Clo na poprawę nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nie tracicie czasu - porobcie badania w 1 kolejnosci hormony, usg jader, i genetyke.. akurat do stycznia bedzie pelen komplet
po drugie .. mozecie dodac np mace.. , i brac jedna tabl salfazinu jedna androvitu plus jeden rano drugi wieczorem
aipoite.. powiem ci ze jakbym u moejgo zobaczyla pojedyncze plemniki to bym chyba oszalala ze szczescie a
trzeba to przetrawic.. pomyslec ze skoro sa to zawsze jest szansa ze proces spermatogenezy jest zachowany .i tylko jakis czynnik wpywa na ich mala ilosc
a to da sie przezywcezyc..moze i to dlugo trwa ale trzeba walczycaipoite lubi tę wiadomość
-
OvuFriend
-
Mój bierze CLO na ruchliwość co drugi dzień, na razie wziął 10 tabletek. Jak pytałam to mówił, że nie odczuwa żadnych skutków ubocznych i oby tak dalej. Może pomożeI ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. /
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Mój mąż brał clo co drugi dzień jedną tabletkę przez 1,5 miesiąca. Z 3,8 mln w 1 mililitrze podskoczyło do 19 milionów, ruch się mega poprawwił, morfologia z 1% na 2%, w całości 108 mln. Przez chwile miał takie wyniki, po odstawieniu clo wyniki spadły, znowu jest bida z nędzą i dupa.
-
kasiaaa049 wrote:No właśnie też się zastanawiam czy taka poprawa nie jest tylko jak się zażywa lek potem wszystko wraca do normy, u nas plemników jest w miarę najgorzej z ruchliwością
-
Hej. Ku pokrzepieniu serc staramy się o drugie dziecko od 3 lat. Córka ma obecnie 6 lat. Przed pierwsza ciążą zdiagnozowaniu u mnie policystyczne jajniki i niedoczynność tarczycy. Po 4 miesiącach od diagnozy znalazłam endokrynologa- ginekologa przepisał mi eutyrox na tarczyce oraz clostilbergyt, bromergon i dufaston na jajeczkowanie. Cud, w 3 cyklu się udało (04.2010r). W 2012 postanowiliśmy, że postaramy się o drugie dzieciątko, najpierw rok chcieliśmy spróbować bez pomocy lekarza, ale się nie udało. Potem rok tak jak przed pierwszą ciążą i też nic. W sierpniu 2015 mąż zrobił badanie i wynik nas powalił ( koncentracja 0,3 norma od 15m/ml, ilość w ejakulacie 1,1 norma od 39m)szanse tylko invitro. Nie zdecydowaliśmy się ze względów światopoglądowych, ale znowu pomógł nam ten sam lekarz i od grudnia 2015 mąż przyjmował clostilbergyt 1 tabletka dziennie oraz fertiman plus 4 tabl plus cynk dziś odebraliśmy wynik seminogramu koncentracja 11,3 norma od 15 całkowita liczba w ejakulacie 35,1 norma od 39m. Obecnie jestem w 6 tyg. ciąży. Wieżę, że taka pomyślność to nie tylko zasługa lekarza, ale też dobrego Boga . Sam lekarz był zdziwiony taką poprawą. Oczywiście staraliśmy się naturalnie.
domiszka, kozalia, JagnaaJankowskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć, my dostaliśmy clostilbergyt z następującym zaleceniem: 1 tabletka dziennie przez 5 dni, potem 5 dni przerwy i znowu 5 dni po jednej tabletce i tak przez dwa miesiące. Czy ktoś to tak brał? Który suplement polecacie? Czy lepiej samodzielnie dobrać poszczególne witaminy? Mamy problem z ruchliwością i morfologię 1%, natomiast żywotność i ilość są ok (ponad 80 milionów).
-
Polecam ten artykuł; http://skarbnicawiedzy.blox.pl/2009/05/Cynk-w-leczeniu-wspomagajacym-nieplodnosci-meskiej.html
Jest o cynku i clostilbergycie. Mój mąż brał 1 tab. dziennie przez trzy miesiące oraz witaminy fertilmam plus i dodatkowo cynk.Vivian lubi tę wiadomość
-
Hej z zonka tez sie staramy i lekarka zaczela ingerowac we mnie closterbegytem bralem po 1tabletce co rano przez 30 dni niby powiedziala ze po tym leku bede mial lepiej ale co sie okazalo ze z 14 mln mojej armi spadlo na 0,5mln co nawet nie moge zbadac bo za mala dawka . Zonka ma policystyczne a chcielismy podchodzic juz do invitro a tu taka niespodzianka wie ktos ile to g.. bedzie mi sie we krwi utrzymywalo? czy moja kolonia wroci? a po tych pogorszonych badaniach zrobilem badanie krwi fsh wyszlo 23,8 testosteron zas 1060 prolaktyna 13,7 LH 22,5 Mozliwe zeby 30dni z clo tak mi porypaly wyniki ? A moze znacie jakis sposob na wydalenie z krwi tego clo? BO nie wiem co robicFacet pierwszy
-
Facet wrote:Hej z zonka tez sie staramy i lekarka zaczela ingerowac we mnie closterbegytem bralem po 1tabletce co rano przez 30 dni niby powiedziala ze po tym leku bede mial lepiej ale co sie okazalo ze z 14 mln mojej armi spadlo na 0,5mln co nawet nie moge zbadac bo za mala dawka . Zonka ma policystyczne a chcielismy podchodzic juz do invitro a tu taka niespodzianka wie ktos ile to g.. bedzie mi sie we krwi utrzymywalo? czy moja kolonia wroci? a po tych pogorszonych badaniach zrobilem badanie krwi fsh wyszlo 23,8 testosteron zas 1060 prolaktyna 13,7 LH 22,5 Mozliwe zeby 30dni z clo tak mi porypaly wyniki ? A moze znacie jakis sposob na wydalenie z krwi tego clo? BO nie wiem co robic
-
nick nieaktualnyOdświeżam wątek, bo chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat stosowania clo u mężczyzn.
Mój partner ma słabe parametry nasienia, pierwsze zrobił w marcu i wyszła astenoteratozoospermia i przez 4 miesiące brał fertilman plus z zalecenia androloga, ale wyniki się jeszcze bardziej pogorszyły i na dzisiejszej wizycie u androloga dostał receptę na clo i ma brać 1 tabletkę co 2 dni przez ok 2,5 miesiąca, czy waszym partnerom/mężom taka kuracja pomogła i parametry nasienia się poprawiły? -
nick nieaktualnyHej, u nas z kolei po 3 miesiącach CLO i zmiany stylu życia mega poprawa
koncentracja z 3 mln na 11
Całkowia objętość z 15 na 63 mln
Ruch postępowy z 15 na 36 %
Morfologia nie była oznaczana w pierwszym badaniu (za mało plemników) teraz jest 2%
Andro mojego męża powiedział, że bardzo dużo zależy czy dawka jest dobrze dobrana, bo zła dawka może właśnie zadziałać odwrotnie i zepsuć wyniki. -