plus :) jeden rano drugi wieczorem :)

aipoite.. powiem ci ze jakbym u moejgo zobaczyla pojedyncze plemniki to bym chyba oszalala ze szczescie a :)

trzeba to przetrawic.. pomyslec ze skoro sa to zawsze jest szansa ze proces spermatogenezy jest zachowany .i tylko jakis czynnik wpywa na ich mala ilosc :)
    a to da sie przezywcezyc..moze i to dlugo trwa ale trzeba walczyc :)

aipoite lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję bardzo za takie słowa:) poprawiłaś mi humor, wiem walczymy już 2 lata i będziemy dalej! mój M ma skierowanie na badania o których napisałaś i na pewno je zrobimy, co do witamin zrobię tak jak piszesz, jeszcze raz wielkie dzięki;)

<3
  • OvuFriend

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• kasiaaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat bo mam pytanie czy któryś z waszych panów miał po tym leku bóle wątroby takie utrzymujące się ciągle?

Mimbla lubi tę wiadomość

f2w39n73kzqw2u71.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał podwyższone próby wątrobowe właśnie po clo, a przyjmował go bardzo długo. Wszystko wróciło do normy po odstawieniu.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź :)

f2w39n73kzqw2u71.png
  • Nefe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bierze CLO na ruchliwość co drugi dzień, na razie wziął 10 tabletek. Jak pytałam to mówił, że nie odczuwa żadnych skutków ubocznych i oby tak dalej. Może pomoże :)

I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. <3 /
    2 mrozaczki
    04.06.2017 r. Zuzia :)

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieje że pomoże bierze pół tabletki dziennie przez 2 miesiące i zobaczymy co będzie :)

f2w39n73kzqw2u71.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż brał clo co drugi dzień jedną tabletkę przez 1,5 miesiąca. Z 3,8 mln w 1 mililitrze podskoczyło do 19 milionów, ruch się mega poprawwił, morfologia z 1% na 2%, w całości 108 mln. Przez chwile miał takie wyniki, po odstawieniu clo wyniki spadły, znowu jest bida z nędzą i dupa.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się zastanawiam czy taka poprawa nie jest tylko jak się zażywa lek potem wszystko wraca do normy, u nas plemników jest w miarę najgorzej z ruchliwością

f2w39n73kzqw2u71.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaaa049 wrote:
    No właśnie też się zastanawiam czy taka poprawa nie jest tylko jak się zażywa lek potem wszystko wraca do normy, u nas plemników jest w miarę najgorzej z ruchliwością
    No niestety w naszym przypadku tak było, pytaliśmy się androloga, który prowadzi męża, jak zareaguje, jak odstawi leki, to powiedział, że szansa jest pół na pół - albo spadna, albo będą się poprawiały. W naszym przypadku problemem jest niski testosteron - bez leków w granicach dolnej normy, po lekach w granicach górnej.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • aniaja Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ku pokrzepieniu serc staramy się o drugie dziecko od 3 lat. Córka ma obecnie 6 lat. Przed pierwsza ciążą zdiagnozowaniu u mnie policystyczne jajniki i niedoczynność tarczycy. Po 4 miesiącach od diagnozy znalazłam endokrynologa- ginekologa przepisał mi eutyrox na tarczyce oraz clostilbergyt, bromergon i dufaston na jajeczkowanie. Cud, w 3 cyklu się udało (04.2010r). W 2012 postanowiliśmy, że postaramy się o drugie dzieciątko, najpierw rok chcieliśmy spróbować bez pomocy lekarza, ale się nie udało. Potem rok tak jak przed pierwszą ciążą i też nic. W sierpniu 2015 mąż zrobił badanie i wynik nas powalił ( koncentracja 0,3 norma od 15m/ml, ilość w ejakulacie 1,1 norma od 39m)szanse tylko invitro. Nie zdecydowaliśmy się ze względów światopoglądowych, ale znowu pomógł nam ten sam lekarz i od grudnia 2015 mąż przyjmował clostilbergyt 1 tabletka dziennie oraz fertiman plus 4 tabl plus cynk dziś odebraliśmy wynik seminogramu koncentracja 11,3 norma od 15 całkowita liczba w ejakulacie 35,1 norma od 39m. Obecnie jestem w 6 tyg. ciąży. Wieżę, że taka pomyślność to nie tylko zasługa lekarza, ale też dobrego Boga . Sam lekarz był zdziwiony taką poprawą. Oczywiście staraliśmy się naturalnie.

domiszka, kozalia, JagnaaJankowskaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my dostaliśmy clostilbergyt z następującym zaleceniem: 1 tabletka dziennie przez 5 dni, potem 5 dni przerwy i znowu 5 dni po jednej tabletce i tak przez dwa miesiące. Czy ktoś to tak brał? Który suplement polecacie? Czy lepiej samodzielnie dobrać poszczególne witaminy? Mamy problem z ruchliwością i morfologię 1%, natomiast żywotność i ilość są ok (ponad 80 milionów).

• aniaja Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ten artykuł; http://skarbnicawiedzy.blox.pl/2009/05/Cynk-w-leczeniu-wspomagajacym-nieplodnosci-meskiej.html
    Jest o cynku i clostilbergycie. Mój mąż brał 1 tab. dziennie przez trzy miesiące oraz witaminy fertilmam plus i dodatkowo cynk.

Vivian lubi tę wiadomość

• Facet Nowa

Wysłany: 12 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z zonka tez sie staramy i lekarka zaczela ingerowac we mnie closterbegytem bralem po 1tabletce co rano przez 30 dni niby powiedziala ze po tym leku bede mial lepiej ale co sie okazalo ze z 14 mln mojej armi spadlo na 0,5mln co nawet nie moge zbadac bo za mala dawka . Zonka ma policystyczne a chcielismy podchodzic juz do invitro a tu taka niespodzianka wie ktos ile to g.. bedzie mi sie we krwi utrzymywalo? czy moja kolonia wroci? a po tych pogorszonych badaniach zrobilem badanie krwi fsh wyszlo 23,8 testosteron zas 1060 prolaktyna 13,7 LH 22,5 Mozliwe zeby 30dni z clo tak mi porypaly wyniki ? A moze znacie jakis sposob na wydalenie z krwi tego clo? BO nie wiem co robic

Facet pierwszy
  • aniaja Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet wrote:
    Hej z zonka tez sie staramy i lekarka zaczela ingerowac we mnie closterbegytem bralem po 1tabletce co rano przez 30 dni niby powiedziala ze po tym leku bede mial lepiej ale co sie okazalo ze z 14 mln mojej armi spadlo na 0,5mln co nawet nie moge zbadac bo za mala dawka . Zonka ma policystyczne a chcielismy podchodzic juz do invitro a tu taka niespodzianka wie ktos ile to g.. bedzie mi sie we krwi utrzymywalo? czy moja kolonia wroci? a po tych pogorszonych badaniach zrobilem badanie krwi fsh wyszlo 23,8 testosteron zas 1060 prolaktyna 13,7 LH 22,5 Mozliwe zeby 30dni z clo tak mi porypaly wyniki ? A moze znacie jakis sposob na wydalenie z krwi tego clo? BO nie wiem co robic
    A po jakim czasie od zaprzestania brania clo robiłeś badanie nasienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam wątek, bo chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat stosowania clo u mężczyzn.
    Mój partner ma słabe parametry nasienia, pierwsze zrobił w marcu i wyszła astenoteratozoospermia i przez 4 miesiące brał fertilman plus z zalecenia androloga, ale wyniki się jeszcze bardziej pogorszyły i na dzisiejszej wizycie u androloga dostał receptę na clo i ma brać 1 tabletkę co 2 dni przez ok 2,5 miesiąca, czy waszym partnerom/mężom taka kuracja pomogła i parametry nasienia się poprawiły?

• Esmeralda2021 Nowa

Wysłany: 18 maja 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyniki po 2 miesiącach stosowania - MASAKRA , ze słabych wyników (2% morfologia, spadło do 0), ruchliwość i inne parametry - też w dół :/ Nie wiem czy to nie efekt gorączki sprzed miesiąca po szczepieniu COVID.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas z kolei po 3 miesiącach CLO i zmiany stylu życia mega poprawa
    koncentracja z 3 mln na 11
    Całkowia objętość z 15 na 63 mln
    Ruch postępowy z 15 na 36 %
    Morfologia nie była oznaczana w pierwszym badaniu (za mało plemników) teraz jest 2%

Andro mojego męża powiedział, że bardzo dużo zależy czy dawka jest dobrze dobrana, bo zła dawka może właśnie zadziałać odwrotnie i zepsuć wyniki.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ