Clostilbegyt dla mężczyzny- pomoże?
-
WIADOMOŚĆ
-
Przypomnę iż substancją czynna leku closbigeryt jest cytrynian clomifenu który skutecznie pobudza przysadkę mózgową do produkcji gonadotropin FSH i LH (oś podwzgórze - przysadka ) oraz ma właściwości obniżające, hamujące wydzielania estrogenu, na co liczne badania wskazały duży sukces w leczeniu niepłodności męskiej (dojrzewanie, wzrost plemników). Każde leczenie to minimum 90 dni (3 miesiące) tyle potrzeba minimalnego czasu na proces wytworzenia plemników w jądrach. Wcześniejsze robienie badania nasienia jest nie wiarygodne.
Vivian lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedź, pozwolę sobie dopytać. Głównie nurtuje mnie kwestia tego, że wiele osób pisało tutaj że zbyt wysoki testosteron również jest szkodliwy dla płodności i że np. dawka 1 tabl. Clo/dzień spowodowała znaczne pogorszenie wyników.
Z tego powodu zastanawiam się czy w moim przypadku (0.5 tabl./dzień) testosteron powyżej 1100 nie będzie miał podobnych skutków i czy nie powinienem brać jej np. co drugi dzień.
Dodam że FSH i LH po Clo jest w normie. -
nick nieaktualnyMój M. Poszedł dziś ponowić badania hormonów, w sumie to po 1,5 mc brania Clo tj. 2 opakowania, zobaczymy jak wyjdą teraz wyniki.
A czy polecacie jeszcze jakieś suplementy ? U nas ilość w porządku, morfologia 5%, natomiast najgorzej jest z żywotnością tylko niecałe 40% -
U nas na słaba żywotność lekarz zapisał PentoHEXAL. W ciągu 3-miesięcznej kuracji żywotność z 46% podskoczyła na 86%.
Fruzia84 lubi tę wiadomość
💃89' AMH 3, Niedrożne jajowody, Adenomioza, MTHFR, Polipy , KIR AA bez DS, Oboje HLA C1/C2, Allo 31%
🕺 91' Ruch 24%, morfo 1%, DFI 21%, HBA 60%, Poli. apal IGF2, inwersja chrom. 9
🧐Długi: marvelon, diostinex, gonalpeptyl, gonal, menopur + masa supli -> 19🥚
10x❄️: 4x4.1.1, 2x5.1.1, 2x6.1.1, 4.1.2, 3.1.2; PGT-A: 3x zdrowe❄️: 2x5.1.1, 4.1.1
🍍Sztuczny: Estrofem, Vagifem, Aspirin, Metypred, Accofil, Neoparin, Prolutex, Cyclogest, Crinone -> FET 5.1.1 (Embryoglue + Atosiban)🍀
5 dpt: beta 35; 8 dpt: beta 186, 12 dpt: beta 832; 14 dpt: GS 6mm; 24 dpt: ASP 110; 8+4: CRL 2cm, ASP 175; 10+1: CRL 3,13cm, ASP 175, 37g; 11+3: CRL 4,66cm, ASP 172, 51g; 14+3: CRL 8,7cm, 95g KSIĘŻNICZKI 🥰; 17+2: 201g 23+1: 605g; 27+0 1,05kg; 31+0 1,80kg DO KOCHANIA ❤️ -
Vivian wrote:Mój M. Poszedł dziś ponowić badania hormonów, w sumie to po 1,5 mc brania Clo tj. 2 opakowania, zobaczymy jak wyjdą teraz wyniki.
A czy polecacie jeszcze jakieś suplementy ? U nas ilość w porządku, morfologia 5%, natomiast najgorzej jest z żywotnością tylko niecałe 40%
U nas po 3 miesiącach lekarz dalej przepsial clo na kolejne 3 miesiące. Poza tym wit E, d3, cynk, metafolin. Tylko nie wszystko razem, teraz na jakiś czas kazał nie brać cynku i wt E. A ja dodatkowo kazałam codziennie pic sok z pomidorów i jeść orzechy brazylijskie i włoskie, ja już świra dostaje -
U nas po leczeniu Clo, zero efektów ! Zero, ruch jak był tak był 10%... zmieniamy lekarza, bo chcemy powalczyć naturalnie jeszcze wiem, że fsh po miesiącu kuracji było ok 15, potem spadło na końcu kuracji do 7
Dlaczego????[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Hej. Na ostatniej wizycie lekarz przepisał mężowi Clo. Jedno opakowanie. Badania ma zrobić za 3 miesiące. 1 opakowanie starczy na 40 dni ( ma brać pół tabletki co drugi dzień). Czy internista przepisze kolejne opakowanie?
-
Baniusia wrote:U nas po Clo tragedia. Po biopsji obu jąder ani jednego plemnika. Nawet zdrowego. Dosłownie nic.
Pierwsza biopsja, bez problemu. 20 min i mieliśmy ich multum.
Pół roku po tej biopsji poprzedzonej nieszczęsnym Clo mieliśmy kolejną biopsję. Iglową. Wystarczyły po 2 nakłucia na każde jądro i znów mamy sporo plemników do kolejnych prób.Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
meskastrona wrote:Cześć, u nas również terapia Clo 1x0.5 tabletki codziennie.
Skontrolowałem testosteron po miesiącu, przyrost z 300 do 1100, gdzie norma ok 980. Czy to już przestymulowanie? Powinienem zmniejszyć dawkę? -
Seba wrote:Ja zaczynam brać Clostilbegyt 50 co drugi dzień. Na podniesienie testosteronu, bo mam tylko 280 , ciągle jestem zmęczony, senny, brak energii, zły nastrój, złe samopoczucie , obniżone libido. Jeśli zwiększy mi się testosteron to objawy ustąpią? Jak pan miał jak podbiło panu testosteron do 1100
Cześć,
Czy Twoje samopoczucie się poprawiło?
Mój mąż dostał Clo z podobnymi objawami i wynikami - niski testosteron wolny i całkowity. Samopoczucie i libido słabe.
50 mg co 2 dzień
Bierze 3 tyg.
Zastanawiam się kiedy mo3ze nastąpić poprawa, czy rzeczywiście dopiero za 3 m-ce jak piszą na forum?
Czy ktoś jeszcze brał CLo na podniesienie testosteronu i podwyższenie libido?
Pozdrawiam, M
-
Witam Was..
Staramy się z mezem o dziecko..
Niestety wyniki męża są średnie..
Mamy za mało nasienia i mało plemnikow.
Co możecie polecić aby ta jakiś się poprawiła?
Braliśmy już Nucleox..
Objętościowo 1,5/5ml nasienia (norma).
33ml plemnikow a normalnie od 60ml..
Wyniki.hormonow wszystkie dobre.. -
Brak83 wrote:Cześć mam do was pytanie - mój mąż dostał CLO na 3 miesiące. Bierze po 1 tabletce co 3 dni. Łyka ją o 12 na pół godziny przed posiłkiem... zastanawiam się czy nie powinien jej brać rano??
W większości przypadków lekarze przypisują 1/2 tabletki co drugi dzień, mojemu mężowi lekarz kazał brać na noc o tej samej porze. -
Hej. Może ktoś pomoże rozwiązać nasz problem. Max wcześniej brał clostilbegyt pół tabletki co drugi dzień. I po 3 miesiącach super poprawiły mu się wyniki. Teraz byliśmy na kontroli, bo zaczynamy starania od nowa a wyniki znowu kiepskie l. Lekarz przepisał 1 tabletkę codziennie. Więc spora zmiana, a wiem że za duża dawka może spowodowac pogorszenie wyników. I teraz nie wiemy czy się pomylił, czy to może przez to że mąż jest po covidzie i temu większa dawka .... A mój mąż nie chce tam zadzwonić (na recepcie jest jego numer).
-
Wiewioora wrote:Hej. Może ktoś pomoże rozwiązać nasz problem. Max wcześniej brał clostilbegyt pół tabletki co drugi dzień. I po 3 miesiącach super poprawiły mu się wyniki. Teraz byliśmy na kontroli, bo zaczynamy starania od nowa a wyniki znowu kiepskie l. Lekarz przepisał 1 tabletkę codziennie. Więc spora zmiana, a wiem że za duża dawka może spowodowac pogorszenie wyników. I teraz nie wiemy czy się pomylił, czy to może przez to że mąż jest po covidzie i temu większa dawka .... A mój mąż nie chce tam zadzwonić (na recepcie jest jego numer).
U mnie zmiana dawki na mniejszą na 0,5 tabletki co dwa z na z 0,5 tabelki co jeden dzień przyniosła pogorszenie znaczące rezultatów. Wiec pewnie lekarz chce u Was dać większą, żeby jeszcze mocniej pobudzić. -
M1985 wrote:Hej,
U mnie zmiana dawki na mniejszą na 0,5 tabletki co dwa z na z 0,5 tabelki co jeden dzień przyniosła pogorszenie znaczące rezultatów. Wiec pewnie lekarz chce u Was dać większą, żeby jeszcze mocniej pobudzić. -
Jednak w naszym przypadku lekarz się pomylił i mąż ma brać pół tabletki codziennie, a nie jedną codziennie. Dobrze, że spojrzałam na ta receptę.
-
U nas od roku nasienie było dramatyczne, morfologia 0, brak ruchu, czasami mniej niż milion plemników w całym nasieniu. Mąż po kuracji clo + suplementy + dieta odebrał dzisiaj wyniki - wszystko w normach.